Verslag Olympia F1 - SCE F1

Vandaag moesten we vroeg vertrekken richting Hasselt, waar om 9.00 uur de wedstrijd Olympia tegen Emmeloord op programma stond. Helaas zonder Nassim, want die lag ziek in bed.
Beide ploegen hadden 1 wedstrijd gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Ze stonden samen op de 2e plaats. De winnaar van deze wedstrijd haakt aan bij Creil om het kampioenschap, terwijl de verliezer plaats moet nemen in de wachtkamer.

Met Jeremiah in de wissel, begonnen we aan de wedstrijd. De jongens waren nog niet helemaal wakker in de eerste 10 minuten. Het was ook wel erg vroeg. Na 10 minuten stonden we met 2-0 achter. Daarna werden de jongens wakker en begonnen ouderwets goed te voetballen. Koen, Mathijn en Tamas hielden de aanvallers ver van het doel. Als ze er dan doorheen kwamen stond Remco weer op de goede plek om de ballen tegen te houden. Voorin werd er weer voor elke bal gevochten door Wouter, Ibrahim en Nick. We kwamen steeds beter in de wedstrijd. Een schot van Ibrahim belandde bij Wouter, die weer op juiste plek stond. Wouter tikte van dichtbij de bal in het netje. De aansluitingstreffer, 2-1.

Het werd een boeiende wedstrijd, want de teams waren aan elkaar gewaagd en er waren kans over en weer. Dan een corner van Olympia. Een hoge bal, die ongelukkig in het doel belandde. Olympia had weer een goal, 3 - 1. Het wordt nu nog wel heel moeilijk om hier te winnen of gelijk te spelen. Maar de jongens van F1 rechtte hun rug en gingen fanatiek op zoek  naar een goal.  Dan een diepe bal van Tamas, Wouter sprint er achteraan en gaat alleen op het doel af. Een stiftje over de keeper heen en het wordt weer spannend, 3 – 2.

Iedereen stroopte de mouwen op. Nick zocht het duel meer en meer op en veroverde veel ballen. Remco kreeg steeds minder te doen. Koen schoof meer op naar voren, terwijl Tamas en Mathijn achterin de boel controleerde. Jermemiah, onze alleskunner, pakte de bal vaak af. Ibrahim veroverde de bal op het middenveld. De bal kwam bij de zijlijn terecht. Met nog een paar minuten op de klok, wilde hij een voorzet geven. De bal vloog over de keeper heen, en met een mooie boog in de kruising van de verre hoek. Na een achterstand van 3-1, namen we toch nog een punt mee uit Hasselt. De jongens hebben keihard geknokt, goed gevoetbald. Dit seizoen nog ongeslagen in de eerste klasse. Goed gedaan.

Op Youtube staan ook de beelden van alle wedstrijden van F1. Zoek op SCE F1 en je vind alle wedstrijden. Kijk en geniet.
A.s. zaterdag de derby tegen Flevo Boys F2 om half elf thuis. Als we spelen, zoals we de laatste wedstrijden doen dan belooft dat weer een leuke wedstrijd te worden.