Verslag Read Swart - sc Emmeloord

Read Swart - sc Emmeloord 0 - 0

In de 3e klasse Noord is het sc Emmeloord niet gelukt om in Friesland van het taaie en stugge Read Swart te winnen.
De Emmeloorders hadden de gehele wedstrijd het initiatief, maar wisten het veldoverwicht niet in doelpunten om te zetten.
In de eerste helft kregen de polderbewoners een paar goede kansen om op voorsprong te komen, maar Maarten Ebbers en Dennis Lanters zagen hun pogingen tegen de lat en paal uiteen spatten.

De beginfase zag er hoopvol uit voor sc Emmeloord want vanaf de eerste minuut werden de Friezen de duimschroeven aangezet.
Mooie afstandsschoten van Ronald Kleiker en Wouter vd Velde zeilden rakelings over en de Emmeloorders zochten spontaan de aanval.
In de beginfase probeerde sc Emmeloord de Friezen te overrompelen en waren Gerke Schaap en Sander Heimens dichtbij een treffer.
Met een steekballetje probeerde Denny vd Zee de inkomende Gokhan Pala te bereiken, maar de doelman van Read Swart greep net op tijd in.
In de 8e minuut glipte Sander Heimens op volle snelheid door de Frieze verdediging, maar zijn inzet zeilde rakelings voorlangs.
Even later leverde een mooie poging van Gerke Schaap een corner op.
Deze corner veroorzaakte een enorme scrimmage voor het Frieze doel, maar niemand kon hiervan profiteren.
De Emmeloorders hadden het meeste balbezit en speelden dwingend en fel naar voren toe, maar hadden het vizier niet op scherp staan.
De Friezen speelden erg afwachtend en loerden slim op de counter.
Met name bij Emmeloordse balverlies kwam Read Swart er razendsnel uit en op het middenveld werden pittige duels uitgevochten.

Halverwege de eerste helft kropen de Friezen uit hun schulp en kwam men iets onder de druk uit.
In de 20e minuut liet Read Swart zich voor het eerst voorin zien, maar was het meteen alle hens aan dek voor sc Emmeloord.
In de snelle omschakeling zochten Frank Tuinman en Roelof vd Glas de combinatie en werd bij de 2e paal vogelvrij Geert Bosscher bereikt, maar de inzet van Geert Bosscher zeilde rakelings voorlangs.

In de 25e minuut kreeg sc Emmeloord een uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen Sander Heimens en Dennis Lanters elkaar blindelings wisten te vinden.
De doelman van Read Swart kreeg een inzet van Dennis Lanters niet onder controle waarna Maarten Ebbers de rebound tegen onderkant lat zag uiteen spatten.
In deze fase had sc Emmeloord afstand moeten nemen, maar het zat niet mee in de afwerking.
Met een flitsende duik wist de doelman van Read Swart een voorzet van Dennis Lanters onschadelijk te maken, maar de druk nam toe.
In de 35e minuut lieten Dennis Lanters en Gerke Schaap een schitterende eentwee zien waarna Gerke Schaap met een subliem hakballetje Dennis Lanters wist te lanceren.
Het harde schot van Dennis Lanters spatte tegen de paal uiteen.

Ondertussen kon Denny vd Zee wegens een blessure niet meer verder en kwam Sven Goos hem vervangen.
Vlak voor rust kwam Read Swart onder de druk uit en kreeg het een paar corners te nemen, maar de Emmeloorders stonden goed te verdedigen.
Een vrije trap van Frank Tuinman zeilde rakelings voorlangs en onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje ging iedereen aan de thee.

De gehele 2e helft had sc Emmeloord het meeste balbezit en het initiatief, maar het tempo lag veel te laag en het oogde allemaal veel te voorspelbaar.
Direct na rust kwamen de Emmeloorders goed weg toen plotseling Roelof vd Glas vogelvrij voor Stefan vd Werff opdook, maar met een goede reflex bracht Stefan vd Werff redding.
Vanaf dit moment nam sc Emmeloord het heft in handen en namen de Friezen de verdedigende stellingen weer in.
Read Swart bleef op de counter loeren en liet het initiatief aan sc Emmeloord, maar de polderbewoners konden het verschil niet uitdrukken.
Mooie pogingen van Gokhan Pala zeilden rakelings naast en een vrije trap van Dennis Lanters zeilde bijna binnen, maar Read Swart hield stand.
In de 75e minuut lieten Sander Heimens en Dennis Lanters een snelle aanval zien, maar de voorzet van Sander Heimens op Gerke Schaap werd ternauwernood tot corner verwerkt.
De Emmeloorders maakten zich op voor een slotoffensief waarbij het strafschopgebied van Read Swart werd omsingeld, maar er was geen doorkomen aan.
Tot tweemaal aan toe wist Read Swart er razendsnel uit te komen, maar deze speldenprikjes leverden ook niets meer op.
Trainer Jan Boxum bracht nog A1 speler Koen Boneschansker voor de moegestreden Gokhan Pala, maar ook deze talentvolle A1 speler kon het verschil niet meer maken.
Deze wedstrijd eindigt ondanks het grote veldoverwicht in een teleurstellende 0 - 0 gelijkspel.

Volgende week zondag 16 Maart speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen FC Jubbega en deze wedstrijd begint om 14:00 uur.