22 Maart

Vandaag hebben we een thuiswedstrijd. De supporters dachten even dat de jeugd van Barcelona overgevlogen was en dat het wel een heel moeilijke wedstrijd kon worden. Gelukkig kon men aan het grote aantal blonde kopjes wel zien dat dit niet het geval was en dat alleen het shirt wel erg op dat van Barcelona leek. Het bleek de F2 van VWC te zijn. Zouden zij dezelfde kwaliteiten bezitten als Barcelona?
SCE had weer beschikking over het voltallige team, geen blessureleed. VWC beschikte over 9 spelers en daarom werd er gezamenlijk besloten 8 tegen 8 te spelen. Moussa, Lucas en Gijs begonnen als reserve en aanvoerdster was vandaag Fleur. Met een graad of 9, een zonnetje en dreiging van een bui begon de wedstrijd. De eerste tien minuten hadden Storm en zijn collega keeper weinig te doen. De teams waren goed aan elkaar gewaagd. Het was VWC die de eerste goede kans creĆ«erde, maar Bilal lette goed op en kon de bal tot corner tikken. De corner leverde niets op en Storm mocht de bal uittrappen. Marijn pikte de bal op en schoot de bal naar Stean. Via een actie speelde Stean de bal vrij richting Jesly. Deze schoot op doel maar een verdediger van VWC kon net redden en de bal tot corner verwerken. De wissels mogen nu ook hun kunnen laten zien. Het spel gaat nu over en weer. Bilal is op dreef in de verdediging hij heeft bijna alle ballen. Jesly wordt getackeld op het middenveld maar de scheidsrechter ziet er niets in. SCE let even niet op en gelijk komt er een goede kans voor VWC. Moussa is er dit keer op tijd bij en schiet de bal naar de zijkant. Daar staat Gijs en loopt met de bal langs de zijlijn. Hij ziet Jesly voorin vrij staan en met een voor zet op maat geeft hij Jesly de kans om te scoren. 1-0. Dit was ook de ruststand. Het begin van de tweede helft is voor VWC. Emmeloord krijgt de bal telkens niet goed weg en heeft het moeilijk.  Het lukt Jarno eindelijk een keer de bal op de helft van VWC te krijgen. Daar maken Marijn en Shanna het de tegenstander lastig door fel op de bal te zijn. Toch kan VWC via een counter weer bij het doel van Storm komen. Bilal komt in eerste instantie nog net op tijd maar krijgt even weinig hulp van anderen. VWC kan op doel schieten en scoort. 1-1. Dat is balen. De laatste tien minuten is spannend voor het publiek. Beide teams krijgen kansen. Lucas verijdelt nog een counter en leidt nog een eindoffensief in van SCE. Marijn speelt zich vrij voor het doel en schiet hoog in. De keeper is kansloos, maar een hoofd van een verdediger zorgt er voor dat het een corner wordt. Hieruit krijgt Jesly nog een schietkans maar deze gaat helaas net naast. Eindstand 1-1.