wedstrijd verslag zondag 31 Maart 2013 Emmeloord 5 - Ruinerwold 3 4 - 2

3 Blankenham 1           12       8     2       2       26   48    25
4 Ruinerwold 3              12       8    1        3       25   49    31

We staan nog steeds boven aan, maar kijk eens naar de 3 volgers.
MSC steekt daar aan alle kanten boven uit terwijl de rest een beetje de zelfde lijn geeft als bij ons.
Onze tegenstander van vandaag staat vierde, dus we kunnen op papier niet spreken van een makkelijke wedstrijd.

Ondanks de kou waren we vandaag waren we met een man of 15 en in de tweede helft zelfs met 16 man.
Dat betekende flink wat wissels en daardoor zag je soms een totaal ander elftal door een paar wissels.
We begonnen het eerste half uur echt sterk met Karim voor het eerst sinds een half jaar weer in ons team nadat hij  hersteld is van een zware knie blessure.. Het eerste kwartier werd er lekker getikt en flink gelopen en er was weinig dom bal verlies.  Het was onze topscoorder Adil die de een nul na een kwartier binnen schoot.  Leuk was om te zien dat de verdediging van Ruinerwold hem niet kon verdedigen.  Hij draait net zo makkelijk naar zijn rechter of linker voet en dat is echt moeilijk te verdedigen.  Dit keer kapte hij naar zijn linker voet en schoot de bal lekker binnen. 1-0 Ondanks dat Ruinerwold met 14-1 tegen Kuinre had gewonnen en op de vierde plaats staat konden ze tegen ons de eerste 30 minuten geen vuist maken. We lieten de bal goed het werk doen en er werd goed getikt en steeds werd de vrije man gezocht en gevonden. Het was rond de 20e minuut dat Farid, die laatste man is, op eigen helft aan een solo begon..  Als een ware horde loper passeerde Farid met soms hoog opgetrokken knieën de ene na de andere tegenstander al springend en ontwijkend,  een paar keer leek hij zich vast te gaan lopen, maar de lange benen van hem konden steeds net op tijd de bal weer mee krijgen en zo verscheen hij alleen voor de keeper die hij ook goed het nakijken gaf. 2-0 Het leukste doelpunt was van Hamza.
Vanuit de linksachter positie gaf Bekir een mooie strakke pass op Hamza, die nam in een beweging de bal mee en  omspeelde de uitgelopen keeper en Hamza maakte het op zijn geheel eigen Hamza wijze af. Hij liep de bal echt helemaal de goal in en pas op de doellijn schoot hij de bal binnen. 15 minuten voor de rust gingen er een man of wat wisselen, maar dat ging niet gelijk helemaal goed. De organisatie was weg en het werd heel onrustig.
Je kreeg te veel voetballende mensen met als gevolg dat er een heel lang veld ontstond en voorhoede spelers
kwamen niet meer mee terug en middenvelders namen niet meer de moeite om mee te verdedigen.  Ruinerwold werd hierdoor steeds sterker aan het eind van de eerste helft en Riaz had een paar goede reddingen, waaronder een fraaie zweefduik die hij klemvast pakte. Toch gingen we gelukkig met de 3-0 rusten. Farid sprak in de rust de mannen nog wel toe en gaf aan dat iedereen zijn positie goed moet zien te houden en niet overal moeten op duiken waar een bal heen gaat.  In de rust werden chocolade paashazen door Jazzley uitgedeeld en alle 16 kregen er een.  Met deze extra energie begonnen we aan de tweede helft.  We begonnen redelijk, maar meer en meer zag je de wedstrijd kantelen.  We hadden een paar keer flink geluk dat Ruinerwold het vizier niet op scherp hadden staan.. Ballen vlogen langs alle kanten langs het goal van ons roze paas konijntje.  Je kon er op wachten en dat gebeurde ook. Na een kwartiertje maakte Ruinerwold 3-1  In plaats dat we weer gingen tikken gingen we meer en meer niet voetballen en ballen werden niet gespeeld maar gebracht.  Verdedigers en middenvelders kwamen niet meer snel mee terug.  Een mooie diepe bal waar ons roze paashaasje net te laat bij was werd door Ruinerwold binnen getikt 3-2  en toen begon het halverwege de tweede helft toch wat te knijpen.. Er gebeurde van alles.  Abdul Hakim viel uit met een flinke knie blessure en waarschijnlijk afgescheurde enkelbanden door een forse overtreding in het strafschop gebied van Ruinerwold en wat naar mijn bescheiden mening een dikke strafschop voor ons had moeten zijn.  Mo wilde even later een bal pakken die corner was gegaan. Hij komt op de tegels zwikt heftig door zijn enkel en naar maandag in het ziekenhuis bleken dit ingescheurde enkelbanden te zijn en tegelijkertijd verdraait hij ook verschrikkelijk zijn knie.  Kermend van de pijn lag hij op de grond en is door een paar mannen naar de kleedkamer gebracht en net als Abdul Hakim in het ijs gezet.  Het was wederom Farid die een kwartier voor tijd weer aan een van zijn bekende rushes begon en werkelijk helemaal tot aan
de achterlijn van de tegenstander kwam. Daar legde hij de bal knap terug op Younes, die de bal stopte en het hoofd geweldig koel hield en heel rustig van een meter of 7 de bevrijdende 4-2 binnen schoot. De laatste tien minuten waren makkelijk want Ruinerwold had het opgegeven en wij besloten eindelijk de bal weer het werk te laten doen. Het laatste wapenfeit nam Bekir 5 minuten voor tijd voor zijn rekening.  Hij timede totaal verkeert en liep daardoor zijn tegenstander onder het kunstgras. Ik zie Bekir nooit een overtreding maken, maar de overigens goed fluitende scheidsrechter gaf hem hiervoor een 5 minuten straf.

Maakt niet uit, de 3 punten zijn weer binnen.