SVM VR1 - SC Emmeloord VR1

Na een week stil gelegen te hebben en nog maar 1 competitiewedstrijd gespeeld te hebben in het voorjaar werd het weer tijd voor een wedstrijd! We moesten uit spelen in Marknesse. We moesten heel wat laten zien want de wedstrijd tegen Ens 2 weken geleden ging helaas niet zo denderend en verloren we ook terecht en daarom moesten we vandaag hard aan de bak.

In het najaar hadden we al tegen SVM gespeeld en die hadden we verdiend met 3-1 gewonnen maar in die wedstrijd waren we nog niet helemaal wakker in de eerste helft. Nu dus een nieuwe kans om direct vanaf minuut 1 de betere ploeg te zijn. Het fluitje ging en we ging voluit waaruit ook direct een kans kwam. Helaas ging deze er niet in. Zou wat geweest zijn als die gezeten had. Maar We gingen verder. Met een kleine aanpassing in de opstelling hadden we het meeste balbezit, creƫerde kansen alleen gingen ze er niet in. Dominique stond weer aardig haar mannetje en speelde haar tegenstander elke keer op dezelfde manier uit. Fleur op de andere flank deed hetzelfde maar helaas nog geen doelpunten. Tot Dominique haar tegenstander weer eens uitspeelde, de bal voorgaf aan Lyndsay die mooi aannam en zo langs de keeper schoot. 1-0 Emmeloord!! Dat werd tijd.

SVM had eigenlijk weinig te zeggen. Nog geen kansen gehad en onze verdediging liet dit ook niet toe. We zakten wel een beetje in en SVM kwam wat meer op onze helft. Maar Ichelle stond prima werk te verrichten achterin. De enige ''kans'' die SVM kreeg was vanuit een vrijetrap nadat Ichelle iemand net voor het 16 meter gebied had neergehaald, of eigenlijk ook weer niet want de tegenstander struikelde over Ichelle haar benen. Jammer voor SVM ging de vrijetrap vol in de muur en was de kans verkeken. We vonden het wel welletjes geweest en gingen weer volop druk zetten met nog een pracht schot aan onze kant die net over de lat werd getikt door de keepster en een schot op de lat door Marit. Geen doelpunten en het was rust.

In de tweede helft is er niet veel meer gebeurd. SVM zette veel druk omdat ze uiteraard een tegen doelpunt wilden maken. Maar tot kansen kwam het niet echt. We hebben gevochten om de voorsprong te behouden en dat is ook gelukt. Met goed samenspel hebben we eindelijk 3 puntjes binnen. Dik en verdient!