Staphorst D3- Sc Emmeloord D2

Vandaag op zaterdag 6 april stond de uitwedstrijd tegen Staphorst D3 op het programma. Dat het een lastige wedstrijd zou worden was bij aankomst bij Sce al duidelijk, we vertrokken namelijk met 10 man richting staphorst. In de kleedkamer voor de wedstrijd zei Marcel tegen mannen en dame van D2 dat ze gewoon de dingen moesten doen die ze altijd doen, geen rare dingen gewoon simpel elkaar in de voeten spelen en toch de combinaties aangaan met elkaar. Na deze geweldige speech van Marcel hadden de spelers van D2 blijkbaar zoiets van: Laat die gozer maar lekker praten, wij geven de bal na 5 sec gewoon aan de tegenstander en laten deze lekker richting de goal lopen. Na 10 sec stond het dan  ook al 1-0 voor Staphorst. Sc Emmeloord, dat daarna wel ging voetballen gaf de tegenstander de resterende 29 minuten een voetballes in effectiviteit, goed combinatiespel en speldiscipline. Door 2 doelpunten van Julia en 1 van Gillian stond D2 dan met rust ook met 1-3 voor. Rust.

In de 2e helft probeerde D2 nog wel op dezelfde voet door te gaan, alleen de tegenstander die wel gewoon met 11 man speelden hadden waarschijnlijk nu pas door dat D2 met 10 man speelde en schoof steeds een verdediger door naar het middeveld. Hierdoor kwam Emmeloord steeds meer onder druk te staan. Toch had Staphorst de scheidsrechter nodig om een doelpunt te maken, hij gaf namelijk een penalty na een handsbal van corne, of de penalty terrecht was laat ik in het midden, wij konden namelijk niet goed zien of corne nou in de 16 stond of er net buiten. Deze penalty werd wel goed ingeschoten door Staphorst. 2-3. Na de goal bleef Staphorst pressen en Emmeloord bleef goed verdedigen, ook speelden we een tijdje met 9 man waar Corne een tijdje geblesseerd het veld verliet, maar nadat hij het veld weer inging werd hij diep gestuurd en ging alleen richting goal. Maar vlak voor de 16 werd hij hard onderuit gehaald en kreeg Emmelord een vrije trap die naast werd geschoten door Joey. In de laatste 5 min verrichtte Mike nog 2 geweldige reddingen en op die manier werd de winst binnen gesleept door D2. Mannen en dame, 1e helft 29 min. fantastisch gespeeld en 2e helft met z'n allen keihard geknokt. Jullie mogen trots zijn op deze prestatie!! 15 uit 5, nog steeds ongeslagen dus nog steeds op koers voor het kampioenschap!