Afgelopen woensdag hadden we ook al geoefend op Urk tegen de D1, waar we
de wedstrijd wonnen met 0-7, misschien stond er vandaag ook wat te gebeuren,
De laatste 3 competitiewedstrijden verloren we dan wel, maar had even goed de goeie
kant op kunnen vallen.
11.30 uur was de aftrap. Gelijk al in de 2e minuut krijgt Lucas een vrije trap, een verdediger
van Urk weet de genomen vrije trap tot corner te verwerken. Luuk neemt de corner, Stefan en Otis
weten de bal net niet binnen te schieten, al met al een hoopvol begin.
Mark wordt afgetroefd door een Urker, deze wil de bal voortrekken, maar de bal verdwijnt boven op het net. In de 7e minuut willen Otis en Luuk het te mooi doen in het strafschopgebied, maar
het was beter geweest, als 1 van de 2 gelijk geschoten had op de goal.
In de 11e minuut een goeie pass van Niels op Luuk, echter de keeper vangt de bal.
Een vrije trap van Urk verdwijnt in het zijnet van Tim’s doel. Op dit moment is Urk nog niet
super doelgericht. In de 21e minuut komt een speler in het penalty gebied van SCE, Tim weet de bal ternauwernood te keren. De laatste 10 minuten van de 1e helft is het wat rommelig bij SCE achterin.
De Urkers zijn nu constant op de helft van SCE. Dan een goeie actie van Stefan, de bal komt bij Otis. Een vrije trap komt hieruit voort, en Lucas neemt deze voortreffelijk, het wordt helaas net niet-afgemaakte. In de 28e minuut een uitbraak op links door Urker speler, deze wordt goed gepasst
op zijn medespeler  en simpel maakt Urk de 1.0. Luuk geeft even later een pass op Otis, helaas de grensrechter ziet buitenspel, kans voorbij. Niet veel later kan een andere Urker Urk simpel de stand op 2-0 brengen, maar is te gehaast en schiet de bal naast. Vlak voor tijd nog een vrije trap voor Urk, Tim
weet de bal nog te keren. Stefan wordt vlak voor rust nog gewisseld voor Justin.

Rust 1-0

De 2e helft begint, en in de 3e minuut  is een speler van Urk vanaf de middellijn met de bal weg, niemand van SCE weet hem te overmeesteren, de man geeft een super pass op een medespits
De bal komt op de lat en springt terug in het veld, en hieruit wordt de 2-0 gescoord..
SCE komt niet meer van zijn helft af, en moet alle zeilen bij zetten  om erger te voorkomen, en dit gaat
gepaard met veel hang-en trekwerk., waar de scheids keer op keer voor fluit. Otis maakt plaats
voor Jason. In de 15e minuut spreekt Jacob de scheids aan, dat hij wel erg veel wijst naar de kant van SCE, dat het ook wel eens de andere kant op kan, de scheids zegt hierop, dat hij degene is die de
beslissingen neemt. Er wordt nog even wat gepraat over het verschjnsel, en de scheids geeft onze
Coach rood (hij dacht iets gehoord te hebben van de coach)en moet het terrein verlaten
.(wat een gelazer toch he). Even later krijgt Justin vrije trap, dit levert geen doelpunt op.
In de 19e minuut is het dan weer Urk die de 3-0 binnen schiet. In de 20e minuut is het geloof van SCE helemaal weg, en dat op Urk,  en dan valt de 4-0 ook nog binnen. Een super uitbraak van Jason, levert
SCE nog een corner op. En dan begint SCE de 2e helft toch nog te voetballen, het is onze verdediger Jeroen, hij neemt de bal mee tot het 16 meter gebied, en haalt vernietigend uit, en jawel de bal verdwijnt in de touwen. 4-1.  Prachtig wonderschoon doelpunt. Klasse Jeroen. Het is dan de 30e minuut.
Olav wordt even later boven p zijn enkels getrapt en begint te tieren, naar de tegenstander,
Olav legt de scheids nog eens uit wat er gebuerde, dat de tegenstander er ook op aangesproken moet worden ,de scheids doet er niet veel mee, Olav vindt dit antwoord niet bevredigend, en zegt er nog wat op. De scheidsrechter besluit dan de gele kaart te trekken en de vrije trap toe te kennen aan Urk.
En zo eindigt dewedstrjd erg grimmig, maar de eindstand blijft 4-1 voor Urk. Niets aan te doen.
Volgende keer beter. Er komen echt nog wel punten,daar zijn wij allen van overtuigd.