Competitiewedstrijd SCE C1 - Steenwijk C1

30-03-2013 - Vandaag stond de wedstrijd tegen het 1 plaats hoger genoteerde Steenwijk op het programma.
Vandaag  moesten we winnen  van Steenwijk om enigszins aansluiting te krijgen, met de
wetenschap dat we uit 1 punt hadden gepakt, moest dit tot de mogelijkheden behoren.
De eerste 5 minuten een gelijk opgaande strijd. Het blijkt al snel dat SCE goed fel
moet beginnen  Olav geeft een pracht voorzet  op Otis, maar deze reageert net te laat, kans weg.
Ook Lucas geeft prima voorzet, maar de keeper pakt de bal. Luuk weet de bal bij Stefan te krijgen
deze haalt uit, mar de bal gaat giga naast. Na 15 minuten is SCE duidelijk de betere ploeg
van het veld, nu nog doelpunten. Luuk krijgt de bal mooi mee, en iedereen denkt hij gaat
op de goal schieten, maar dat deed hij niet, en ook deze kans op de voorsprong was voorbij,
Even later maakt Luuk toch bijna een doelpunt , maar het schot was niet hard genoeg, en keeper
vangt de bal  In de 25e minuut krijgt Steenwijk een corner , en via een verdediger van SCE,
verdwijnt de bal net via de goeie kant van het doel  achter. Elk moment denk je hoe lang duurt het
nog voor SCE de voorsprong bewerkstelligd, een vrije trap komt er voor Olav.
Deze haalt ongekend uit en de keeper kon de bal nog net wegboksen over de achterlijn, zonde.
Ook Niels geeft een goeie voorzet op Olav, maar deze schiet naast. De nr 7 van Steenwijk krijgt
van de scheidsrechter een berisping wegens te veel gemekker, en die jongen kenden we nog
van de heenwedstrijd toen werd hij het veld uitgestuurd.  Steenwijk krijgt vlak voor rust
nog een vrije trap, maar dit leidde tot niets. En toen was het zover de nr 7 kreeg een gele kaart.
op slag van rust er komt dan nog een Steenwijkse spits oog in oog met Tim, maar deze redt uitstekend.

In de 2e helft moest het dan maar gebeuren. Wederom komt een spits van Steenwijk alleen voor
Tim, maar weer redt hij.  Maar dan in de 6e minuut komt Steenwijk toch op  een onverdiende voorsprong, door geklungel achterin verdwijnt de bal in de touwen 0-1.
En dan komt er een wissel van Steenwijk, maar deze jongen was er toch uit gehaald in de 1e helft,
Maar de scheids tolereerde het. En hoe vervelend het dan ook is voor SCE het elftal komt achter, en dan breekt er blijkbaar wat  in de koppies van de jongens
En Steenwijk is nu constant in de aanval, waar was toch het spel van de 1e helft.
In de 12e  minuut komt Jason voor Stefan , we krijgen 2 kansen de stand gelijk te trekken,
Maar de bal mag er niet in. In middels zijn we in de 26e minuut  aanbelandt, en het is die lange
speler van Steenwijk (Ja die onterecht het veld weer in kwam )  die vanaf de middellijn de bal
meeneemt en uiteindelijk ook de 0-2 binnenschiet. Ondanks het loopwerk van Niels en Jeroen
kon dit doelpunt niet voorkomen worden. Dan krijgt Steenwijk nog een onterechte vrije trap net voor
het penaltygebied van SCE.  Er kwam geen doelpunt dus was het ook geen terechte vrije trap. Ha,ha.
De 2e helft was geen schimp van de 1e helft veel balverlies en erg rommelig  en zo ging het kaarsje
langzaam uit bij SCE. We verliezen met 0-2, eigenlijk gewoon veel te veel voor Steenwijk.
Zonde, volgende keer beter. Houdt moed .