Competitiewedstrijd SCE C1 - GAVC C1 (Grou) zaterdag 13 april 2013

Aftrap van de wedstrijd was 12.30 uur.
Vandaag kregen Grou op bezoek, het werd nu wel eens tijd , dat er een wedstrijd gewonnen werd.
Gelijk in de 1e minuut krijgt SCE een vrije trap. Olav neemt deze, maar de bal gaat huizenhoog over.
In de 2e minuut een vieze overtreding op Lucas, met 2 benen in de man. Gelukkig krabbelt Lucas weer op.  Een uitbraak van GAVC wordt door Olav in de kiem gesmoord, weet de bal te ontfutselen bij
de tegenstander en de bal komt bij Tim terecht. In de 7e minuut krijgt SCE corner, Niels neemt deze corner, maar de bal wordt gevangen door de keeper. In de 10e minuut komt GAVC met velen in het
strafschopgebied van Tim,  met veel hang- en vliegwerk wordt een doelpunt voorkomen, mede door
een voortreffelijk keepende Tim. Even later krijgt Niels een knietje van de tegenstander, de vrije
trap die volgt gaat  wordt geblokt door de verdediging van GAVC. SCE houdt goed stand tegen deze
2e jaars C1 van GAVC. Otis vecht zich naar de bal en een iets te snelle pass bedoelt voor Niels, was
domweg niet te belopen. Inmiddels zijn we in de 20e minuut belandt, 2 corners op rij voor GAVC en na
een hoop gehotseklos is de bal eindelijk weg. Een spits van GAVC breekt uit, Jeroen probeert deze man te achterhalen, dit lukt niet en gelukkig schiet deze spits de bal naast de goal.. Dan opeens een uitbraak van SCE, een verdediger van Grou verslikt zich in de bal en Luuk kan alleen op de keeper af,
Helaas wordt deze kans niet omgezet in een doelpunt.  Het rustsignaal klinkt, en 1 ding is duidelijk
als er nog iets meer bezieling voorin is, dan biedt de 2e helft zeker mogelijkheden.

De 2e helft is begonnen, en het is Grou, die een vrije trap krijgt, ook deze bal verdwijnt naast het doel.
Mark en Olav lossen veel op voor SCE. Het is tevens duidelijk dat SCE zich geen enkele fout kan
veroorloven, want het lijkt soms of ze te veel ontzag hebben voor deze 2e jaars spelers.
Mark geeft een voorzet op Luuk, echter ook deze bal is iets te hard geschoten.
Dan is het de nr 11 van Grou, deze jongen wordt door niemand tegen gehouden, en komt alleen voor Tim, maar deze weet wederom  ouderwets redding te brengen. Dit kunstje flikt de nr 11 even later
nog eens, maar Tim ook.  Dan is het een vrije trap voor SCE maar Grou neemt deze, erg vreemd.
Justin krijgt een afkerende bal net niet op tijd onder controle, weet de bal niet voor te trekken, en
blesseert zich (teennagel) Jason weet nog een bal  voor te brengen, maar wordt door de verdediging
tot corner verwerkt. Een uitbraak van Grou , de bal gaat aan Tim voorbij en het is Koen die de
bal nog net van de doellijn kan vissen. 1 minuut voor tijd is het motto duidelijk, probeer te gaan voor
dat ene punt of misschien wel twee. Justin passt een bal fantastisch op Jason, de bal komt terug bij Justin, deze haalt uit op zijn beurt, maar de bal verdwijnt net naast het doel. Terwijl het al lang tijd is, en iedereen wacht op het fluitsignaal, besluit onze vriendelijke scheids er rond de 6 minuten bij te trekken, als gevolg van blessures en tijdrekken SCE ?????.  En zo vervelend als het dan is schiet GAVC toch de 0-1 binnen, en een halve minuut later klingt dan het te late fluitsignaal, jammer. Vele supporters en spelers waren duidelijk aangeslagen.  Er zit duidelijk progressie in en het zal mij en meerderen niet verbazen, als er nog punten in de komende wedstrijden gehaald gaan worden. Mooie pot voetbal met een vervelende uitslag volgende keer beter.