Normaal staat hier de stand, maar op de site van Emmeloord staat nog steeds de stand van voor 10 maart.

Voor de wedstrijd waarschuwde Farid ons al.
Denk niet van “ze staan ergens onder aan en het zal wel gaan lukken”. We zullen er voor moeten knokken.
Op de een of andere wijze hebben we hem niet goed verstaan.
De grootste verrassing was dat een doodzieke Riaz toch kwam keepen.
Het schijnt dat zijn vrouw redelijk overstuur was van deze Aktie.
Dood ziek zijn en dan om kwart over elf zeggen…. schat, ik ga voetballen… dat scoorde in elk geval wel.

We begonnen de wedstrijd met Hassan laatste man, Said voorstopper, Moessie rechts en Bekir links achter,
Hamza, Suber en Mo op het middenveld en Adil op links buiten, Nabil in de spits en Peter op rechts buiten.
We begonnen best sterk, maar het ging helemaal niet makkelijk.
Het middenveld hield de bal veel te lang vast, zocht de actie op en leed daarin te vaak bal verlies.
Het was weer Hassan die zich de longen uit het lijf moest lopen om dit bal verlies onschadelijk te maken.
Maar we kregen kansen en echte kansen.
Na een minuut of tien zag je Suber een voorzet echt gemikt in de verre hoek koppen en die kwam tegen de lat.
Nabil en Mo kregen wat kansen die ze vakkundig om zeep hielpen.
Maar het was Bekir die na mooi voetbal zichzelf helemaal vrij speelde voor de keeper.
Het was zo goed gespeeld dat hij hem er alleen nog in hoefde te pissen.
Op nog steeds onverklaarbare wijze ging ook deze bal er niet in.
Zo verprutste we echt kans op kans.
We gingen de rust in met 0 - 0
Farid was in de rust droevig.
Afgesproken is dat we geen zaken van binnen de kleedkamer naar buiten brengen,
Maar ik zal toch zeggen wat Farid zei.
De eerste helft was zo slecht dat ik er niets van ga zeggen.
Als hij al niets te zeggen wist, wat moet ik er dan over schrijven.
Maar op de een of andere wijze had Farid met deze weinige woorden ons geraakt.

We begonnen de tweede helft heel anders, Younes laatste man en Marcel als voorstopper en met Farid als extra motor voor in.
Van het begin af aan werd er gelijk getikt.
Binnen een paar minuten moest Mildam nu wel het hoofd buigen.
Het was Mo die een schitterende corner nam en die kwam precies goed op het hoofd van de inlopende Farid
en de bal ging onhoudbaar hard in de goal. 1-0

Ook nu bleven we nog kansen missen.
Mo op de lat en wat schoten net naast of over.

Toen kwam er een moment wat echt leuk was om te zien.
Bekir geeft een mooie pass op Hamza, die weer op Mo speelt en Nabil krijgt de bal van Mo
en ging in een vol strafschop gebied als een zaalvoetballer te keer.
Speelde een paar spelers uit en kapte de laatste verdediger uit, liet de keeper naar de grond gaan met een volgende kapbeweging
en toen de keeper van zowat 2 meter lag vond hij het nog niet genoeg en omspeelde hem ook nog eens rustig
en liep daarna de bal rustig over de lijn.. 2-0

Na dit tweede doelpunt ontstond er veel druk van Mildam, waar wij dom mee omgingen.
In plaats dat we hun lieten lopen en jagen gingen wij ook met de bal lopen en leden daardoor weer bal verlies.
Het was eigenlijk wachten op moeilijkheden.
We deden niet waar we goed in zijn. de bal rond tikken en de vrije man zoeken.
Dat kunnen we normaal goed, we trainen er elke week op.
Telkens als we tikte en de bal kwam bij Mo dan wist die de actie te maken en zo kansen te creëren.
Maar het was Mildam die de 2-1 maakte.
Dat kwam niet uit de lucht vallen, want ze werden sterker en sterker.
En hun middenveld overliep ons in dat stadia.

Met nog een kwartier te gaan en een stand van 2-1 maak je je op voor het ergste.
Maar zoals zo vaak vonden we het gas pendal trapte dat in en vrijwel direct ontstond er een soort Barcelona aanval.
Dit ging zo snel dat je het pas realiseerde toen we nabil een turn oefening zagen maken om zijn tweede doelpunt te vieren.
Het was Younes die een mooie combinatie met Mo opzette, die speelde in een beweging Adil aan,
die speelde de bal gelijk door naar Nabil en die schoot in een beweging de bal achter de keeper.
Het ging zo snel dat werkelijk de hele achterhoede van Mildam verdwaasd stond te kijken en het ging
net zo snel als je het leest. 1-3

Dit snelle doelpunt brak Mildam en we konden het laatste kwartier rustig uitspelen.
Tien minuten voor tijd kwam Farid er weer in voor Hassan die weer een puike wedstrijd had gespeeld, maar last van
zijn schouder had gekregen.

Al met al een heerlijke en ik denk dik verdiende 3-1 overwinning.

Man of the match???????
Ik denk dat als je het verslag leest en je komt bij alle drie de doelpunten de naam van Mo tegen en
je komt twee maal de naam Nabil tegen, dan hebben we hier de twee spelers die beide Man of the match zijn geworden…..