wedstrijd verslag zondag 3 Maart 2013       RKO 2 - Emmeloord 5    1 - 2

1 Emmeloord SC 5   11      9     1       1      28     41     17
2 MSC 3                        9      8      0      1      24     62     18
3 Blankenham 1        11     7      2       2      23     42     23
4 RKO 2                       11     7      1       3      22     34     30

We moesten vandaag tegen RKO 2 en die staan op de vierde plaats met maar 2 punten achter op de nummer 2 en een punt achter op de nummer 3. RKO is dus een tegenstander die wel degelijk mee telt en die we absoluut niet mogen onderschatten. De laatste twee wedstrijden hadden we wel van ze gewonnen, maar steeds maar met een doelpuntje verschil en bij ons thuis. We begonnen vandaag met de vorige week getrouwde Hamza, Mo en Moessie op de bank. Wat in het veld stond bleek een vrij goed mix te zijn want vanaf het begin af aan konden we
RKO onder druk zetten en door middel van lekker snel de bal rond tikken begonnen ze wat achter de feiten aan te lopen. Dit resulteerde in een aanval door de midden met een mooie pas over de centerlijn op Nabil, die de bal
echt mooi over de keeper schoot. 0-1 Het enige wat we ons misschien kwalijk mogen nemen was dat we te gemakkelijk met de kansen omgingen. Er werden toch wel een aantal kansen gemist. Adil had het moeilijk, een slecht hobbelig veld en hij moest het vaak alleen doen. Maar het was Mo, die 15 minuten voor de rust was ingevallen was voor Peter, die zijn uren lange kijk sessies naar Barcelona zag uitbetaald worden. Ik zou het doelpunt als een echt Iniesta doelpunt willen omschrijven. Rand 16 meter naar binnen komen en met een bekeken schot draaide de bal over de keeper heen in de verre hoek. 0-2. Hamza viel ca 10 minuten voor de rust in voor de geblesseerd geraakte Farid. Met deze stand gingen we de rust in. De tweede helft begonnen we met Moessie die ingevallen was voor Younes en gingen we vrolijk verder met waar we de laatste tien minuten voor de rust aan begonnen waren, slecht en onrustig voetbal, met veel bal verlies en weinig loop en tik werk. Het is dat Hassan de boel samen met Marcel en Bekir en Moessie aardig op slot konden houden, maar ons middenveld
deed er niets aan om het bal verlies te beperken. Aan de andere kant kan je ook stellen dat RKO 2 een sterk middenveld heeft en dat je dat middenveld alleen kan verslaan met snel tikken en goed positie spel en niet met te ver doorgedreven acties. Toch zag het er veel eerder uit dat Emmeloord 0-3 zou gaan maken, De keeper van RKO redde knap op een inzet van Nabil en ook Adil en Mo kregen wel hun kansen maar konden geen echt gevaar meer stichten. Maar zoals zo vaak is het dan de ander die scoort en zo gebeurde het nu ook.
Een lange bal op rechts die de goed spelende Moessie nu niet kon keren en de speler van RKO kreeg de bal voor en Riaz was geklopt. 1-2 Peter wisselde nog met Marcel en het was Hassan die de touwtjes nog wat strakker aantrok achterin en zo hebben we eigenlijk  het laatste half uur geen echte kansen meer weg gegeven, maar we konden absoluut blij zijn toen de zeer goede scheidsrechter affloot. Hier kunnen menig scheidsrechters trouwens wat van leren. Hij is de thuis scheidsrechter van RKO en de man floot werkelijk fantastisch en hij was goudeerlijk en heeft werkelijk niet een keer RKO onterecht een vrije trap gegeven of ons er een onthouden.. Knap……..

Man of the match???????
Er waren geen echte uitblinkers, maar ik vond Hassan en Bekir beide ongemeen sterk voetballen en ook de massaal mee gereisde supporters en het RKO publiek kozen die beiden mannen als man of the match. Hassan vanwege zijn sterke voetballen, inzet, goede positie spel en ook zijn leidende rol en Bekir om zijn inzet, foutloos voetballen en het blijven gaan, deze man bestrijkt werkelijk de hele linkerzijde.

voor volgende week:   Om 8.30 uur vertrekken we naar Oosterstreek, om daar om 10 uur tegen Oosterstreek 2 te spelen.