SC Emmeloord 8 - Diever-Wapse

03-03-2013 - Het is zondagochtend 3 maart. Rond 11en druppelen 13 fitte spelers en 4 geblesseerden ons mooie sportpark op. De koppies staan strak, want de ongeslagen koploper komt op bezoek. Wij staan op een mooie tweede plek, en als we nog wat willen, moeten we winnen vandaag, anders kunnen we het kampioenschap vaarwel zeggen. Lekker weer veel publiek, kunstgras dus het zou moeten kunnen.
Het begin is aftasten van beide teams, en na 10 minuten zijn we gelijkwaardig. Beide ploegen krijgen 2 kansen maar die belanden op cq paal en lat. Na een kwartier komt carlos alleen voor de keeper, maar hij is kapot door zijn actie en schiet naast. Langzaam neemt het 8e het initiatief, en voert de druk op, alleen de eindpass komt niet of nauwelijks aan. Te snel willen passen en dus onzorgvuldigheid bij de mannen van eddy en cor. In de rust een welverdiend bakkie thee, want bij een 0-0 stand is echt alles nog mogelijk. De tweede helft is meer dan het aanzien waard. Emmeloord neemt van begin af aan het heft in handen en diever komt niet meer onder de druk uit. De goal kan niet uitblijven, en als wederom carlos alleen voor keeper komt, rond hij fraai af 1-0!!!. 2 minuten later een voorzet vanaf de linkerkant, en de laatste man van diever kopt hem snoeihard in zijn eigen bovenhoek 2-0!!! Een verrassing is in de maak, en als sebastiaan 20 minuten voor tijd een bedoelde voorzet in het doel ziet belanden kan het niet meer stuk 3-0!!!! Emmeloord voetbalt vrolijk verder en na een geweldige voorzet van eric kopt de vrijstaande louw de 4-0 binnen. De wedstrijd is gespeeld en emmeloord laat de teugels iets vieren, maar geven niets of nauwelijks iets weg. De verdediging staat als een huis, de middenvelders staan hun mannetje, en de spitsen benutten de kansen. De 5-0 is een mooie bal van dick op de snelle jelle carlos, die de eindstand bepaalt op 5-0!!! Een wervelende show van het 8e, er was beleving strijd positieve coaching en dat is ook wel anders geweest. Deze pot heren mag je van nagenieten, maar a.s. donderdag gewoon weer trainen, want zondag wacht gorredijk, en met dit spel moet dat gewoon weer 3 punten opleveren. Topwedstrijd heren, mag je trots op zijn.