SC Emmeloord D2 - Staphorst D3

Nadat er vorige week met 4-0 was tegen Diever-Wapse stond vandaag de wedstrijd tegen Staphorst D3 op het programma, die vorige week eveneens hebben gewonnen (5-0). In de najaars competitie hadden we al tegen een andere ploeg van Staphorst gevoetbald, D4, en die wedstrijd werd toen ovetuigend met 10-0 gewonnen. We gingen dus met een goed gevoel de wedstrijd in. In het begin was het vooral een gelijk opgaande wedstrijd die werd gekenmerkt met veel strijd en vooral slordig voetbal van beide kanten. Toch had Emmeloord D2 iets meer balbezit en hieruit kwamen een paar kleine mogelijkheden na een paar goede crosspasses van Gillian. De 1-0 viel ongeveer na 10 min. spelen toen Eelke de bal goed veroverde op het middenveld en meteen Joey inspeelde die na een goede aanname de bal hoog inschoot. Na de 1-0 was de concentratie even weg bij Emmeloord, waarschijnlijk werd er iets te makkelijk gedacht over de tegenstander want zomaar lieten we onze mannetjes lopen en probeerden we op onmogelijke manieren de tegenstander voorbij te spelen. Hier maakte Staphorst dan ook gretig gebruik van en ze konden dan ook vogelvrij de bal vanaf rand 16 binnenschieten. Emmeloord leek hierdoor wakker geschud en ging dan ook weer beter voetballen. Na een goede actie van Julia, die de bal meegaf op Gillian die op zijn beurt de bal goed voor het doel slingerde kon Mike bij de 2e paal simpel de 2-1 binnenschieten. Dit leek ook de ruststand te worden totdat een verdwaalde lange bal van Staphorst tussen Sharmano (keeper) en de verdediging viel, Sharmano die net te laat bij de bal kon net voorkomen dat de bal werd binnen geschoten 2-2. Rust.
Nadat we in de rust de 1e helft doorgenomen hadden en Corne er voor Joey in kwam konden we beginnen aan de 2e helft. Deze keer kon D2 vanaf het begin de 2e helft de wedstrijd domineren. We zaten overal goed tussen en dit was dan ook zeer goed te zien in de 2 doelpunten die in de 2e helft volgden. De 3-2 was door een perfect voorbeeld van. Hielke die op de voorstopper plek speelde veroverde de bal en kon eigenlijk meteen doorlopen naar de goal van de tegenstander en kon mooi binnenschieten. De 4-2 volgde ook vrij snel, na een goed schot van Corne kon de bal nog net gekeerd worden door de keeper van Staphorst maar wat daarna volgde daar snap ik nu nog niks van. Achraf, normaal gesproken niet de snelste van het team, was als eerste bij de bal en kon de bal achter de keeper het netje inschieten. 4-2. Na de goal volgden nog een aantal grote kansen voor Emmeloord, 2x Eelke en Julia nog 1x maar helaas gingen de ballen er niet meer in. Gelukkig kreeg Staphorst ook geen enkele kans meer in de 2e helft, al dacht Sharmano hier waarschijnlijk anders over want die had het ijskoud. Eindstand 4-2.