SC Emmeloord D2-willemsoord

23 maart 2013. Het zou lente moeten zijn, maar de weergoden hebben iets anders in petto. Een zeer straffe oostenwind waait over ons geweldige sportpark. Veel wedstrijden zijn door de koude wind afgelast, maar emmeloord d2 moet wel aan de bak, en wel tegen willemsoord, die verassend vorige week won van vitesse 63. De mannen en dame van d2 waren dus gewaarschuwd. Zonder de zieke Marcel (beterschap) begon emmeloord d2 toch enigzins verassend, want joey wou weer keepen. Het begin van de wedstrijd was voor emmeloord. Er werd vroeg druk gezet, willemsoord wist er geen raad mee, en de eerste kansen waren voor d2. Maar met kunst en vliegwerk bleef willemsoord overeind, mede door de rechtsback die met een lengte van 2.20m alles weghaalde. De kleinste man van emmeloord kwam er bijna niet aan te pas, en als hij er eens langskwam, was diezelfde rechtsback met twee passen weer langszij. Tot overmaat van ramp 0-1,  volledig onverdiend maar zo is het voetbal. Een wissel na 20 minuten, giovanni komt erin voor Mike, maar die zelfde Mike kan maar een paar minuten genieten van zijn rust. Lichte paniek bij SCE D2, als plotseling joey het veld afloopt, ivm de ijzige kou. Mike zit goed en wel op de bank als hij als een speer zich omkleed om joey te vervangen, dit tot een lichte ergenis bij de zeer goed fluitende scheidsrechter, omdat Edwin dit niet meld bij hem. De rust blijft 0-1 in het voordeel van Willemsoord, maar dit hoeft d2 niet te verliezen. Na de rust keert joey als spits terug in het veld, en emmeloord speelt alles of niets. De gehele tweede helft speelt zich af op de helft van willemsoord en de kansen komen en komen, maar hij wil er niet in. Zal dit dan zo wedstrijd worden, dat je veel beter bent dan je tegenstander, maar de goals niet willen vallen? NEE met nog een kwartier te spelen, is er een corner voor emmeloord, en het is joey die zijn hoofd tegen de bal zet en de bal in de verste hoek ziet belanden 1-1. Emmeloord ruikt bloed, en gaat op jacht naar de 2-1, en die valt 5 minuten voor tijd. Het is achraff die met volgens mij zijn knie de 2-1 maakt. Willemsoord moet nu komen, maar de fut is er uit bij de gasten, en als joey zijn tweede en d2 zijn derde maakt is het voorbij 3-1!!!!!. Het laatste fluitsignaal klinkt en de spelers van d2 vallen elkaar in de armen, alsof de titel al binnen is. Jongens en meid van d2 heerlijk gevochten met elkaar en een dik en dik verdiende overwinning behaald. Grote klasse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!