Competitiewedstrijd vv d’Olde Veste C2 - SCE C1 Zaterdag 2 maart 2013

Na de 1-3 overwinning in Heerenveen van afgelopen woensdag, reden we
zaterdag al om 07.30 uur weg vanaf sportclub Emmeloord richting Steenwijk.
De aftrap was 09.00 uur.

Op een ongelofelijk knollenveld moesten we aantreden tegen olde Veste, Alsof erop dit veld zojuist de varkens en koeien verwijderd waren, begonnen we toch aan de wedstrijd. Al vrije snel blijkt dat dit Olde Veste nog niet veel aan kracht ingeleverd had, want wederom de 2 spitsen waren er weer bij, Waarvan we wisten, dat deze ontzettend snel waren, dus opgepast. Hier nog niet voor gewaarschuwd zijn we in de 5e minuut van de wedstrijd aanbelandt, en jawel het was weer de nummer 7, die behendig de bal binnen de touwen weet te werken, de 1-0 is een feit. SCE moest duidelijk even warm draaien. In de 11e minuut wordt Irene door een sliding geblesseerd van het veld gedragen. Damian is de invaller. Even later een mooie voorzet van Luuk op Niels, waarop de keeper van OldeVeste redding brengt. Dan is het Olav die een sublieme voorzet geeft op Otis, echter deze staat buitenspel zonde. Onze jongens werken hard, maar Olde Veste is ze toch vaak te slim af. In de 24e minuut krijgt Olde Veste een corner , en hieruit valt het 2e doelpunt voor Olde Veste. Jeroen heeft achter de zware taak de nr 7 te dekken, en dit doet hij een aantal keren verrassend goed. Even later weer een prima pass van Luuk op Niels, maar ook hier komt niet de aansluittreffer uit. In de 32e minuut valt dan ook nog bijna de 3-0 binnen, echter de bal gaat rakelings naast de goal. Een vrije trap wordt genomen door Olav, deze bal gaat maar net over, zonde. Melvin en Olav en Koen moeten keihard werken om SCE verder leed te besparen. 1e helft was zeker niet goed, maar ok er komt nog 2e helft rust 2-0. Jason komt er in Mark gaat eruit, SCE moet alle zeilen bijzetten, in de 5e minuut maakt Tim een mooie redding Damian en Otis maken plaats voor Justin en Stefan, Gelijk een prachtige voorzet van Justin op Luuk, maar er wordt dan toch gefloten voor buitenspel een beetje laat toch. het lijkt erop, dat SCE steeds beter in de wedstrijd komt, en een aansluittreffer behoort tot de mogelijkheden, echter in de 26e minuut is het toch weer Olde Veste die de 3-0 binnenschiet. Na een aantal bloedneuzen bij SCE krijgt Justin een beste kans, had eigenlijk tijd genoeg, de bal stil te leggen en daarna te schieten op de kist, maar dit gebuerde niet en de kans was voorbij. Een optie was geweest, de bal af te geven aan Otis. Dan de aanval van de dag goed overspel tussen Justin en Niels de bal komt bij Olav deze schiet de bal naar Luuk, deze haalt op zijn beurt uit, maar de bal gaat via de lat over, dan heb je dat geluk natuurlijk ook nog niet mee. Ondanks dat SCE steeds beter begon te voetballen, klinkt dan even later het eindsignaal, we hebben met 3-0 verloren, zonde komende woensdag thuis tegen de koploper. Uit Sneek (en deze wedstrijd verloren we in Sneek maar nipt met 1-0 of 2-1 dat weet ik niet meer. Wie weet gaan we nu wel weer punten pakken.