SC Emmeloord F2 – Veno F2

Na een winterlang trainen in de zaal, twee gewonnen zaalvoetbaltoernooien en een oefenpot tegen Urk F3 mochten de stoere jongens en dame van F2 weer om het echie voetballen. De eerste tegenstander kwam uit Vollenhove en speelden vorig jaar nog een een stukje hoger dan ons. Dus het zou een spannende strijd worden.
Helaas kon Wouter er vandaag niet bij zijn, maar we hadden genoeg spelers om deze wedstrijd te beginnen. Remco op doel, Mathijn en Tamas stonden achterin. Koen stond in het midden om de verdediging en de aanval te helpen. Voorin stonden Nighell, Bram en Sam. Dani mocht de eerste minuten van de kant toe kijken.
De jongens begonnen direct sterk aan de wedstrijd, want het doel van Veno werd constant onder vuur genomen door schoten van Sam en Bram. Helaas belandden de bal niet het doel, eenmaal op de lat en voor de rest stond de keeper van Veno in de weg. Verdedigend stond het goed. Mathijn en Tamas hadden de lange aanvallers van Veno goed in bedwang. Toch een counter van Veno en het stond tegen de verhouding in 1-0 voor Veno. Emmeloord stroopten de mouwen op en deden er nog een schepje bovenop. Koen liep de longen uit zijn lijf door continue heen en weer te lopen. Dan een diepe bal van Mathijn op Sam. Sam speelt 1 man uit en geeft de bal voor. De keeper kon de bal niet goed onder controle brengen en daar stond Nighell op de goede plek. Met een welgemikt schot schiet hij de bal het doel in. De stand was gelijk getrokken.
Remco had het verder in de eerste helft rustig want de verdediging met Dani en Mathijn stond als een huis. Helaas ging de bal er bij ook Veno niet in, dus bleef het tot de rust 1-1.
Na motiverende woorden van de leiders en aanmoedigingen van de supporters ging F2 er in de tweede helft er vol tegen aan. De ene aanval na de andere aanval volgde elkaar op. Maar schoten van Bram en Sam gingen net over, naast of de keeper hield ze goed tegen. Dan een aanval over links. Tamas geeft de bal aan Koen, die speelde in 1 keer door naar Nighell. Nighell speelt 1 man voorbij en geeft een diepe bal op Bram. Bram zocht gelijk zijn maatje Sam op en met een hard schot schoot Sam de bal in de goal, 2-1.
Veno was verslagen en was even van slag. Hiervan profiteerde Emmeloord F2 goed van, want een diepe bal van Remco op Mathijn. Mathijs stormt naar voren en past naar Dani, die geeft de bal aan Sam en met een afstandschot schoot Sam de bal hard in het doel, 3-1.
De spelers van F2 werden langzaam moe en op die manier kwam Veno weer terug in de wedstrijd. Langzaam werd de trots van Emmeloord teruggedrongen, maar de verdediging met Tamas, Dani, Koen en Mathijn hield stand. Mede ook dankzij uitstekend keeperswerk van Remco. Helaas scoorde Veno nog 1 keer en werd het de laatste minuten nog erg spannend. Maar gelukkig floot de scheidsrechter voor het einde en waren de eerste drie punten voor Emmeloord. Een goede wedstrijd van F2 tegen een goede tegenstander. Zaterdag tegen Nagele. Die wedstrijd begint weer met nul tegen nul en zullen we ons best moeten doen om de drie punten mee naar Emmeloord te nemen