SC Emmeloord D1 - SVBS D1

D1 verstevigt koppositie na verdiende zege. Na de zege van vorige week in Ruinerwold (1-6) stond vandaag de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen SVBS. In de eerste wedstrijd van het vorige seizoen werd er nipt verloren (2-3). SVBS speelde de eerste wedstrijd gelijk (3-3) en wou dus heel graag winnen.
Yari, Daan, Nathan, Rolf, Robbie, Twan, Waïl, Noah, Roy, Merijn & Michael waren de basiself.
Direct na het eerste fluitsignaal zette de D1 veel druk op de SVBS-defensie. SVBS kreeg geen kans om uit te breken. Helaas leidde al dat druk zetten slechts tot 1 kansje. Maar toen kreeg SVBS een kleine opleving. Ze scoorden binnen een paar minuten tijd, 2 keer. 0-2 dus. Maar dat deerde de D1 niet en het druk zetten buitte zich uit. Het goede voorwerk van Tygo & Roy leidde tot de 1-2 van Merijn. Nog geen 5 minuten later gaf Noah een perfecte pass waarop Merijn de 2-2 binnenschoot. Bij het rustsignaal viel Rolf nog uit en waren er nog maar 2 wissels. 2-2 bij rust.
D1 kwam scherp de kleedkamer uit en ging door met aanvallen en opnieuw had SVBS niets te zeggen tegen de verdediging bestaande uit: Daan, Nathan, Robbie, Twan en (de geblesseerde) Jesse. Een snelle aanval over de rechter flank mondde uit in een goede voorzet van Michael. Waïl kon net niet zijn voet tegen de bal zetten, maar gelukkig stond Roy klaar om de 3-2 in te schieten. Toen opnieuw een opleving van SVBS. Uit een slechte voorzet kwam de bal op ongelukkige wijze op Daans voet terecht en verdween zo in het doel. Op een vrije trap een paar minuten later kon Yari de bal niet zien aankomen en verdween de bal op opnieuw een ongelukkige wijze in het doel. Ineens was het dus 3-4. Toen gingen alle remmen los en werd er vol op de aanval gespeeld door D1, want er moest 2x gescoord worden. Na een knap schot van Noah kon Merijn in de rebound binnentikken, 4-4. Uit een goede voorzet van Roy maakte Merijn ook nog de 5-4. Vol op de verdediging, was wat D1 deed. Waïl op linksback. Merijn op linksmidden en zelfs Tygo kwam vanuit de spitspositie terugvallen om mee te verdedigen. En met succes, want het bleef 5-4 en zo won D1 ook zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Met 2 punten voorsprong kan D1 met een gerust gevoel de wedstrijd ingaan volgende week, tegen Flevo Boys, de nummer 4