Vv Diever-Wapse- Sc Emmeloord D2

Zaterdag 2 maart was het dan eindelijk zover, we mochten eindelijk weer voetballen in de buitenlucht! De tegenstander voor vandaag was het altijd lastige Diever-Wapse D2. Ondanks dat we niet echt scherp waren begonnen was het wel duidelijk dat we de betere ploeg waren vandaag, we hadden namelijk veel meer balbezit en speelden de bal redelijk rond. Toch werden we niet echt gevaarlijk vooral omdat we te weinig initiatief toonden zonder bal en als we dan eens dicht in de buurt dreigden te komen van het doel was de laatste pass niet goed. 1x kwam Diever-Wapse er gevaarlijk uit, maar dit werd vakkundig door Hielke opgelost door de tegenstander goed naar de buitenkant te drijven en vandaar uit kon Christian de bal veroveren. Ook kregen wij nog 2 kansjes, 1 voor Achraf ( schot geblokt door verdediger) en 1 voor Joey, die misschien iets meer tijd had kunnen nemen om op doel te schieten. In de rust een kleine speech van de trainer en leider zodat we snel weer richting veld konden. Ook in de 2e helft waren we veel beter maar nu ook met levensgrote kansen voor de goal. Eelke en Joey misten allebei een kans 1:1 op de keeper. Maar als je zoveel beter bent kan een doelpunt kan een doelpunt natuurlijk nooit lang uitblijven, na een goede aanval kon Eelke de 1-0 binnenschieten. Hierna kreeg D2 de smaak te pakken en bleven ze goed doorvoetballen, na een mooie aanval en goed doorgaan van Joey, die goed de bal voorgaf vanaf de achterlijn kon Eelke de bal makkelijk inschieten 2-0. Diever-Wapse had in de 2e helft nog minder in te brengen dan de 1e helft, onze keeper Sharmano heeft de bal in de 2e helft eigenlijk alleen maar gezien voor een doeltrap en dit zegt dus genoeg over de dominantie van D2 en de verdediging die niet meer doorliet. De 3-0 was misschien eigenlijk wel het mooiste doelpunt van allemaal, Eelke die diep werd gestuurd en kon zo doorlopen richting de keeper, die goed z'n doel uitkwam, was totaal kansloos op het breed leggen van de bal door Eelke op de meegelopen Joey die de niet te missen kans simpel met binnenkant voet binnenschoot! Ook de 4-0 kwam van de voet van Joey. Om eerlijk te zijn weet ik niet meer hoe dit tot stand kwam puur omdat ik in totale extase was van het 3e doelpunt. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Staphorst D3, om half 11 spelen dus om 09.45 aanwezig.