SC Emmeloord 5 - Kuinre 2 3-2

07-10-2012 - Vandaag moesten we om 12 uur tegen kuinre 2. Wij stonden ongeslagen op kop met alleen een gelijkspel tegen emmeloord 6. Verleden week tegen Mildam liep alles voortreffelijk en wonnen we redelijk makkelijk met 1-7. Vandaag begonnen we niet echt sterk tegen Kuinre en voor we het wisten stonden we met 0-1 achter.Wat we in de eerste helft ook probeerde, het lukte ons niet onder de druk van Kuinre vandaan te komen. Het was dan ook niet de vraag of het 0-2 zou worden, maar eerder wanneer. Rond de 25e minuut was het al 0-2 voor Kuinre en stevende wij op een flinke nederlaag af. In de rust heeft Farid de mannen flink de oren gewassen en aangegeven waar het verkeert ging bij ons, na wat omzettingen zijn we de tweede helft heel fanatiek begonnen en hebben we van het begin af aan Kuinre geen meter ruimte meer gegeven. Onder de bezielende leiding van Mohammed, die werkelijk overal tegelijk was lukte het ons om Kuinre sterk terug te dringen en hun op eigen helft vast te zetten. Na een minuut of tien in de tweede helft schoot onze laatste man " Mohammed" hard in en de keeper van Kuinre had daar geen antwoord op. 1-2.
Door ons gegroepeerd storen en fysiek sterke spel kregen we meer kansen. Rond de dertigste minuut schoot Peter van een meter of 25 precies net over de keeper heen en was het 2-2. Adil en Shafiq hebben zich zelf veel kansen gecreƫerd en het was Adil die de keeper van Kuinre voor de derde keer passeerde en ons de volle winst bezorgde. 3-2. Het hele team heeft zich knap in de tweede helft herpakt en zich zo een dik verdiende overwinning bezorgd heeft. Ik kan dat het best weergeven met een loop actie van Mustafa die
een doorgebroken speler van Kuinre over een half veld achterna bleef sprinten en blokte zijn schot net op tijd. Met die instelling kunnen we wedstrijden blijven winnen.