Emmeloord 5 - RKO 2 - zondag 14-10-2012

14-10-2012 - Vandaag moesten we om 12 uur tegen RKO 2 die op tweede plaats achter ons staat. We begonnen vandaag met Mustafa als laatste man en met Said voor zich als voorstopper. Bekir had in de eerste helft heel veel vrijheid en veel ging dan ook over links. Je kon wel merken dat er respect was voor de nummer 2 in de competitie.
Omdat Emmeloord heel gegroepeerd en ieder van zijn eigen positie uit speelde heeft RKO in de eerste helft geen enkele kans gekregen. Ook wij kregen niet echt veel kansen in de eerste helft. Een schot van Hamza en van Adil en ook een afstandschot van Farid, maar die gingen naast of over. Riaz had in de eerste helft dan ook geen moeite zijn doel schoon te houden. In de rust is Shafiq gewisseld voor Peter en konden we in de tweede helft met een sterke wind in de rug wat meer druk zetten. De verdediging van Rutten werd hier onrustig van en we kregen corner op corner. Na een minuut of tien nam Adil een korte corner en kwam de bal bij Mohammed die met een paar onnavolgbare bewegingen zich vrij speelde en schoot met een bekeken schot de bal over de kansloze keeper 1-0. Ondanks een lies blessure bleef Mohammed de grote inspirator en spoorde hij ook de andere spelers aan net dat stapje meer te doen. Hassan had meer greep op het middenveld en bleef de bal daar heel goed rond spelen en verplaatste vaak het spel naar waar de vrije man liep. Een minuut of tien na de ons eerste doelpunt gaf Peter een bal direct door op de razend snelle Adil die zich vrijspeelde en de bal snoeihard inschoot 2-0. Sportclub Emmeloord bleef druk zetten ondanks dat Said met een kuit blessure en Younes met een lies blessure beiden uitvielen. Mohammed moest even later met een lies blessure het veld verlaten want hij kon echt niet meer lopen en we moesten toen met tien man verder. Adil zag kans zijn tweede doelpunt te maken en toen stonden we even comfortabel voor met 3-0. Je kon het laatste kwartier zien dat het zijn tol ging eisen om met tien man te moeten spelen en zoveel energie te hebben gegeven. Het veld werd steeds langer en op het middenveld vielen flinke gaten. Riaz kreeg het steeds drukker en tikte op een gegeven moment een schot echt uit de uiterste hoek.
Hij redde later nog een schot met zijn voet en had een hard afstand schot klemvast. Maar Emmeloord met tien man was niet meer opgewassen tegen de aanvallen van RKO en tien minuten voor tijd maakte RKO 3-1. Toen een speler van RKO vlak voor tijd een solo door ons strafschopgebied hield viel hij over een been van de verdediging en kregen ze ook  nog een strafschop die door hun benut werd en stond het 3-2. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter af en hebben wij onze koppositie kunnen behouden. Een verslaggever ter plaatse heeft het massaal aanwezige publiek gevraagd wie de man of the match was, de meningen waren verdeeld. De ene vond Hamza die met een waarschijnlijk gebroken hand gewoon door bleef voetballen de beste, terwijl weer anderen de onberispelijk spelende Mustafa de man of the match vonden en supporter uit Marokko vond Hassan de man of the match.  Ik heb alleen gezien dat er een team staat, dat voor elkaar klaar staat.