Competitiewedstrijd GAVC (Grouw) C1 - SCE C1 zaterdag 6 oktober 2012

06-10-2012 - Vandaag de uitwedstrijd tegen de nr 4 van de ranglijst GAVC uit Grou (op zijn Fries). Vandaag 6 afwezigen door blessures of ziektes, Justin, Melvin, Damian, Koen, Irene en Niels en natuurlijk Ian(1x in de 2 weken). Gelukkig konden we beschikken over Ashley, Timo, Chantal, Kevin en Corne allen uit de C2. Onze keeper was vandaag veldspeler en de keeper van C2 keeper. Na 2 minuten is het gelijk een spits van GAVC die uitbreekt, maar Kevin ook, deze laatste weet de bal dan ook knap te redden. In de 5e minuut weer een open kans voor de goal van SCE, dit keer is de spits van GAVC te nonchalant, en de bal gaat net naast.  De hele voorhoede van Grou was zeer snel, het geen resulteerde in de 1-0 voorsprong in de 6e minuut.  Even later is het Stefan die een prima pass geeft op Luuk, maar helaas het kansje werd niet verzilverd in een doelpunt.  In de 12e minuut super geklungel in de  verdediging van SCE  het geen de 2-0 oplevert voor GAVC. SCE kan er geen vat op krijgen. Deze jongens zijn allemaal net iets sneller, met name voorin. In de 16e minuut lijkt de 3-0 ook binnen te vallen, maar een verdediger (ik weet niet wie) weet nog net de bal van de doellijn te halen. Dan een beste pegel vanuit de achterhoede, deze bal komt aan bij Luuk, maar deze vindt geen enkel aanspeelpunt, er was gewoon niemand, dus deze kans was gemist.
Na 20 minuten begint SCE wat grip te krijgen op de tegenstander, dat mocht ook wel, want tot nu toe werden de ogen niet erg verwend. En dan de pass van de wedstrijd komt van de voet van Olav, de bal komt bij Luuk en vanaf de middellijn kan hij zo door lopen naar het doelgebied van GAVC, en simpel en subliem wordt de bal met een schuivertje in de rechter benedenhoek  gemikt, jawel de aansluittreffer is daar 2-1. In de 26e minuut. In de 29e minuut mikt een spits van GAVC de bal nog even spontaan op de lat van Kevin (van het doel) de bal komt terug in het veld, en dan wordt er hands gemaakt door de tegenstander, het gevaar was weer geweken. SCE krijgt 2 corners achter elkaar, de 2e corner genomen door Stefan komt bij Mark, deze had de bal er voor het in prikken, maar de bal ging te snel zonde. De ruststand is 2-1.
In de 6e minuut van de 2e helft probeert Kevin redding te brengen door een uitgestoken been tegen de spits van GAVC aan te zetten, dit was een duidelijke penalty alleen, de scheidsrechter
gaf een keepersvak,een wat vreemde beslissing, maar deze man was toch wel van een wat oudere generatie en had van niemand raad nodig ook niet van onze grens en coach, een beetje in zichzelf gekeerd typetje. Dan hoop je de hele tijd op de 2/2, maar dan gaat het toch fout,  uit een corner wordt een uiterst vreemd doelpunt gemaakt, zo van `hatseflats` de 3/1 is daar. Vreselijk onnodig doelpunt. En alsof de duvel er mee dolt wordt in de 9e minuut de 4/1 ook nog binnengetikt. Ja, dan is de wedstrijd gespeeld, want in de 12e minuut vliegt uit een vrije trap ook nog de 5/1 in de touwen, want zijn we nou eigenlijk aan het doen vraagt iedereen zich terecht af. Toch weet SCE de draad weer op te pikken, en een mooie aanval is het gevolg tussen Stefan, Tim en Luuk, maar zo mooi als het leek  het broodnodige doelpunt bleef achterwege. Dan is het vanaf de 16e minuut ineens duidelijk, dat de spelers van GAVC geïrriteerd raken, Vreemd toch als je met 5/1 voorstaat. De een na de andere speler van SCE wordt gemangeld, en daarop werd eindelijk een tegenstander van het veld gestuurd, voor 5 minuten of waren het er nou 8, de scheids wist het ook niet meer, want er moest later nog een speler van de tegenstander  het veld verlaten, en mocht de andere speler weer terugkeren of waren het nou 9 minuten, snapt u het nog, nou ik ook niet en de scheids ook niet, dus dat is weer grappig. Dan probeert Luuk een penalty te versieren, en Jacob de coach staat hem daarin bij je kunt het namelijk altijd proberen en dan is Olav het volgende slachtoffer die neer geschoffelde wordt, maar dat mocht natuurlijk gewoon doorgaan.  Tim gaat nog maar eens alleen op jacht en schiet van afstand op de kist, gaat helaas ver naast. De laatste 20 minuten kabbelt de wedstrijd wat op en neer. GAVC houdt het ook zo’n beetje voor gezien, maar toch wordt in de 31e minuut nog even de 6/1 binnengetikt. Dit was tevens de eind uitslag, al de spelers van C2 worden bedankt voor hun inzet, ze hebben allemaal gespeeld, en natuurlijk ondanks de geflatteerde uitslag, denk ik dat we thuis GAVC kunnen hebben als de andere 6 basisspelers er weer bij zijn, en deze 6 wens ik dan ook beterschap toe van deze kant. Volgende keer beter.