Competitiewedstrijd Steenwijk C1 - SCE C1 zaterdag 27 oktober 2012

27-10-2012 - Vandaag stond de wedstrijd Steenwijk C1  - SCE C1 op het programma, Via een prachtig slingerweggetje in een prachtige polonaise vertrokken we met een 6 tal auto’s.  De aftrap was 12.15 uur. Al vanaf het begin was het duidelijk, dat er met deze scheidsrechter niet te sollen was. In de 4e minuut geeft Mark vanaf eigen helft een prachtige pass op Jason, deze neemt vervolgens de bal mee en scoort de 0-1 voor SCE.  3 Minuten later is het Olav,  die de bal voorzet op Luuk, helaas Luuk komt er net niet bij. In de 11e minuut is het Steenwijk, die de bal net naast de goal van onze goallie Tim schiet. Dan opeens is onze verdediging verschrikkelijk slordig en staan te schutteren, Steenwijk weet dit goed uit te buiten en maken vervolgens simpel de 1-1 in de 12e minuut.
In de 21e minuut  is de doorgang voor Luuk gesperd, en een vrije trap vlak voor de 11 meter wordt gegeven aan SCE., maar de keeper vangt simpel de bal. Even later wordt de bal scherp gespeeld op Jason, maar deze kon er net niet bij.. Dan is het Niels die de bal bij Luuk brengt, maar helaas wordt er voor buitenspel gefloten. Dit wordt 1 minuut later nog eens over gedaan, helaas Luuk maakte geen gebruik van de mogelijkheid. Stefan komt erin voor Lucas die geblesseerd uitvalt. Vlak voor tijd krijgt Olav Een dot van een kans om SCE op voorsprong te brengen , maar de uitgelezen kans wordt niet benut en de bal wordt naast geschoten. De russtand is 1-1.
Nu hopen dat SCE in de 2e helft voor de feiten uitloopt en niet achter de feiten aanholt, In de 3e minuut gaat het bijna fout voor SCE, Steenwiik schiet gelukkig de bal over het doel. Irene komt er in voor Jason. Steenwijk krijgt tot 2x toe een vrije trap voor het penalty gebied van SCE, maar alle ballen vliegen over.  Even later passeert Olav een aantal poppetjes en schiet de Bal naar Luuk, maar wordt weer eens neergehaald, De vrije trap wordt genomen door Olav, maar de keeper ving ook deze bal gemakkelijk. Weer even later een pracht voorzet van Jeroen op Irene, helaas niet afgerond met een doelpunt. Dan een prachtig driehoekje tussen Jeroen, Irene en Stefan, de laatste krijgt de bal niet onder controle. Dan is het Stefan die een super voorzet geeft op Irene , helaas ook deze bal ging naast. De nr 6 van Steenwijk begint steeds meer te schoffelen op onze spelers. Een vrije trap wordt genomen door Justin, maar het mocht vandaag allemaal niet lukken . Dan is Melvin aan de beurt wordt ook neer geschoffeld, en Jacob zegt dan nog maar eens dat hij de scheidsrechter van de 1e helft terug wil, (deze was namelijk in de rust gewisseld a.g.v. enkelblessure). Vlak voor tijd maakt Jeroen nog een weergaloze redding voor SCE. 2 Minuten voor tijd heeft SCE een super mogelijkheid op de 1-2, maar de scheidsrechter fluit voor buitenspel, dit was niet zo,  maar goed.  Ook Irene geeft nog een prima voorzet op Luuk, Luuk tikt de bal net iets te ver vooruit, en kon er niet meer bij. Dan is het bijna 2-1 voor Steenwijk, als het kleinste mannetje van hun team snoeihard uithaalt, maar Tim weet de bal nog net over het doel te liften. 1 minuut voor tijd wordt de nr 6 van Steenwijk van het veld verwijderd, agv een wel zeer grote mond. Dan wordt het SCE nog bijna fataal, als Tim op onverklaarbare wijze de bal niet goed uitschiet, maar gelukkig dit kwam toch goed. En vlak voor het eindsignaal geeft Stefan een sublieme pass op Irene, deze heeft de bal
gewoon voor het inschieten , maar de bal verdwijnt naast het doel in plaats in het doel, zonde zonde. Dan klinkt het eindsignaal en het eerste punt is binnen voor SCE, en we staan niet meer onderaan. Als we vandaag wat beter hadden gespeeld, en wat attenter waren geweest, hadden we hier meer punten kunnen halen, maar gezien de speelwijze van vandaag is de 1-1 wel een terechte uitslag.