Oefenwedstrijd VENO C1 - SCE C1 zaterdag 20 oktober 2012

20-10-2012 - Vandaag stond de oefenwedstrijd op het programma tegen VENO C1. Gelijk in de 3e minuut neemt Stefan -een corner voor SCE speelt de bal simpel naar Luuk toe, deze geeft de bal weer terug op Stefan en met een snoeihard schot belandt de bal  in de rechter bovenhoek 0-1 voor SCE. We zien vandaag een zeer gretig SCE , een mooie combinatie tussen Mark en Olav die vervolgens een voorzet geeft op de vrijstaande Luuk, deze omzeilt nog even een mannetje van VENO  en pats de 0-2 is raak in de 9e minuut. SCE is duidelijk de bovenliggende club. Mark neemt vanaf de middellijn de bal mee, en speelt ook even een mannetje uit , hij zet de bal voor op Olav , deze passeert op zijn beurt nog een verdediger  en ook de 0-3 wordt keurig en beheerst door Olav binnengetikt in de 16e minuut. Er is dan een spaarzame uitbraak van Veno, wat nog een corner oplevert, maar dit levert voor Veno niets op. Even later een mooie bal van Stefan op Olav, deze krijgt de bal net niet onder controle, maar het kan ook niet altijd feest zijn vandaag. Mark kapt even later een aantal verdedigers uit en kan uithalen, maar hij wordt met een schouderduw
neergehaald, de scheids vond dit geen overtreding. Bij Niels worden vervolgens een paar noppen op zijn been geplant, maar deze bikkel kan gewoon doorgaan. Vervolgens staan Damian, Melvin en Jason prima te verdedigen. Een onmogelijke bal, weet Mark door veel druk te zetten terug te veroveren  en dat is nou iets wat we graag willen zien. Mark houdt balbezit omzeilt nog een verdediger, had daarna moeten afspelen, maar schiet zelf , de bal belandt in het zijnet. Dan is het Niels die een beste pass op Olav geeft , deze kop net naast. Vervolgens een mooie driehoekje met Jeroen Niels en Mark. Deze bal komt bij Jason neemt de bal mee, maar de bal wordt tot corner verwerkt. Ruststand 0-3.
Dan denk je in de rust, dit is zeer strelend voor het oog, wat zal het vervolg zijn. Het is de 3e minuut is het toch VENO dat de bal verovert, bal niet klemvast door Tim en de  1-3 is daar. In de 5e minuut is het weer raak de 2-3 wordt ook gescoord door VENO, de verdediging van SCE is de kluts totaal kwijt. Hoe kon dit gebeuren, nu maar weer voetballen. De nr 8 van VENO is snel maar ook gemeen, en heeft Olav in de kladden, een vrije trap volgt. Dan is het Jason die in de 17e minuut wordt neergehaald in het strafschopgebied een penalty volgt. Justin neemt deze en dwars door het midden schiet hij de 2-4 binnen.  Even later krijgt Veno vlak voor het penaltygebied van SCE een vrije trap, de bal gaat maar net naast. In de 20e minuut neemt Luuk de bal mee, en zet de bal prima voor op Olav, deze haalt uit en schiet op de paal van VENO zonde. Een minuut later is het Stefan die prima voorzet op Luuk deze geeft de bal voor op Niels komt helaas niet uit, maar dit was wel een flitsende actie. Een vrije trap van Stefan komt bij Niels deze haalt vernietigend uit, maar de bal gaat over, jammer. Lucas komt alleen voor de keeper en wordt gehaakt, denk je aan een penalty, maar deze wordt niet gegeven. Dan is daar weer de snelle nr 8 van Veno, die eerst de bal op Tim schiet, die deze nog weet te keren vervolgens in de rebound komt de bal tegen de lat van SCE, vervolgens komt de bal weer in het veld en uiteindelijk ligt de 3-4 er dan toch in. Vlak voor tijd krijgt Jason nog via een beste voorzet van  Olav de bal, kan de bal net niet belopen en komt bij Veno terecht. Uiteindelijk wint SCE de wedstrijd met 3-4. Hard gewerkt met elkaar, tot volgende week.