Ens VR2 - SC Emmeloord VR1

13-10-2012 - De vraag was deze ochtend, gaat de wedstrijd wel door? Door al het regenval waren de velden natuurlijk weer nat geworden. Maar er was niks aan de hand, na een belletje met het antwoord op onze vraag werd er vandaag gewoon gespeeld. En wel in Ens. 5e wedstrijd van de competitie en we zijn tot nu toe nog ongeslagen, 12 punten uit 4 wedstrijden en vandaag hadden we als doel om gewoon verder te gaan waar we mee bezig zijn en dat de weg vervolgen naar het kampioenschap.
Met een aantal zieken en geblesseerden misten we deze week ook weer een aantal meiden. En er stonden een paar halfjes in het veld. Maar dat mocht onze voetbalpret niet bederven. Met een klein zonnetje aan de lucht begonnen we deze wedstrijd chaotisch. Niet het spel wat we graag zien maar toch lag de bal na 2 minuten al in het net! Marisca scoorde voor het eerst in het leven een prachtig doelpunt van afstand. En of het toeval was of niet we hadden het er in de auto nog over dat dit nooit zou gaan gebeuren. Alsof het een voorteken was. Mooi schot op doel die over de keeper heen ging en wij stonden met 0-1 voor.  We gingen weer verder waar we gebleven waren. Chaotisch spel, te laat bij de bal, we wonnen de duels niet en het tikken lukte niet echt. Toch een paar schoten op doel alleen net naast of de keeper had de bal. Ens heeft ondertussen nog geen schot gehad op ons doel en dat zal in de eerste helft ook niet gebeuren. Kwestie van goed verdedigen en rust houden. Wat af en toe wel goed ging achterin met Ichelle, Marit, Annelies. Waar we op trainen gaat ook steeds beter in de wedstrijden.
Wegens afwezigheid van Dominique stonden we in de voorhoede anders dan normaal. Fleur stond op de plek van Do, linksvoor, en Fleur kwam een aantal keer langs haar man maar een doelpunt kwam er niet van. Rosan stond rechtsvoor en had het wat moeilijker deze wedstrijd. De diepte passen kwamen niet aan want meestal stond er een verdediger van Ens tussen. Dus Rosan en Fleur wisselden van kant. En alsof het zo had mogen zijn de bal werd laag over de grond voorgegeven en Rosan tikte de bal binnen. De 0-2 was binnen! Daarna gebeurde er niet veel meer en klonk het fluitje van de scheidsrechter al snel. Rust.
Praatje in de rust ging er vooral over dat het slecht ging. We stonden dan wel 0-2 voor maar we konden veel beter voetballen dan dat we nu deden. Dus paar aanwijzingen en de tweede helft begon. Ondertussen was de lucht ook wat grijs gekleurd en duurde het niet lang of het begon te regenen. Zelfde opstelling waarmee we de wedstrijd begonnen en we hadden Mariska nog op de bank zitten. Ook deze helft stonden we grotendeels te voetballen op de helft van Ens, maar ze werden wel wat feller en kwamen wat meer aan onze kant. Maar onze top verdediging deed het weer goed vandaag. Paar corners tegen maar vrijwel geen bedreiging voor ons. Hoewel het spel niet al te best was begon het middenveld wel weer wat beter te tikken. We waren eerder bij de bal en duels werden weer gewonnen. Maar van veel kansen kwam het niet. Ondertussen was Mariska het veld ingebracht en kwam linksvoor te staan. En net als in de eerste helft werd een bal laag over de grond voorgegeven, Marina miste de bal maar daar was Mariska nog bij de tweede paal en die tikte bal binnenkant paal het doel in. 0-3 en de wedstrijd was gespeeld. Nog ongeveer 20 minuten te gaan dus het was aan ons om de wedstrijd uit te spelen. Maar Ens liet het er niet bij zitten en probeerde het nog wel maar geen geluk vandaag want er ging vandaag geen bal in. Ze hebben welgeteld 1 kans gehad maar door het goede uitkomen van Deborah was er niks aan de hand. Niet veel later floot de scheidsrechter af en hebben we weer 3 punten binnen. 5 wedstrijden gespeeld 15 punten.