Wedstrijdverslag Emmeloord 4 - Alcides 5

23-09-2012 - Zondag 23 september Wedstrijdverslag Emmeloord 4 - Alcides 5 uitslag: 2-2

Vandaag om 10:00 uur aantreden tegen Alcides 5 uit Meppel, we wisten van te voren dat we aan de bak moesten tegen een ploeg die al vele jaren samen speelt. Daar komen ze aanlopen in hun gele Intratuin trainingspakjes, gelukkig komt René Luchtmeijer aanlopen met een grote doos met nieuwe jasjes zodat wij ook goed voor de dag komen. We spelen vandaag op veld 1, het veld hoeft niet besproeid te worden want het is nog lekker nat van de nacht. De tribune zit voor het eerst helemaal vol, omdat iemand op facebook heeft gezet dat we tegen SC Haren moesten spelen. Na een lekkere warming up en een tactische bespreking gaat eindelijk de wedstrijd beginnen. We spelen 4-4-2 compact met de punt naar achteren en gaat ons prima af, Alcides kan niet echt gevaarlijk worden en wij komen er een aantal keer gevaarlijk uit. Na ongeveer 30 minuten spelen houden wij een corner van rechts over aan een aanval. Jacob draait een ingestudeerde corner voor op de zestien en bal wordt doorgekopt door Joop, zodat Arnold de bal in de verre hoek in het zijnet kan leggen. We kunnen deze stand tot de rust gemakkelijk volhouden omdat Alcides teveel tegen elkaar, de scheidsrechter en ons loopt te praten, dit werkt in ons voordeel. Tweede helft begon Alcides sterk en dat resulteerde na 10 minuten in de gelijkmaker. Ze kregen een corner welke vanaf de zestien doorgekopt werd en werd vanuit buitenspelpositie binnengeschoten (1-1) We lieten de kop niet hangen en gingen vol goed moed verder. 5 minuten na de gelijk maker krijgt Arnold de bal op de middenlijn en geeft een strakke pass op Mourat, de laatste man springt nog omhoog maar de bal gaat net over hem heen. Mourat gaat alleen op de keeper af en schiet hem netjes binnen (2-1). 15 minuten voor tijd kopt de spits van Alcides de bal knap binnen, hij krijgt nog een duw maar dat werkte niet in zijn nadeel (2-2). Wij houden daarna druk naar voren en krijgen twee flinke kansen, de grootste kans was voor mijzelf. Mourat schiet op doel en de keeper laat de bal los, ik draai de bal bij de keeper weg en schiet in de draai op doel. Gaat de bal naast, zie ik op de zestien wel drie medespelers waar ik de bal op terug had kunnen leggen. Gelukkig kunnen we terug kijken op een knappe pot voetbal, waar uit blijkt dat je met een goed instelling en goed positiespel ook van sterkere tegenstanders punten kunt pakken.