oefenwedstrijd SCE C1 - Flevo Boys C5 zaterdag 30 september 2012

30-09-2012 - Vriendschappelijke wedstrijd  SCE C1 - Flevo Boys C5
Vandaag een leuk oefenpotje tegen Flevo Boys C5, tot ze het veld opkwamen, en we al snel zagen, dat dit allemaal grote kerels waren, Op 1 persoon na, bestond Flevo Boys uit 2e jaars C’s, dus konden we onze borst nat maken. Vandaag waren afwezig, de complete achterhoede van vorige week, Olav,Jeroen en Koen ontbraken, maar gelukkig was vandaag Ian en Melvin er wel weer bij.
Na een paar minuten voetballen weet Mark door te breken, maar wordt gevloerd. De vrije trap wordt genomen door Luuk, de keeper ving de bal op. In de 7e minuut wordt de bal  via Lucas bij Jason gebracht, en met een droog schot  maakt Jason de 1-0. Een beste pass van Damian komt bij Luuk, de keeper weet de bal ternauwernood te keren. Ian staat weer als de beste te voetballen te verdedigen en aanvallen te gelijk. In de 18e minuut duikt de nr 15 van Flevo Boys alleen  voor Tim op, maar deze was te nonchalant en Tim pakte de bal shocking klem. In de 20e minuut begint FB toch meer grip op de bal te krijgen en komt ook steeds meer op de helft van SCE. In de 26e minuut komt de bal bij Luuk, hij gaat er alleen van door en weet simpel met een schuivertje de 2-0 binnen te tikken. Niet veel later komen er zelfs 2 spitsen  voor de neus van Tim, maar wederom weet hij de bal tot corner te verwerken Vlak voor rust nog een vrije trap van het been van Luuk deze komt via Mark bij Stefan, maar ook deze bal weet de keeper van FB te pakken.  Flevo Boys gaat slecht met de kansen om die ze kregen, want de meeste ballen worden naast of over de goal van Tim geschoten,  en als je dan ook nog een keeper hebt, die de rest gewoon tegenhoudt, dan wordt het voor de tegenstander niet eenvoudig. In de 13e minuut moet Melvin alles uit de kast halen om de spits van Flevo Boys met zijn lange benen tegen te houden, dit lukt niet, maar ook deze spits schiet hopeloos naast. Niet lang daarna nog een snoeihard schot van FB , geen doelpunt leverde dit op op zijn hoogst en paar beschadigde reclameborden. Een pracht aanval met onderonsje tussen Ian en Stefan, blijft bij een doelpoging. Over en weer zijn er wat mogelijkheden Echt spectaculair was het even niet op dat moment, totdat er een pracht aanval plaatsvindt tussen Mark, Niels en Jason, maar wederom geen 3-0. Justin die prima stond mee te verdedigen vandaag weet nog een spits van FB te beletten  te scoren. Even later een prachtige vrije trap genomen door Justin komt bij Niels terecht, legt de bal mooi stil, deze speelt monsterachtig de bal op Luuk Deze weet de bal bij de keeper te ontfutselen, en zijn schot belandt in het zijnet. 5 minuten voor tijd wederom een aanval voorbereidt  tussen de schakels Niels, Jason, Ian Mark en Stefan komt bij Justin uit, deze haalt uit, maar de bal vliegt tegen de paal (lat) erg zonde,
Vlak voor tijd maakt Ian hands in het strafschopgebied, een  penalty is het gevolg. Voordat de penalty genomen werd, vond Lucas het nodig voor de bal langs te lopen, en hij wordt van het veld gestuurd. De strafschop wordt prima binnen getikt door Flevo Boys en de 2-1 is daar. Niet veel later het eindsignaal, een terechte overwinning, waarbij er gewoon super hard gewerkt is. Volgende week gaan we  weer competitie spelen uit tegen Grauw.