SC Emmeloord F2 - Genemuiden F4 2 - 0

Op zaterdag 8 september was het dan zover, na een week trainen de eerste wedstrijd van het nieuwe F2. Omdat het niet helemaal duidelijk was of Koen wel helemaal fit was, kwam Wout van F1 ons helpen voor deze wedstrijd.
Dat we konden voetballen was op de training al zichtbaar, maar tegen een ander team is het toch spannend. Met Remco op doel, Koen en Dani achterin, Wout en Ibrahim op het middenveld en Bram, Sam en Meije voorin begonnen we erg aanvallend aan deze wedstrijd. De eerste kans was voor ook voor SCE F2, een vlammend schot van Meije miste net het doel. Ook Sam en Bram waren dichtbij bij een doelpunt, maar Genemuiden had een erg goede keeper op het doel staan die de ballen er uit ranselde. Onze verdediging stond als een huis, waar Dani en Koen het goed onder controle hadden.
Weer een aanval, met goed samenspel  over het middenveld door Wout en Ibrahim weer een schot van Sam. Deze ging net over. Koen eruit en Mathijn er in. F2 wordt beter en beter. Wout ging steeds dieper voetballen en op een gegeven moment staan we met 4 spitsen te voetballen. Dan net voor het einde van de eerste helft, een uitbraak van Genemuiden. De snelle spits was iedereen te snel af, maar een goede redding van Remco voorkwam de tegengoal.
Na de rust bleven we hetzelfde spel spelen. Mathijn en Dani hielden de verdediging gesloten. Het was wachten op de eerste goal van Emmeloord. Koen aan de rechterkant. Speelt 1 speler uit en met een hard schot diagonaal in de linkerhoek werd de ban eindelijk gebroken 1 – 0. We bleven goed voetballen, maar schoten van Sam, Meije en Wout werden door de keeper tegengehouden.
Dan hield Ibrahim het overzicht en speelde de bal naar Bram. Bram aarzelde niet en schoot de bal hard achter de keeper, 2 – 0. Alle toeschouwers werden wild, want dit was terecht. Met een klein dansje vierde Bram zijn doelpunt. We bleven verder voetballen. Sam was dichtbij een doelpunt met een schot op de paal en lat.
Remco had de hele 2e helft geen bal gehad op doel, maar bleef geconcentreerd. Het bleef 2 – 0. De eerste overwinning is binnen. Nog een keer winnen en we zijn door in de beker.
Na snel omkleden, konden de kinderen naar Pieperfestival voor een verdiend patatje.

Jongens en dame goed gevoetbald. Blijf zo doorgaan en we hebben een mooi voetbal jaa