VENO VR1 - SC Emmeloord VR1

Spannende dag; 1e competitie wedstrijd van het seizoen, uit tegen VENO in het dorp Vollenhove. Bij aankomst op het veld zagen de tegenstanders er gewichtig uit, wat ook in de wedstrijd duidelijk werd. Lichamelijk bikkelen en weinig conditie aan hun kant. Emmeloord maakte hier goed gebruik van en was de betere partij van de wedstrijd, zowel technisch als conditioneel.
We begonnen wel iets chaotisch maar hadden wel het meeste balbezit. Toen eenmaal de rust er bij ons in zat zorgde dit voor doelpunten bij Emmeloord. Dominique ging in de aanval en maakte deze aanval af wat resulteerde in de 0-1! Daarna maakte Lyndsay er al snel 0-2 van met jawel, haar linkervoet! Mooi laag over de grond. Emmeloord was nog steeds de betere ploeg met hier en daar mooie combinaties tussen Do en Ageeth. Fleur en Tessa creĆ«erden een doelpunt maar deze werd onterecht afgekeurd door de scheids. Maar wij lieten ons niet kisten en gingen gewoon door en daar kwam Lyndsay weer met links en schoot hem zo de kruising in; 0-3 voor de dames van Emmeloord!
Emmeloord bleef nog steeds goed het balbezit houden en maakte VENO soms helemaal tureluurs. Dominique had een makkelijke tegenstander waar ze keer op keer langs ging tot zichtbaar frustratie van de tegenstander.
RUST.
We kregen een speech van Erik in de kleedkamer met wat aanvullende woorden van Piet. Onze nieuwe trainer Edson kon er helaas niet bij zijn vanwege andere verplichtingen. We moesten de nul blijven houden en zo doorgaan zoals we in de eerste helft speelden. Met de wijze woorden van Erik gingen we weer met de borst vooruit de tegenstanders tegemoet.
De tegenpartij zette een klein beetje druk en gooide vooral hun lichamen in de strijd. Annelies en Marit hadden hier vooral mee te maken met hun tegenstanders maar deze 2 meiden lieten zich niet aan de kant zetten en gingen er vol tegen in! Wij waren nog steeds aan de betere ploeg alleen zat de scheids ons wel een beetje tegen. Ondanks dat we wat ingezakt waren creĆ«erden omdat VENO meer druk zette hadden we nog wel kansen en Do ging voor haar tweede doelpunt van de dag; met een lopje scoorde zij de 0-4!  In de 2de helft zagen we ook wat mooie combinaties tussen Marit en Rosan op de rechterflank.
In elke wedstrijd is er wel wat met de scheids. De scheids wist niet wat hands was (tot het een keer bij ons gebeurde) en wat buitenspel is, daar mag hij ook wel een cursus voor volgen De bal was voor Veno en in buitenspelpositie wisten zij te scoren wat de stand veranderde in 1-4. Met de scheids waren we niet heel blij maar wij gingen gewoon door met ons spel. Veno kwam niet meer tot echte kansen. En was het voor ons gewoon een kwestie van rust bewaren en de wedstrijd uitspelen. Dat maakt dat we onze eerste wedstrijd hebben gewonnen van het seizoen en wij zijn erg blij met onze 3 punten, verdiend en wel!! Goed begin van de competitie!! Iedereen heeft goed gespeeld en het was een plezier om naar te kijken.