SCE C1 - Balk C1

<![endif]--> Vandaag de 1e wedstrijd thuis tegen Balk C1. Vandaag hadden we 2 geblesseerden, Jason en Melvin,
Maar gelukkig konden we beschikken over Ashley.

Aftrap 12.35 uur..
De eerste 10 minuten was het even aftasten voor beide teams. In de 10e minuut krijgt SCE een corner, deze wordt genomen door Stefan , uiteindelijk komt de bal bij Irene, deze haalt uit, maar de bal gaat  net over. In de 13e minuut komen we bijna achter, maar de bal wordt nog net corner getikt door Tim. Dan wordt er een vermeende tackle van Olav door de scheidsrechter gezien  als een overtreding, dus geeft hij een penalty, Tim weet in eerste instantie de bal tegen te houden, maar in de rebound is het dan toch raak voor Balk. Op dat moment is er 25 minuten gespeeld.  Balk heeft de smaak te pakken en na een paar aanvallen is het wederom raak in de 29e minuut. Balk leidt met 0-2 Vlak voor rust krijgt SCE nog een corner, bal komt uiteindelijk bij Damian, maar deze mist net de kracht om deze actie met een doelpunt af te ronden, Tim maakt nog een uitstekende redding en weet SCE voor een nog grotere achterstand te behoeden, Balk is net even wat nauwkeuriger met de passes, dan moet SCE dit maar even in de 2e helft gaan ontdekken, zo sterk is Balk namelijk ook niet. In de rust maken Stefan en Damian plaats voor Niels en Ashley. Dan krijgt Balk 4 corners op rij, deze gaan en voor ons gelukkig niet in. In de 5e minuut weet de keeper van Balk ternauwernood een tegentreffer van SCE tegen te houden. Dan is het Irene die even flink uithaalt bij het penaly gebied van Balk en via een verdediger van Balk is daar dan de aansluittreffer 1-2. Dit alles vindt plaats in de 8e minuut van de 2e helft, dus er was nog tijd genoeg. In de 13e minuut geeft de scheidsrechter maar weer eens een vrije trap aan Balk, omdat hij denkt dat het duwtje van Jeroen heel ernstig is, er gebeurde niets maar toch. De vrije trap die volgt gaat over, dus deze vrije trap was niet terecht en wordt dus ook niet beloond. In de 17e minuut komt Luuk ten val, door een overtreding, maar dit keer vindt de scheidsrechter, dat SCE geen recht heeft op een vrije trap, maar hij lost het op met een scheidsrechtersbal, niemand begrijpt dit. Een spits van Balk komt vrij voor Tim te staan,  maar wederom weet Tim redding te brengen. Even later een vrije trap voor Olav, ja eindelijk krijgen we er een. In de 23e minuut een voortreffelijke voorzet van Olav op Luuk , Deze wil uithalen, maar hij is net te laat, de bal wordt nog net door een verdediger weggewerkt. Op dit moment heb je het gevoel, dat de gelijkmaker er aan komt, maar dan is het Balk wat in de 27e minuut weer met een spits alleen voor Tim staat,  Maar dit keer is het wel raak en helaas de 1-3 is een feit. Nog geen 3 minuten later  is de 1-4 een feit Gevolgd in de 31e minuut door de 1-5. Een super geflatteerde stand kan je wel zeggen, maar toch in de 33e minuut weet Luuk nog op  uitstekende wijze de 2-5 binnen te schieten, het was zeker niet goed vandaag, maar gelukkig duurt de competitie nog lang, dus komen er ongetwijfeld betere potjes voetbal aan. In ieder geval heeft iedereen hun best gedaan. Tim, Olav, Jeroen, Ashley, Justin, Stefan, Damian, Koen, Mark, Lucas, Irene, Luuk, Niels aanstaande Woensdag thuis tegen Meppel C1 gaan we er tegen aan. Jason en Melvin nog beterschap.