Verslag Jong FC Wolvega - Jong sc Emmeloord

Jong FC Wolvega ( 19-1 )  -  Jong sc Emmeloord ( JO 19-1  )   1  -  1  (  0  -  1 )

De blauwe beloften hebben in een superspannende energieke en levendige wedstrijd met 1 - 1 gelijkgespeeld bij FC Wolvega.
Beide teams oogden nogal gespannen en kwamen moeizaam en stroef uit de startblokken om vervolgens met passie en vuur het publiek een aantrekkelijke open wedstrijd voor te schotelen.
De Emmeloorders stonden na een granaatinslag van Robin Elsinga lange tijd op een 0 - 1 voorsprong, maar moesten in een bloedstollende slotfase toch nog een tegentreffer en daarmee het allereerste puntenverlies incasseren.
Een voetbalverhaal over passie, hartstocht, strijd, vechtvoetbal en een tomeloze inzet.

De opstelling van Jong FC Wolvega:
Erwin Bijl, Sam de Ruiter, Youri van Dalen, Hilco Krikker, Robin de Boer, Ramon Kemerink ( 70e Jeffrey vd Molen ), Sven Kramer, Damy Kuipers, Yannick Kemerink, Mike Schotmanns & Mounir Taj.
Wissels: Jeffrey vd Molen, Justin Diever & Nanko Mulder.
Trainer: Minne de Boer
Assistent scheidsrechter: Dhr. F. de Jong

De opstelling van Jong sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Wouter vd Velden, Justin vd Poel ( 45e Joost van Tilburg ), Koen Kroes, Luuk Halsema ( 45e Jordy Benjamins ), Lucas Loosman, Rick Voskuil ( Roy Pettinga ), Ian Koopmans, Robin Elsinga, Wessel Scheepers & Maric Naaktgeboren ( 55e Annys Radwan ).
Wissels: Joost van Tilburg, Annys Radwan, Jordy Benjamins & Roy Pettinga.
De scheidsrechter: Dhr. J. van Dijk

In een gelijkopgaande en levendige beginfase waren de eerste kansjes voor sc Emmeloord, maar een inzet van Ian Koopmans miste de kracht en precisie en zeilde voorlangs terwijl even later Lucas Loosman met een steekbal Robin Elsinga wist te bereiken.
De inzet van Robin Elsinga werd ternauwernood geblokt en weggewerkt.
In de 10e minuut verschenen de paarse wolven voor het eerst dreigend voor het Emmeloordse doel waar doelman Gio Huijsmans wederom een sterke wedstrijd stond te keepen.
Een vrije trap van Wolvega verdediger Youri van Dalen zeilde rakelings naast. In de 12e minuut werd de snelle rappe aanvaller Mounir Taj de diepte ingestuurd waarna Gio Huijsmans uit zijn doel moest komen om deze aanval te onderscheppen.
De Emmeloordse doelman kwam hierbij in botsing met Mounir Taj, maar kon gelukkig na behandeling weer verder.
Gaandeweg oogde het voetbal van beide kanten rommelig en onzuiver met veelvuldig balverlies en onderscheppingen.
Ondanks het rommelige spelbeeld golfde deze wedstrijd in een hoog tempo op en neer en kregen beide teams de nodige kansen.
De paarse wolven probeerden het initiatief naar zich toe te trekken, maar in de snelle omschakeling kwamen de Emmeloorders er razendsnel en dreigend uit.

Bij de thuisploeg verschenen Damy Kuipers, Mounir Taj & Sven Kramer gevaarlijk voor het Emmeloordse doel en zeilde een schot van Damy Kuipers rakelings over.
In de 20e minuut werd het Paarse afweergeschut in stelling gebracht en spatte een kanonskogel van Robin de Boer via bovenkant lat uiteen.
Aan de andere kant werd een kopbal van Ian Koopmans eenvoudig gekeerd door FC Wolvega doelman Erwin Bijl.
Een snelle aanval tussen Wessel Scheepers en Rick Voskuil had een beter lot verdiend, maar werd ternauwernood onderschept.
Tot tweemaal aan toe werd Maric Naaktgeboren gelanceert, maar in kansrijke positie vergat Maric af te drukken en de score te openen.
In de 25e minuut maakte Maric Naaktgeboren alles weer goed door de bal subtiel opzij te leggen op de inkomende Robin Elsinga.
Met een schitterende afronding in de korte hoek scoorde Robin Elsinga met een verwoestende granaatinslag de 0 - 1 voor sc Emmeloord.

Plotseling leken de Emmeloorders door te drukken en moest de doelman van FC Wolvega volop aan de bak om Wessel Scheepers en Maric Naaktgeboren van het scoren af te houden.
Bij sc Emmeloord zorgden Wouter vd Velden, Koen Kroes en Wessel Scheepers voor het nodige vuurwerk.
Er werden pittige fysieke duels uitgevochten en vlak voor rust kwamen de Paarse Wolven weer gevaarlijk opzetten.
Met name bij de corners was het telkens alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
Uit een rommelige scrimmage werd een inzet van Sven Kramer op het nippertje van de doellijn gehaald waarna Emmeloord doelman Gio Huijsmans met twee fraaie reddingen zijn team overeind hield.
Vlak voor rust ontplofte trainer Frank vd Werf toen zijn verdedigers  niet goed stonden op te letten en de Frieze aanvallers Sven Kramer en Damy Kuipers vrij spel kregen, maar doelman Gio Huijsmans bracht opnieuw redding.
Onze grensrechter had hierbij overduidelijk buitenspel geconstateerd, maar werd volledig door de scheidsrechter genegeerd.
De snelle tegenstoten van Robin Elsinga en Lucas Loosman leverden niets op. Met een 0 - 1 voorsprong gingen we rusten in het Wolvennest.

De thuisploeg probeerde in de tweede helft een snelle gelijkmaker te forceren, maar speelde veel te rommelig en te gehaast.
Na een misverstand op het middenveld van sc Emmeloord leek Ramon Kemerink te profiteren, maar doelman Gio Huijsmans greep goed in.
In de 48e minuut kreeg FC Wolvega een strafschop te nemen nadat een Frieze aanvaller na een schouderduw onderuit ging.
De spanning was om te snijden toen FC Wolvega speler Youri van Dalen de aanloop nam, maar met een geweldige reflex bracht Emmeloord doelman Gio Huijsmans redding en werd deze strafschop gekeerd.
Het bleef nog even spoken op de Molenwiek, maar Gio Huijsmans stak nu in een bloedvorm en hield ook Mounir Taj en Sven Kramer van het scoren af.

Gaandeweg herpakte sc Emmeloord zich weer en werd het middenveld weer heroverd. De ruimte's tussen de linies werden nu vakkundig gedicht door uitblinker Wouter vd Velden, Joost van Tilburg en Wessel Scheepers.
Bij sc Emmeloord ontpopte Wouter vd Velden zich met zijn tomeloze inzet, wilskracht en strijdvaardigheid als de beste speler.
Een scudraket van Wouter vd Velden had een beter lot verdiend, maar spatte tegen de lat uiteen en invaller Annys Radwan stuitte in de korte hoek op de Frieze doelman.
In deze fase kreeg sc Emmeloord via Annys Radwan en Jordy Benjamins twee goede mogelijkheden, maar FC Wolvega doelman Erwin Bijl greep goed in.

In de 80e minuut kwamen de paarse wolven uit een wanhoopsoffensief via Jeffrey vd Molen toch nog langszij.
Het was de snelle rappe aanvaller Mounir Taj die iedereen te snel af was en door de Emmeloordse verdediging heen glipte.
Vanuit zijn ooghoeken zag Mounir Taj bij de tweede paal de invaller Jeffrey vd Molen vrij opduiken die vervolgens met een geplaatst schot in de korte hoek doelman Gio Huijsmans kansloos liet voor de 1 - 1 gelijkmaker.
In een bloedstollende slotfase werd Roy Pettinga nog de diepte ingestuurd, maar de doelman van FC Wolvega greep goed in.
Ver in blessuretijd leken de paarse wolven alsnog de winst te pakken, maar stijlvol ranselde Gio Huijsmans een inzet van Jeffrey vd Molen uit zijn doel.
Deze enerverende en levendige wedstrijd eindigt in een 1 - 1 gelijkspel.
Man of the Match bij FC Wolvega: Damy Kuipers
Man of the Match bij sc Emmeloord: Wouter vd Velden

Volgende week speelt Jong sc Emmeloord om 14:30 uur een thuiswedstrijd op de eigen Ervenbos tegen Jong SVM Marknesse.
In de voorbereiding wonnen de beloften voor de beker met 4 - 1 van SVM. De voorbeschouwing volgt later komende week.

Hieronder volgen alle overige uitslagen uit de eerste klasse.