De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Peize

Deze zondag staat de wedstrijd sc Emmeloord - vv Peize op het programma en wij heten onze gasten ( bestuur, spelers & supporters ) uit het Drentse Peize van harte welkom op sportpark De Ervenbos.
De pupil van de week is het grote jeugdtalent en de snelle buitenspeler Sem Visserman van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.
Na twee klinkende overwinningen zijn de Blauwe Polderboys met zeven punten uit vier wedstrijden opgeklommen naar de vierde plek in de tweede klasse K.
Onze tegenstander vv Peize staat met zes punten uit vier wedstrijden op een zesde plek in de tweede klasse.
De laatste keer dat beide teams elkaar tegenkwamen was in het seizoen 2007-2008. Toen gingen de blauwen twee keer onderuit tegen de Paiser Aalkoppen en werd het in Peize 2 - 0 en op de oude sportlaan 1 - 2 voor de blauw zwarten uit Peize.

De zwaarbevochten 0 - 2 overwinning op MKV'29 heeft het blauwe bastion een enorme boost en zelfvertrouwen gegeven.
Het is hartverwarmend om te zien hoe de nieuwe spelers nu hun draai bij sc Emmeloord hebben gevonden en hoe het team naar elkaar toe groeit.
De intense onderlinge band en saamhorigheid kan weleens de kracht en drijfveer van dit sc Emmeloord zijn voor komend seizoen.
Trainer Dick Schuurman heeft de mannen klaargestoomd voor het duel tegen Peize want bij een overwinning doen de blauwen volop mee in de subtop.

Onze tegenstander vv Peize speelde vorige week na een 1 - 2 achterstand op de valreep thuis met 2 - 2 gelijk tegen Velocitas.
De blauw zwarte aalkoppen wisten tot nu toe alleen de thuiswedstrijd tegen vv Lemmer met 3 - 1 te winnen.
De overige wedstrijden tegen DTD Jelsum, sv Olyphia en Velocitas Groningen werden met 3 - 3 en twee keer 2 - 2 gelijkgespeeld.
Met zes punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 8 tegen staat vv Peize nog steeds dichtbij de subtop.
De Blauw Zwarten eindigden vorig seizoen op 5e plek in de tweede klasse L en kijken nu verlangend naar boven om de stap naar de eerste klasse te kunnen maken.

Hoofdtrainer Willem Lanjouw heeft de beschikking over een jonge, uitgebalanceerde en talentvolle leergierige groep met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud.
In het verleden was deze ervaren trainer actief bij de Groningse eliteclub Be Quick 1887.
De routine en ervaring bij vv Peize moet komen van de 34 jarige Stephan ( Shaggy )Belksma en de 32 jarige Ronald ( Papa ) Sloots.
De jongste spelers zijn de 17 jarige Yoran ( Goran ) Cats en de 18 jarige Selwijn ( Sloot ) Slotegraaf.
De topscorers zijn op dit moment David Kruizenga, Joppe Leeuw & Frank Darwinkel met vier en twee doelpunten.
Vorig seizoen waren David Kruizenga & Tom van Leijzen de clubtopscorers met 15 en 9 doelpunten.

De voetbalvereniging Peize werd op 25 oktober 1931 als PVC Peize opgericht. Door de jaren heen werd PVC Peize via SVP Peize in 1948 naar het Blauw Zwarte vv Peize omgeturnd.
De club heeft ongeveer 500 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams op de zondag, een zaterdagteam, 21 jeugdteams en een meiden/vrouwenafdeling.
De Blauw Zwarte Aalkoppen spelen hun thuiswedstrijden op het sfeervolle sportpark aan de Hereweg in Peize.
De club schommelde jarenlang tussen de derde en vierde klasse, maar speelde in de jaren'70 ook een periode in de tweede klasse.
Nadat vv Peize in 2008 kampioen werd van de derde klasse zijn de blauw zwarte aalkoppen sinds 2008 een stabiele en evenwichtige tweedeklasser.

Het Drentse Esdorp Peize ligt in de gemeente Noordenveld en heeft ongeveer 4200 inwoners.
Het dorp staat bekend om zijn hopteelt en de aal die rondom Peize in de rivieren zwommen.
De inwoners van Peize worden in de volksmond Hopsters of Aalkoppen genoemd en het dorp heeft een sterke orientatie op de stad Groningen.
De wedstrijd sc Emmeloord - vv Peize begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Hieronder de voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord  -  vv Peize tussen de nummers 4 en 6.
Een spannende affiche tussen twee teams die voorzichtig omhoog kijken. Met de strijd, passie en hartstocht van afgelopen weken liggen er mogelijkheden voor de blauwe polderboys. Een 1.

MKV'29 Leeuwarden  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 10 en 3.
De Rood Witte Parels zijn van slag terwijl de groene rotan boys keurig op koers liggen. Toch ging de groene brigade vorige week verrassend met 4 - 3 onderuit bij Stadspark en gaan de Frieze krijgers voor eerherstel. De Thuisploeg zal uit een ander vaatje moeten tappen. Een 2.

vv Ruinerwold  -  vv Lemmer tussen de nummers 5 en 13.
De Drentse Red Bulls zijn thuis op de Corner op hun best met klinkende ruime overwinningen op Emmeloord en MKV'29.
De groen zwarte Lemster spanvissers zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar hebben met de 0 - 0 tegen DTD het herstel weer ingezet.
Kunnen de groene bulldozers de Red Bulls in toom houden? het zal een helse karwei gaan worden voor de spanvissers. Een 1.

Velocitas Groningen  -  DTD Jelsum tussen de nummers 8 en 12.
De snelvoetige groene zebra's speelden vorige week op de valreep met 2 - 2 gelijk bij vv Peize. Bijna mochten de Stadjers de drie punten meenemen, maar het ging toch nog mis in de slotfase.
De groene zebra's krijgen het altijd lastige De Trije Doarpen op bezoek en de groen gele toffe duvels hebben de punten ook hard nodig. Een 3.

Groninger Boys  -  Stadspark Groningen tussen de nummers 9 en 7.
Een echte ongekende authentieke Groninger Stadsderby.
De Rode Mollebonen gingen thuis met 1 - 3 onderuit tegen GAVC en hebben het zwaar terwijl de Rood Groene Stadsvogels na de  4 - 3 winst op Olyphia de smaak weer te pakken hebben. Een 2.

GAVC Grou  -  vv Roden tussen de nummers 2 en 1.
Tenslotte een echte onvervalste topper in de tweede klasse K.
De Geel Zwarte Tsisferdunsers tegen de Zwart Witte Ooievaars.
Beide teams liggen op koers en wisten vorige week te winnen.
Iedereen is benieuwd wat er in Grouw gaat gebeuren. Een 3.
De Zwarte Waaiers van Sint Anna Parochie zijn dit weekend vrij.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de tweede klasse K.

Verslaggever: Klaas Huisman.