Verslag vv Ruinerwold - sc Emmeloord

vv Ruinerwold  -  sc Emmeloord   6  -  0  (  4  -  0  )

De blauwen zijn slecht en teleurstellend aan de competitie begonnen door in Ruinerwold kansloos met 6 - 0 te verliezen bij The Red Bulls.
Een voetbalverhaal over een hardwerkende jonge team zoekende naar vaste patronen, automatismes en een stukje zelfvertrouwen.
De wedstrijd lag enige tijd stil vanwege een armbreuk bij Ruinerwold speler Erik Telkamp.
Een lichtpuntje was het verdienstelijke eerste elftal debuut voor de 16 jarige jeugdtalent Rick Voskuil.
Deze grillige aanvaller van Jong sc Emmeloord verbaasde iedereen met zijn onbevangen en verrassende snelle acties.
Onderaan dit wedstrijdverslag staan de opstellingen van beide teams.

Ondanks de zware regenval lag het veld er toch nog redelijk bij op sportpark De Corner.
Nadat de doelnetten waren nagekeken moest de terreinknecht meteen in de eerste minuut weer aan de bak.
De wedstrijd was amper 20 seconden oud of de Red Bulls kwamen al op een 1 - 0 voorsprong.
Het was Ruinerwold speler Bert de Boer die de doelman van sc Emmeloord iets te ver voor zijn doel zag staan en van grote afstand de bal heel slim en subtiel over iedereen inclusief de doelman heen lifte voor de snelle 1 - 0 voor vv Ruinerwold.
Tot ieders verbazing vloog de bal dwars door het net heen waardoor de terreinknecht weer in actie moest komen, maar het euvel was snel verholpen waarna de wedstrijd weer verder kon gaan.

De Emmeloorders probeerden uit alle macht terug te knokken, maar konden geen vat krijgen op de snelle bewegelijke aanvallers van vv Ruinerwold. Met name in de centrale as hadden Harm van Wieren, Koen Boneschansker en Gokhan Pala een lastige middag.
Met een snelle balcirculatie glipten Erik Telkamp, Jeroen vd Berg en good old Marcus Koetse Koetsier door de Emmeloordse verdediging.
In de 10e minuut kwamen de blauwe polderboys er voor het eerst gevaarlijk uit waarbij Bastian Tabak een corner wist te forceren.
Deze corner van Rik Beekman veroorzaakte een gigantische scrimmage voor het Drentse doel waarna een inzet van Mart Matthijssen ternauwernood onschadelijk werd gemaakt.
Kort hierop lieten Hans Langedijk en Rik Beekman een prachtige snelle eentwee zien, maar de voorzet van Rik Beekman op Bastian Tabak werd op het nippertje onderschept door doelman Ewout Knol van Ruinerwold.
Gaandeweg kwamen de blauwe polderboys beter in de wedstrijd of het noodlot sloeg opnieuw toe bij een tegenstoot dwars door het centrum.

In de 18e minuut stormde de veteraan Marcus Koetsier op volle snelheid op het Emmeloordse doel af om vervolgens via binnenkant paal de 2 - 0 op het scorebord te brengen.
De Emmeloorders oogden nu aangeslagen en angstig waarna de verdediging in de 22e minuut heel opzichtig en kinderlijk in de fout ging.
Een onschuldige inspeelbal werd totaal verkeerd beoordeelt waarna de goaltjesgetter van Ruinerwold Jeroen vd Berg in alle vrijheid mocht aanleggen voor de 3 - 0. De blauwe aanhang reageerde onthutst en verbaast over het gestuntel in de Emmeloordse verdediging.

Er volgde nog een korte opleving bij sc Emmeloord toen Wiebe Koopmans met een harde kanonskogel de Drentse doelman op de proef stelde en Gokhan Pala met een hoge bal de eenzame spits Hans Langedijk probeerde te bereiken, maar doelman Ewout Knol bracht eenvoudig redding.
Net op het moment dat sc Emmeloord leek terug te komen sloegen de Drentse Red Bulls opnieuw genadeloos toe.

In de 30e minuut belandde een voorzet vanaf de rechterflank voor de voeten van Marcus Koetsier die verwoestend hard uithaalde voor de 4 - 0 voor vv Ruinerwold. De Emmeloordse verdediging wankelde en kraakte nu bij iedere aanval van de thuisploeg.
Er volgden nog wat plaagstootjes van Rik Beekman en Bastian Tabak, maar de doelman van Ruinerwold gaf geen krimp.
Bij een snelle tegenstoot moest doelman Ruben Doorn in actie komen om een inzet van Kevin Loof uit de korte hoek onschadelijk te maken.
Vlak voor rust kwamen de Emmeloordse verdedigers Harm van Wieren en Mart Matthijssen ongelukkig met de hoofden in botsing, maar gelukkig konden beide spelers na behandeling weer verder.
In de 45e minuut bleef Ruinerwold speler Erik Telkamp kermend van de pijn liggen waarna de scheidsrechter onmiddelijk voor het rustsignaal ging fluiten. Met een 4 - 0 ruststand gingen beide teams aan de thee.

Trainer Dick Schuurman sprak het team bemoedigend toe en deed wat omzettingen om het tij te keren.
Verdediger Dylan Werkman kwam nu voor de leeggespeelde Guido Vissers in de ploeg.
Tijdens de rust bleek Erik Telkamp zijn arm te hebben gebroken waarna er op een ambulance moest worden gewacht om hem van het veld te kunnen halen. De wedstrijd zou uiteindelijk een uur stil liggen totdat de beide teams aan de tweede helft konden beginnen.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Jeroen vd Berg scoorde in de 48e minuut met een spijkerharde kopbal de 5 - 0 voor Ruinerwold.
Ondanks deze tegenvaller probeerde sc Emmeloord uit alle macht nog iets terug te doen.
Met name Bastian Tabak, Gokhan Pala en Wiebe Koopmans lieten zich gelden en gingen voorop in de strijd.
In de verdediging probeerden Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Mart Matthijssen en Dylan Werkman wat rust in de organisatie te brengen, maar het team speelde onrustig, angstig en zonder enige zelfvertrouwen.
Enkele speldenprikjes van Gokhan Pala en Bastian Tabak leverde geen eretreffer meer op terwijl aan de andere kant verdediger Koen Boneschansker een inzet van Jeroen vd Berg van de doellijn moest halen.

In de 60e minuut bracht trainer Dick Schuurman het grote jeugdtalent Rick Voskuil voor de moegestreden Rik Beekman in de ploeg.
Tot ieders verrassing waren de snelle onbevangen acties van de 16 jarige Rick Voskuil een lust voor het oog en prachtig om te zien.
Met mooie snelle passeerbewegingen glipte Rick Voskuil heel brutaal door de rood witte verdediging, maar helaas kwamen zijn voorzetten net niet aan bij Hans Langedijk en Bastian Tabak.
Ondertussen mocht ook Remco Jonkman weer zijn opwachting maken en kreeg sc Emmeloord via Bastian Tabak, Wiebe Koopmans en Hans Langedijk kansjes een eretreffer te maken.
Het zat helaas niet mee waarna Ruinerwold speler Marnix Brand profiteerde van weifelend optreden van de Emmeloordse doelman door de 6 - 0 eindstand op het scorebord te brengen.
Na afloop was iedereen benieuwd naar de armbreuk van Ruinerwold speler Erik Telkamp en wij wensen deze speler een spoedig herstel toe.

Deze 6 - 0 nederlaag is als een mokerslag aangekomen bij deze jonge en vernieuwde groep want ondanks alle strijd en inzet is het team nog steeds zoekende naar een stukje evenwicht, balans, automatismes en vaste spelpatronen.
Wie wordt straks de grote leider die het team op sleeptouw gaat nemen?
Er komt gewoon meer bij kijken om mee te kunnen doen in het grote mannenvoetbal.
Dit is een groei en leerproces voor dit vernieuwde team en vergt enige tijd.
Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen het  altijd lastige en sterke vv Roden.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.