Verslag sc Emmeloord - vv Roden

sc Emmeloord  -  vv Roden   1  -  1  (  0  -  0  )

De blauwe polderboys hebben in een superspannende en hartstochtelijke wedstrijd met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen runner up vv Roden.
Beide teams gingen in een enerverende levendige wedstrijd vol voor de winst en kregen de nodige kansen deze wedstrijd te beslissen.
Het ging niet allemaal van een leien dakje, maar er stond vandaag een hechte eenheid met een fantastische instelling in het veld.
De manier hoe sc Emmeloord voor de dag kwam geeft de burger moed en vertrouwen voor de komende wedstrijden.
Dit verslag gaat over een ontketende en furieuze blauwe tornado op zoek naar erkenning en eerherstel.

Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Mark Staal ( 70e Guido Vissers ), Mart Matthijssen, Gokhan Pala ( 85e Dylan Werkman ), Bastian Tabak ( 75e Brahim Boundati ), Rik Beekman & Hans Langedijk.
Wissels: Tim Schaafsma, Guido Vissers, Dylan Werkman, Wiebe Koopmans & Brahim Boundati.
Geblesseerd/afw: Sander Heimens, Rik Schilder, Denny vd Zee & Marcel Westerhof.
Trainers: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Materiaalman: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van vv Roden:
Rutger Beuzenberg, Wouter Jager, Stan Idema, Freddie vd Velde, Yonathan Ahlers, Rolf Dussel, Vincent van Santen ( 70e Nick ter Arkel ), Rutger vd Laan, Rene de Vries, Robin vd Tuin & Guido Bos.
Wissels: Nick ter Arkel, Robin Carras, Kenny van Wijk & Tarick Kalfsbeek.
Trainer: Harry Zwiers
Overige staf: Riekus vd Velde & Bram Bos
Assistent scheidsrechter: Dhr. L. Hummel.

De scheidsrechter: Dhr F. vd Werf uit Joure
Toeschouwers: 150

Vooraf stonden gezichten strak en gespannen want de 6 - 0 afstraffing bij vv Ruinerwold dreunde de hele week nog na in het blauwe kamp.
Er kwamen ongeveer 150 toeschouwers naar de Ervenbos om met eigen ogen te zien hoe de blauwen deze wedstrijd voor de dag zouden komen.
Na een week vol speculaties en discussies begon Trainer Dick Schuurman toch in het vertrouwde 4-3-3 opstelling aan deze wedstrijd met het centrale duo Koen Boneschansker & Harm van Wieren met daaromheen de backs Remco Jonkman en de teruggekeerde terrier Maarten Ebbers.
Op het middenveld moesten Mark Staal & Mart Matthijssen ervoor zorgen dat de architect Gokhan Pala tot zijn recht zou komen.
De aanvalslinie bestond deze wedstrijd uit Rik Beekman, Hans Langedijk & Bastian Tabak.

In de 1e minuut hield iedereen zijn adem angstig in toen een voorzet vanaf de rechterflank door de spits van vv Roden achter doelman Ruben Doorn werd gewerkt, maar het doelpunt werd terecht wegens duwen afgekeurd. De blauwen kwamen hiermee met de schrik vrij.
In de 2e minuut werd de blonde torpedo Rik Beekman de diepte ingestuurd, maar de doelman van vv Roden kon net op tijd ingrijpen.
Kort hierop lieten Gokhan Pala en Bastian Tabak een snelle eentwee zien waarna de voorzet van Bastian Tabak op Rik Beekman ternauwernood werd onderschept.
Hiermee was de toon voor een spannende en passionele wedstrijd gezet.

De gasten uit Roden hadden het initiatief en lieten technisch verzorgd voetbal zien terwijl bij de blauwen de mouwen werden opgestroopt.
Met name de terrier Maarten Ebbers, het boegbeeld Harm ( Aboe ) van Wieren, De denktank Koen Boneschansker & De mijnenveger Remco aasgier Jonkman gingen voorop in de strijd en bewaakten het ijzeren gordijn.
Bij vv Roden zette verdediger Freddie vd Velde de lijnen uit door op subtiele wijze voor de aanvoer richting de frontlinie te zorgen.
Met een perfecte balbehandeling en een snelle balcirculatie zorgden de Drentse aanvallers Rene de Vries, Rutger vd Laan & Robin vd Tuin voor een constante dreiging.
De eerste kansen waren dan ook voor de zwart witte ooievaars uit Roden waarbij de blauwen alle zeilen moesten bijzetten.

In de 12e minuut werd een gevaarlijke voorzet van Rutger vd Laan ternauwernood door verdediger Maarten Ebbers tot corner verwerkt.
De corners van vv Roden veroorzaakten rommelige situaties voor het Emmeloordse doel waar doelman Ruben Doorn een sterke wedstrijd stond te keepen.
In de 15e minuut stond Ruben Doorn op de goede plek om een vrije trap van Freddy vd Velde onschadelijk te maken.
Na een snelle eentwee tussen Rutger vd Laan en Robin vd Tuin moest de blauwe panter doelman Ruben Doorn alles uit de kast halen.
Kort hierop spatte een hard schot van Robin vd Tuin uiteen op de vuisten van doelman Ruben Doorn waarna de rebound door Rene de Vries over het doel werd gewerkt.
In de 24e minuut ranselde Ruben Doorn met een uitstekende reflex  een inzet van Robin vd Tuin uit zijn doel waarna de Emmeloorders van zich lieten horen.

Er ontstonden pittige fysieke duels op het middenveld waarbij Mark Staal en Mart Matthijssen zich van hun beste kant lieten zien.
Met een flinke dosis strijd en inzet hielden de blauwen stand.
De polderboys vochten nu voor elke millimeter en speelden op het scherpst van de snede op zoek naar eerherstel en erkenning.
Het vuur spatte er vanaf bij Mark Tata Steel & Mart Rambo Matthijssen waardoor de architect Gokhan Pala zijn schaakkunstjes kon opvoeren.
In de 38e minuut lanceerde de architect Gokhan Pala een kanonskogel die met de nodige moeite door de doelman vv Roden onschadelijk werd gemaakt.
Aan de andere kant ging een kopbal van Rene de Vries rakelings over het doel of de Emmeloorders hadden het slotakkoord van deze enerverende eerste helft.
In een snelle tegenstoot wisten Rik Beekman en Gokhan Pala elkaar blindelings te vinden, maar het vlammende schot van Gokhan Pala zeilde over het doel.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

De blauwe aanhang was goed te spreken over deze hartstochtelijke eerste helft, maar vroegen zich af of de Blauwen deze afmattende tempo konden volhouden.
Tot ieders verbazing kwam sc Emmeloord fris en fanatiek uit de kleedkamer en namen de blauwen in de 48e minuut heel brutaal de leiding.
Met een slim steekballetje lanceerde Gokhan Pala onze magicbox Bastian Tabak die vervolgens met een schitterend stiftje in de verre hoek de Drentse doelman kansloos liet voor de verrassende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Dit doelpunt zorgde voor een enorme ontlading in het blauwe kamp.
Er volgde een gigantisch offensief en belegering van vv Roden waarbij de blauwe panter doelman Ruben Doorn zich van zijn beste kant liet zien.
Tot tweemaal aan toe stond Ruben Doorn op de goede plek om Rene de Vries en Robin vd Tuin van het scoren te houden.
Nadat een kopbal van Roden spits Rene de Vries rakelings over ging wist verdediger Maarten Ebbers ternauwernood een doorbraak van Rutger vd Laan te voorkomen.
De zwart witte ooievaars werden sterker en sterker, maar wisten zich lange tijd geen raad met het hardwerkende, zwoegende en taaie sc Emmeloord.
Er ontstonden ruimte's achter de Drentse verdediging waardoor ook sc Emmeloord in de counter kansjes kreeg.
Met name Gokhan Pala en Bastian Tabak vonden de doelman van Roden op hun weg.

In de 63e minuut kwamen de Drenten alsnog langszij toen een voorzet van Rutger vd Laan vanaf de linkerflank bij de eerste paal door Rene de Vries werd binnengeknikt voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Deze grillige topscorer van vv Roden gaat als Ronny Roofvogel door het leven, maar kreeg nu met Rambo Mart Matthijssen en de mijnenveger Remco aasgier Jonkman een lastige middag.

Na deze 1 - 1 ging de Drentse storm liggen en kreeg sc Emmeloord goede kansen om weer op voorsprong te komen.
De doelman van vv Roden moest gestrekt naar de hoek om een schot van Remco Jonkman onschadelijk te maken waarna ook de blonde torpedo Rik Beekman ternauwernood werd afgestopt.
Trainer Dick Schuurman rook nu bloed en zag de ronddraaiende rode  ogen van Mark Tata Steel en witte rook uit de magicbox komen.
Hij bracht met Guido Popeye Vissers & Brahim Tovenaar Boundati voor Mark Staal en Bastian Tabak nieuw elan binnen de lijnen.
De trucendoos ging meteen open bij de Tovenaar Brahim Boundati.
Met oogstrelende dribbels, passeerbewegingen en technische hoogstandjes probeerde Brahim Boundati de openingen te vinden, maar helaas zag hij in al zijn ijver weleens zijn vrijstaande medespelers over het hoofd.
Onze eenzame spits Hans Airforce Langedijk werkte zich een slag in de rondte, maar La Giraffe stond eenzaam en verlaten op een onbewoond eilandje terwijl de Blonde Torpedo Rik Beekman al zijn kruid had verschoten.

In de 75e minuut kreeg sc Emmeloord via Gokhan Pala zijn allergrootste mogelijkheid deze wedstrijd te beslissen.
Met een geweldige reflex hield de doelman van vv Roden zijn team overeind waarna iedereen zich opmaakte voor een hectische slotfase.
In de 82e minuut kreeg Emmeloord doelman Ruben Doorn een inzet van Rutger vd Laan niet goed onder controle, maar de rebound werd ternauwernood door captain Harm Aboe van Wieren weggewerkt.
Het spel golfde in een razendtempo op en neer waarbij beide teams vol gas gaven en vol voor de winst gingen.
Met oogstrelende dribbels en technische hoogstandjes probeerde Brahim Boundati de openingen te vinden,maar de eindpassing liet te wensen over.
Trainer Dick Schuurman bracht nog Dylan Warrior Werkman in het team voor de leeggespeelde Gokhan Pala.
In een bloedstollende slotfase werd het nog even billenknijpen voor de Emmeloorders, maar Mart Rambo Matthijssen schakelde Ronny Roofvogel vakkundig uit waardoor hij zich ontpopte als Man of the Match.

Het gehele team verdiend een groot compliment voor de strijd en inzet waarmee het zijn eerste puntje veilig stelde.
Er stond onder aanvoering van captain Harm Aboe van Wieren & Terrier Maarten Ebbers weer een hechte eenheid en vechtmachine binnen de lijnen.

Volgende week speelt sc Emmeloord opnieuw een thuiswedstrijd en komen de Stadjers Groninger Boys naar De Ervenbos.
De wedstrijd sc Emmeloord - Groninger Boys begint volgende week zondag om 14:00 uur op De Ervenbos.