De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Roden

Deze zondag staat de eerste thuiswedstrijd voor sc Emmeloord op het programma als de zwart witte ooievaars uit Roden op bezoek komen.
Wij heten onze gasten ( bestuur, speler & supporters ) van vv Roden van harte welkom op sportpark De Ervenbos.
De pupil van de week is de 11 jarige Jarno de Haan de vaste keeper van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.
Beide teams kwamen elkaar voor het laatst in het seizoen 2013-2014 tegen. Nadat de eerste ontmoeting in Roden in een 2 - 2 gelijkspel was geeindigd gingen de Blauwe Polderboys thuis op de Ervenbos verrassend met 1 - 3 onderuit.
In deze wedstrijd zorgde Wouter vd Velde voor het enigste doelpunt voor de blauwen terwijl Martijn Plukker, Bert Roede & Patrick Kemkers ervoor zorgden dat de drie punten mee naar Roden gingen.

De 6 - 0 nederlaag bij vv Ruinerwold is keihard aangekomen en dreunt nog steeds heftig na in het Blauwe Kamp.
Na afloop heerste de vertwijfeling, verslagenheid, teleurstelling en radeloosheid bij de Emmeloorders.
De wanhopige en doffe blikken in de ogen van de spelers zeiden genoeg.
Is deze selectie in staat om het roer om te gooien en een andere koers te varen of gaat dit een loodzwaar seizoen te worden.
Een ding is zeker: De vertrokken spelers zoals Stefan vd Werff, Wouter vd Velde, Abdul Boundati, Gerke Schaap en vooral de IJzervreter Ronald Kleiker worden momenteel enorm gemist.
Daarnaast zijn Sander Heimens, Brahim Boundati & Maarten Dekkers nog steeds niet inzetbaar, maar zullen Remco Jonkman,Marcel Westerhof en Maarten Ebbers wel weer inzetbaar zijn.

Het is nu een gigantische opdracht en uitdaging voor de technische staf om het tij te keren, maar toch hebben ook deze spelers genoeg kwaliteiten om het lek boven te krijgen.
De assistenttrainer Arnold Roossien opperde deze week dat als iedereen hard voor elkaar wil werken en tot het uiterste wil gaan er nog genoeg mogelijkheden zijn om een rol van betekenis te spelen in deze tweede klasse.
Uit deze woorden moet deze spelersgroep de inspiratie en motivatie halen om deze wedstrijd voor eigen publiek alles te geven en voor eerherstel te gaan.

Dit seizoen staat in het teken om het lijfsbehoud veilig te stellen en te bouwen aan een nieuw dynamisch eerste elftal waar de club nog jarenlang mee vooruit kan.
Met een fantastisch en talentvolle Jong 19-1 team achter de hand kunnen de blauwen de toekomst rooskleurig tegemoet zien.
Trainer Dick Schuurman houdt deze jonge aanstormende talenten nauwlettend in de gaten en schuwt het niet om deze spelers voorzichtig te brengen.
Komt allen zondagmiddag om de Blauwe Polderboys in deze moeilijke tijd te ondersteunen.

Onze tegenstander vv Roden begon het seizoen met een belangrijke 3 - 2 overwinning op het Groningse Stadspark.
De Zwart Witte Drentse Ooievaars eindigden vorig seizoen op een zeer verdienstelijke derde plek in de tweede klasse L, maar wisten niet te promoveren in de nacompetitie.
De hoofdtrainer Harry Zwiers is aan zijn tweede seizoen begonnen bij vv Roden waar hij over een talentvolle en gretige selectie kan beschikken.
Daarvoor was Harry Zwiers maar liefst zes seizoenen actief bij het Groningse Helpman.
De selectie van vv Roden heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud waarbij Freddy vd Velde & Rolf Dussel met 29 jaar de oudste spelers zijn. De jongste spelers Rik van Wijk, Robin vd Tuin & Robert Louwes zijn respectievelijk 18 en 19 jaar oud.
De topscorers vorig seizoen waren Rene de Vries alias Ronny Roofvogel met 16 doelpunten met daarachter Robin vd Tuin & Bert Roede met negen doelpunten.
Vooral het grote talent Robin vd Tuin maakt een gigantische ontwikkeling door en scoort tegenwoordig aan de lopende band.

De voetbalvereniging vv Roden werd op 29 augustus 1929 in de clubkleuren Zwart Wit opgericht en heeft als bijnaam De Ooievaars.
Deze ambitieuze voetbalclub heeft ongeveer 700 leden en drie velden tot zijn beschikking aan de Norgerweg.
Vanaf 1961 t/m 1989 schommelde vv Roden tussen de tweede en derde klasse om vervolgens in 1989 naar de vierde klasse te degraderen.
In 1990 promoveerde vv Roden weer terug naar de derde klasse en in 1993 werd ook de tweede klasse bereikt.
Sindsdien schommelen de zwart witte ooievaars tussen de tweede en derde klasse. De Drenten werden in 2002, 2007 en 2014 kampioen van de derde klasse, maar zouden nooit de eerste klasse bereiken.
Vorig seizoen eindigden de ooievaars op een 3e plek in de tweede klasse, maar ook via de nacompetitie wist men niet naar de eerste klasse te promoveren.
Dit seizoen moet het maar eens gebeuren wordt er nu in Roden gezegd.

Het Drentse esdorp Roden heeft ongeveer 15000 inwoners en ligt aan de Rodervaart in de gemeente Noordenveld.
In het centrum staat op de brink het standbeeld van Ot en Sien.
Het dorp heeft met tweedeklasser vv Roden en de zaterdag derdeklasser ONR Roden twee voetbalclubs binnen zijn grenzen.
De wedstrijd sc Emmeloord - vv Roden begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos.
Komt allen om de Blauwe Polderboys in deze moeilijke tijd te ondersteunen.

De voorspellingen van de tweede klasse K:
sc Emmeloord  -  vv Roden  eindigde twee seizoenen geleden in een 1 - 3 overwinning voor vv Roden.
De blauwen verloren hun eerste wedstrijd met 6 - 0 bij Ruinerwold terwijl de ooievaars thuis met 3 - 2 van Stadspark wisten te winnen.
Het is zeer ongebruikelijk om als clubverslaggever met een negatieve voorspelling te komen, maar misschien helpt het iets iedereen te motiveren. De laatste weken ging het niet best. Een 2.

Stadspark Groningen  -  Sint Annaparochie tussen twee teams die naar de tweede klasse zijn gepromoveerd.
De stadjers verloren vorige week met 3 - 2 bij vv Roden, maar lieten zien een goede ploeg voor de tweede klasse te hebben.
Kunnen de Grunninger Mollebonen een rol van betekenis spelen?
De Frieze wadvogels verloren onverwachts hun eerste thuiswedstrijd met 0 - 2 van Olyphia en de Waaiers krijgen een moeilijke middag in Groot Loug. Een 1.

vv Peize  -  vv Lemmer tussen twee runner ups die dolgraag willen meedoen. De Blauw Zwarte Paizer Aalkoppen hielden vorige week heel knap de Toffe Duvels De Trije Doarpen op een 3 - 3 gelijkspel in Jelsum.
De Groen Zwarte Spanvissers hadden zand in de bulldozers en gingen thuis verrassend met 0 - 2 onderuit tegen de rood witte parels MKV'29.
Het gaat een lastige middag worden voor de Lemsters. Een 1.

sv Olyphia Noordwolde  -  Velocitas 1897 Groningen.
Beide teams boekten vorige week hun eerste overwinning.
De Groene Frieze Krijgers wonnen heel knap met 0 - 2 bij Sint Anna Parochie terwijl Velocitas met 3 - 2 van GAVC wist te winnen.
Zijn de Groene Rotan Boys in staat om van de snel voetigen het roemrijke Velocitas te winnen? Een gelijkspel ligt meer voor de hand. Een 3.

GAVC Grou -  DTD Jelsum eindigde vorig seizoen in een 3 - 0 overwinning voor de geel zwarte Tsisferdunsers.
De geel zwarte kaasdansers verloren vorige week met 3 - 2 van Velocitas terwijl DTD thuis op 3 - 3 bleef steken tegen vv Peize.
De groen gele toffe duvels oet Jelsum willen dit seizoen hogerop, maar gaan een zware middag krijgen bij de Grouwsters. Een 3.

Groninger Boys  -  vv Ruinerwold tussen twee ambiteuze clubs.
De Grunninger Martiniboys willen Vinkhuizen nieuw leven inblazen, maar zagen ook veel goede spelers vertrekken.
De Martiniboys zitten in hetzelfde schuitje als sc Emmeloord en iedereen is benieuwd hoe dit zal gaan uitpakken in Vinkhuizen.
De Drentse Red Bulls zitten lekker in hun vel na de afgetekende en ruime 6 - 0 mokerslag op sc Emmeloord. Helaas zal Erik Telkamp vanwege een armbreuk een poosje uit de roulatie zijn. Een 2.

Wij wensen iedereen een sportieve en spannende voetbalzondag toe.
Verslaggever: Klaas Huisman.