Verslag VHK ( JO19-1 ) - sc Emmeloord ( JO19-1 )

Jong VHK ( 19-1 ) -  Jong sc Emmeloord ( 19-1 )    0  -  3  (  0  -  2  )

De kop is eraf en de eerste drie punten zijn binnen voor het beloftenteam van sc Emmeloord.
In het pittoreske dorpje Sint Jansklooster kwamen de blauwe Desperado's moeizaam en stroef uit de startblokken tegen het stugge en taaie VHK.
De bekerwedstrijd werd een paar weken geleden nog met 6 - 0 gewonnen, maar vanmiddag ging het stukken moeilijker.
Ondanks een groot veldoverwicht wilde het aanvankelijk niet lukken en oogde het voetbal slordig, rommelig, voorspelbaar en laconiek bij de Blauwe beloften.
Het tempo lag in de eerste helft veel te laag waardoor de thuisploeg Vlugheid en Kracht eenvoudig lang stand wist te houden.
In een oppermachtige en dominante tweede helft werd de 0 - 3 overwinning veilig gesteld, maar had de score veel hoger moeten uitvallen.
Er was een hoofdrol weggelegd voor de warrige en verstrooide scheidsrechter die grote moeite had om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

De opstelling van Jong sc Emmeloord ( JO19-1 ):
Gio Huijsmans, Joost van Tilburg, Koen Kroes, Justin vd Poel ( 55e Ian Koopmans ), Jordy Benjamins, Lucas Loosman, Marc Loosman, Wessel Scheepers ( 70e Roy Pettinga ), Maric Naaktgeboren ( 70e Luuk Halsema ), Rick Voskuil & Annys Radwan ( 32e Robin Elsinga ).
Wissels: Ian Koopmans, Luuk Halsema, Robin Elsinga & Roy Pettinga.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent Scheidsrechter: Hans Mijnen

Tot aan de 25e minuut waren de blauwe beloften geen schim van het superieure team uit de voorbereiding.
In een slordige beginfase ontbrak de concentratie en scherpte en oogde het team laconiek en gemakzuchtig.
De eerste plaagstootjes kwamen van de blauw gele molenwiekers, maar doelman Gio Huijsmans bracht eenvoudig redding.
Met name de passing bleek onzuiver en te doorzichtig waardoor de molenwiekers eenvoudig overeind bleven en plaagstootjes konden uitdelen.
De thuisploeg slaagde er in om met pittige fysieke duels het voetbal bij sc Emmeloord te ontregelen.

Gaandeweg kwamen de blauwe polderboys beter in de wedstrijd en kreeg het via Annys Radwan, Rick Voskuil en Maric Naaktgeboren kansjes om de score te openen.
Tot tweemaal aan toe moest de doelman van VHK in actie komen om een treffer te voorkomen.
Na een snelle actie van de grillige Rick Voskuil leek Marc Loosman af te drukken, maar de broertjes Loosman hadden een fietstochtje door Emmeloord in de benen zitten en kwamen moeilijk op gang.
Een vrije trap van uitblinker Joost van Tilburg veroorzaakte een gigantische scrimmage voor het vijandelijke doel waar niemand van de chaos wist te profiteren.
Een afvallende bal werd door Jordi Benjamins op zijn pantoffel genomen, maar het vlammende schot zeilde rakelings over.

In de 25e minuut kwamen de Emmeloorders uit een strafschop aan de leiding. Hier ging een supersnelle actie van Rick Voskuil aan vooraf die overduidelijk werd neergelegd in het strafschopgebied van VHK.
Het thuispubliek was hier niet over eens en opperde een schwalbe, maar de scheidsrechter kon niet anders dan deze bal op de stip te leggen. Het was onze blauwe penaltyspecialist Jordi Benjamins die deze strafschop ala Neeskens onberispelijk en snoeihard tegen de touwen schoot voor de verlossende en bevrijdende 0 - 1 voorsprong voor de Desperado's.
Een prachtige snelle actie van Rick Voskuil had een beter lot verdiend, maar het schot zeilde rakelings over.
Trainer Frank vd Werf bracht daarna Robin Elsinga voor de moegestreden Annys Radwan in de ploeg.
Nog maar drie minuten stond Robin Elsinga in het veld of hij tilde het team met een weergaloos lobje over het dode punt heen.
Hier ging een splijtende dieptepass van Koen Kroes aan vooraf waarna Robin Elsinga heel subtiel de bal over de doelman van VHK heen stifte voor de 0 - 2 voorsprong in de 35e minuut.
Vlak voor rust leken de Blauwe polderboys de voorsprong uit te breiden, maar een ziedend schot van Wessel Scheepers spatte uiteen op de vuisten van de doelman waarna ook Lucas Loosman en Rick Voskuil vergaten de trekker over te halen.
Er was nog een vreemde gele kaart voor Wessel Scheepers te zien omdat de warrige scheidsrechter dacht een opmerking te horen die totaal niet van Wessel afkomstig bleek te zijn.
Met een 0 - 2 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De blauwe supporters genoten met volle teugen van het najaarszonnetje, maar plaatsten hun kanttekeningen bij de zwakke beginfase van de blauwe beloften.
Het was erg gezellig in de kantine bij deze gezellige en gastvrije dorpsclub VHK.
De discussie ging ook over de warrige scheidsrechter die bijna elke Emmeloordse aanval terugfloot en geen enkele commentaar dulde waardoor Wessel Scheepers ten onrechte een gele kaart opliep.
De spelers van Jong sc Emmeloord verdienen een groot compliment voor de rust en het geduld waardoor deze wedstrijd niet escaleerde.

Doelman Gio Huijsmans had een kameraad meegenomen om hem de gehele wedstrijd achter het doel gezelschap te houden.
Door deze aanspreekpunt bleef Gio Huijsmans scherp en geconcentreerd alhoewel hij wederom niet veel te doen kreeg.
In de 52e minuut ging doelman Gio Huijsmans op de acrobatische toer om wat zelfvertrouwen bij te tanken.
Een hoge bal werd stijlvol op de borst opgevangen en even hoog gehouden waarna hij even later een vrije trap klemvast onschadelijk wist te maken, maar hier bleef het bij.

Na drie corners op rij leek Marc Loosman te gaan scoren, maar diens inzet ging rakelings naast.
Een vrije trap van Maric Naaktgeboren leek door Joost van Tilburg te worden binnengewerkt, maar diens poging werd ternauwernood van de doellijn gehaald.
In de 55e minuut was daar een bevlieging van de grillige Rick Voskuil te zien. Het harde schot van Rick Voskuil spatte tegen de onderkant lat uiteen waarna de rebound door Wessel Scheepers snoeihard tegen de touwen werd geschoten voor de 0 - 3 voor de Blauwe Desperado's.

Trainer Frank vd Werf bracht daarna nog Roy Pettinga, Luuk Halsema & Ian Koopmans in de ploeg.
De gehele tweede helft domineerde sc Emmeloord deze wedstrijd en kreeg het nog een paar mooie kansen om de score op te voeren.
De grote uitblinker deze wedstrijd was de stugge en noeste verdediger Joost van Tilburg die ook als opkomende back zijn waarde bewees.
In de 82e minuut werd er nog een wonderschoon doelpunt van Marc Loosman afgekeurd nadat Jordi Benjamins een vrije trap precies op maat bij Marc op zijn stropdas deponeerde.
Helaas had de scheidsrechter buitenspel geconstateerd waarna even later ook een doelpunt van invaller Luuk Halsema werd afgekeurd.
Een schitterende boogbal van Roy Pettinga had een beter lot verdiend, maar zeilde rakelings over waarna Rick Voskuil nog wat moois liet zien, maar ook deze actie zou geen treffer meer opleveren.

Ondanks een zwakke en matige beginfase volgde in een oppermachtige tweede helft het herstel waardoor de Blauwe beloften deze eerste competitiewedstrijd toch nog eenvoudig met 0 - 3 weten te winnen.
Volgende week speelt Jong sc Emmeloord een thuiswedstrijd op de eigen Ervenbos tegen Jong vv Balk. Aanvang is om 14:30 uur.

Man of the match: The Rambo Joost van Tilburg.