Verslag MKV'29 - sc Emmeloord

MKV'29 Leeuwarden  -  sc Emmeloord   0  -  2   (  0  -  1  )

In een hartstochtelijk en boeiend voetbalgevecht hebben de Blauwe Tornado's een teamprestatie van formaat geleverd door met strijd, passie, bloed, zweet en tranen met 0 - 2 te winnen bij MKV'29.
Deze belangrijke overwinning kwam niet zomaar tot stand want de Blauwe Polderboys moesten diep gaan en voor elke millimeter vechten om de drie punten veilig te stellen.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Koen Boneschansker, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 70e Brahim Boundati ), Mark Staal, Mart Matthijssen, Hans Langedijk, Rik Beekman ( 85e Guido Vissers ) & Bastian Tabak ( 80e Wiebe Koopmans ).
Wissels: Tim Schaafsma, Brahim Boundati, Guido Vissers & Wiebe Koopmans.
Geblesseerd: Dylan Werkman, Rik Schilder, Marcel Westerhof & Denny vd Zee.
Gele kaarten: Remco Jonkman & Gokhan Pala
Trainers: Dick Schuurman, Jan Arjen Kooi & Arnold Roossien
Teammanager: Klaas Huisman
Materialen/Verzorger: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De hele week gonsden de verontrustende berichten over de knobbel van aanvoerder Harm van Wieren.
Bij navraag bleek het om een pijnlijke knobbel in zijn knie te gaan waardoor het onzeker was of Harm op tijd speelklaar kon zijn om te kunnen starten.
Tot overmaat van ramp meldde ook zijn vervanger Laurens Rasing zich af, maar tot ieders verrassing was Harm net op tijd fit om toch nog te kunnen starten.
Eerder deze week maakte aanvaller Sander Heimens bekend per direct te gaan stoppen om zich als jeugdtrainer verder te ontwikkelen.
Deze grillige en razendsnelle aanvaller kampt al geruime tijd met een vervelende liesblessure en heeft niet meer de motivatie om aan zijn  herstel te werken.

DE BEGINFASE.
Trainer Dick Schuurman begon in dezelfde samenstelling als vorige week aan deze veelbesproken wedstrijd want de Blauwen wisten nog nooit eerder in Leeuwarden bij MKV'29 te winnen.
De Emmeloorders begonnen voortvarend en fanatiek aan deze wedstrijd.
Meteen in de eerste minuut dook Bastian Tabak de diepte in waar hij door de doelman van MKV leek te worden neergelegd, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen.
Bij een misverstand op het middenveld bij MKV onderschepte Gokhan Pala de bal om vervolgens van grote afstand met een fraaie boog de frieze doelman te verrassen, maar helaas ging deze prachtige poging rakelings over het doel.
In de 4e minuut nam sc Emmeloord via de magic box Bastian Tabak heel brutaal met 0 - 1 de leiding.
Een slimme pass van architect Gokhan Pala werd heel subtiel door airforce Hans Langedijk met zijn hoofd verlengd op de inkomende magic box Bastian Tabak.
Met een verwoestende raketinslag in de korte hoek scoorde Bastian Tabak de bevrijdende 0 - 1 voor sc Emmeloord.

Het Rode Offensief.
Vanaf dit moment begon het rode offensief en de stormloop van de rood witte parels op het doel van sc Emmeloord.
Vanaf de 10e t/m 25e minuut werden de Emmeloorders teruggedrongen en werd er voor elke millimeter in de Frieze loopgraven gevochten.
Het was bloedje heet en het veld was loodzwaar, maar met strijd, passie en hartstocht hielden de blauwe tornado's stand.
Tot driemaal aan toe moest doelman Ruben Doorn zijn klasse laten zien om pogingen van de MKV aanvallers Leander Heeger, Carlo Schambach & Yassine Yettefti onschadelijk te kunnen maken.
Een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Gido Boontjes werd door Leander Heeger rakelings naast het doel gekopt.
De thuisploeg probeerde met name vanaf de flanken gevaar te creeeren en hadden met Yassine Yettefti, Nechiervan Zebari, Leander Heeger & Amin Ait Bihi veel variatie en bewegende spelers in de frontlinie.
Bij sc Emmeloord stond de verdediging met Harm Aboe van Wieren, denktank Koen Boneschansker, terrier Maarten Ebbers & mijnenveger Remco Jonkman als een rots in de branding.
Op het middenveld gingen Mark Tata Steel & Mart Rambo Matthijssen voorop in de strijd.

Tactisch vernuft.
De Emmeloorders kwamen deze moeilijke fase goed door en herpakten zich weer. Het team toonde lef, strijd en inzet en lieten zich niet het kaas van de brood eten.
Nadat de Frieze storm was gaan liggen kwamen de Emmeloorders er via messcherpe counters gevaarlijk uit.
In de 28e minuut wist de terrier Maarten Ebbers met een vrije trap het hoofd van Bastian Tabak te vinden, maar diens kopbal werd een eenvoudige prooi voor MKV doelman Bart Wielenga.
Na een flitsende eentwee tussen Mark Tata Steel en Rik Beekman kwam de bal voor de voeten van Gokhan Pala, maar diens schot zeilde  over.
In de 35e minuut was daar de doorbraak van magic box Bastian Tabak die op volle snelheid iedereen achter zich liet, maar oog in oog met de Frieze doelman zeilde het schot rakelings voorlangs.
Vlak voor rust kregen de rood witte parels een grote mogelijkheid toen de snelle Amin Ait Bihi zigzaggend door de blauwe verdediging heen glipte, maar met een fabuleuze redding hield doelman Ruben Doorn de blauwen overeind.
Met een 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

De Tweede Helft.
De tweede helft was amper begonnen of de blauwe tornado's sloegen medogenloos toe.
Nadat eerst de blonde torpedo Rik Beekman werd gestuit gaf Gokhan Pala de perfecte voorzet op het hoofd van Airforce Hans Langedijk.
Met een rake kopbal in de rechterhoek scoorde goaltjesgetter Hans Langedijk in de 46e minuut de verlossende 0 - 2 voor sc Emmeloord.
Na dit snelle doelpunt probeerde MKV'29 uit alle macht een aansluitingstreffer te maken, maar er was geen doorkomen meer aan.
Het IJzeren Gordijn kraakte en piepte, maar hield met bloed, zweet en tranen en tactisch vernuft stand.
Het was Harm van Wieren niet aan te zien dat er een knobbel op zijn knie zat en vooral de blauwe denktank Koen Boneschansker speelde een ijzersterke wedstrijd.
Op het middenveld liepen Mart Rambo Matthijssen en Mark Tata Steel zich de longen uit hun lijf en werden alle gaten gedicht.

Speldenprikjes & Plaagstootjes.
In de 62e minuut ontsnapte MKV aanvaller Yassine Yettefti en werd er een gigantische kanonskogel op het Emmeloordse doel afgevuurd, maar met een geweldige reflex bracht Ruben Doorn redding.
Gevaarlijke pogingen van Leander Heeger en Amin Ait Bihi werden onschadelijk gemaakt en een kopbal van Leander Heeger ging naast.
Aan de andere kant leverde een vrije trap van Maarten Ebbers een rommelige scrimmage op, maar helaas wist niemand te profiteren.

De Slotfase.
Trainer Dick Schuurman bracht met Guido Vissers, Wiebe Koopmans & Brahim Boundati voor Gokhan Pala, Bastian Tabak & Rik Beekman nieuw elan in de ploeg.
In de 82e minuut spatte een poging van Brahim Boundati op de lat uiteen waarna een schot van Hans Langedijk met moeite over de lat werd getikt.
In deze slotfase hadden de Emmeloorders in de snelle counter de score moeten opvoeren, maar het duel had al teveel kracht en inspanning gekost.
Bij de thuisploeg ging het duel als een nachtkaarsje uit terwijl de Blauwe Tornado's verzuimden om het duel helemaal op slot te gooien.
Met passie, bloed, zweet en tranen heeft sc Emmeloord dikverdiend met 0 - 2 gewonnen bij MKV'29.
Alle spelers verdienen een groot compliment voor deze teamprestatie van formaat.
Het enigste smetje op dit duel waren de totaal onnodige gele kaarten voor Remco Jonkman & Gokhan Pala, maar het feest en de ontlading na afloop was er niet minder om.
Man of the Match: Koen Boneschansker  ( De blauwe denktank )

Door deze 0 - 2 overwinning zijn de blauwen naar de 4e plek geklommen en doet het weer volop mee in de tweede klasse K.
Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd op de eigen Ervenbos tegen vv Peize.
Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur.