Verslag Jong sc Emmeloord - Jong vv Balk

Jong sc Emmeloord ( 19-1 ) - Jong vv Balk ( 19-1 )   4  -  2  (  3  -  0  )

De beloften van sc Emmeloord hebben hun tweede competitiewedstrijd met 4 - 2 van Jong vv Balk gewonnen.
Na een moeizaam en slordige beginfase namen de Emmeloorders het initiatief over en kreeg de trouwe aanhang een wervelende en oppermachtige eerste helft voorgeschoteld.
In een belabberde en teleurstellende tweede helft zakte het spel in en leken de spelers met hun hoofd bij het pieperfestival te zitten.
Trainer Frank vd Werf zag het schouwspel met ledeogen aan en paste meteen wat omzettingen toe om deze wedstrijd alsnog veilig over de streep te kunnen trekken.
Een voetbalverhaal over een weergaloze torpedoinslag van Wessel Scheepers, De onbetwiste stylist Annys Radwan, De multifunctionele paratrooper Joost van Tilburg en dribbelaar Jordi Benjamins.

De opstelling van Jong sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Joost van Tilburg, Koen Kroes, Justin vd Poel ( 45e  Marc Loosman ), Ian Koopmans ( 45e Luuk Halsema ), Lucas Loosman, Wessel Scheepers, Jordi Benjamins, Annys Radwan, Robin Elsinga (60e Roy Pettinga ) & Maric Naaktgeboren ( 45e Rick Voskuil ).
Wissels: Roy Pettinga, Marc Loosman, Luuk Halsema & Rick Voskuil.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

Nadat het tweede team van JO19-2 op het hoofdveld met 2 - 6 van RKO Rutten had verloren begonnen de beloften op veld twee aan de warming up.
De blauwe aanhang feliciteerde onze paratrooper Joost van Tilburg voor het behalen van zijn rijbewijs.
Onder een aangenaam najaarszonnetje werd er op veld twee afgetrapt.

De blauwen begonnen slap, slordig en rommelig aan deze wedstrijd waardoor de Frieze Lutskers de eerste plaagstootjes konden uitdelen.
Meteen in de eerste minuut moest doelman Gio Huijsmans uit zijn doel komen om een dieptepass dwars door het centrum te onderscheppen.
Kort hierop liep een verdedigingsfoutje met een sisser af omdat Justin vd Poel net op tijd ten koste van een corner kon ingrijpen.
In de 5e minuut probeerde de snelle linksbuiten van vv Balk met een schuiver in de korte hoek Gio Huijsmans te verrassen, maar met uistekend voetenwerk bracht de doelman van sc Emmeloord redding.
Onze keeper wist niet wat hem overkwam want hij had het nog niet eerder zo druk gehad.
Trainer Frank vd Werf liet nu ook van zich horen en eiste meer onderlinge communicatie in het veld.

Na deze slordige en slappe beginfase volgde het herstel en gingen de blauwen beter voetballen.
Uit een vrije trap van Joost van Tilburg kopte Annys Radwan rakelings naast.
In de 10e minuut brak het blauwe boegbeeld Wessel Scheepers de ban door met een weergaloze torpedoinslag de score te openen.
Na een schitterende aanval tussen Joost van Tilburg en Lucas Loosman kwam de bal op 20 meter afstand voor de voeten terecht van Wessel Scheepers die meteen vanuit stand verwoestend hard uithaalde.
Met uiterste precisie plofte deze torpedoinslag strak in de kruizing voor de bevrijdende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Deze wereldgoal gaf het team vleugels waarna de Friezen met vloeiende aanvalsgolven werden teruggedrongen.
Met veel druk en pressie werd het middenveld veroverd waardoor vv Balk op eigen helft werd vastgezet.

Een prachtige dieptepass kwam bij Jordi Benjamins terecht, maar de doelman van Balk bracht redding.
Op de linkerflank had vooral de stylist Annys Radwan een paar oogstrelende acties in huis, maar helaas kwamen zijn voorzetten net niet aan.
In de 20e minuut belandde een indraaiende corner van Jordi Benjamins bij de tweede paal op het hoofd van de zwevende airforce Annys Radwan voor de 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Een snelle actie van Maric Naaktgeboren zeilde rakelings voorlangs of in de 25e minuut scoorde Annys Radwan met een schuiver in de verre hoek de dikverdiende 3 - 0 voor de blauwe Desperado's.
Hier ging wederom een mooie aanval aan vooraf waarna de bal panklaar voor de voeten van Annys Radwan werd gelegd.
De manier hoe stylist Annys Radwan deze bal stijlvol in de verre hoek krulde was een lust voor het oog.

In deze fase hadden de Emmeloorders de score moeten opvoeren, maar helaas wisten Annys Radwan, Maric Naaktgeboren en Jordi Benjamins niet te scoren.
De doelman van vv Balk had een paar mooie reddingen in huis of vlak voor rust lieten de Friezen zich weer voorin zien.
Bij een snelle counter van vv Balk moest Justin vd Poel alle zeilen bijzetten om een doorbraak te voorkomen en was het laatste tikje richting doelman Gio Huijsmans net voldoende.
Met een 3 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de rust bracht trainer Frank vd Werf met Luuk Halsema, Rick Voskuil en Marc Loosman drie nieuwe spelers in de ploeg.
Er volgden een paar omzettingen waarbij Lucas Loosman in de verdediging werd geposteerd.
De gehele tweede helft lag het tempo veel te laag en oogde het voetbal slordig, doorzichtig, nonchalant en gemakzuchtig.
Tot aan de 60e minuut was er weinig te beleven en probeerde vv Balk uit alle macht terug te komen.
Met een vlammend schot probeerde Rick Voskuil tot scoren te komen, maar met een geweldige reflex bracht de Frieze doelman redding.
Kort hierop lieten Rick Voskuil en Jordi Benjamins een snelle eentwee zien waarna Jordi Benjamins de Frieze doelman op zijn weg vond.
In de rebound kon ook Marc Loosman net niet profiteren.

Trainer Frank vd Werf zag het allemaal met ledeogen aan en bracht Roy Pettinga voor de moegestreden Robin Elsinga in de ploeg.
Er volgden opnieuw een paar omzettingen om het tij te keren waarbij Roy Pettinga en Luuk Halsema op de backs gingen spelen en Jordi Benjamins met Joost van Tilburg een linie naar voren werden geschoven.
In de 70e minuut kwam vv Balk uit het niets terug in deze wedstrijd. Een indraaiende vrije trap belandde bij de tweede paal en werd met een fraaie duikkopbal door de Frieze spits achter Gio Huijsmans gewerkt voor de 3 - 1 aansluitingstreffer.
Vanaf dit moment kregen de Friezen kleine kansjes om terug te komen.
Tot tweemaal aan toe moest doelman Gio Huijsmans in actie komen en een harde schuiver zeilde rakelings voorlangs het doel.
Langs de lijn probeerde trainer Frank vd Werf het team weer op de rails te krijgen, maar het team leek door de warmte bevangen of hadden het pieperfestival in de hoofden te zitten.

In de 80e minuut volgde er een opleving en was het meteen raak toen Rick Voskuil op avontuur werd gestuurd.
Op volle snelheid glipte Rick Voskuil stijlvol door de Frieze verdediging om vervolgens de bal panklaar opzij te leggen voor de inkomende Marc Loosman voor de 4 - 1 voorsprong.
Na een fluwelen pass van uitblinker Joost van Tilburg kreeg Annys Radwan een vrije doortocht, maar helaas treuzelde onze stylist een fractie van een seconde en werd hij onderschept.
In de 85e minuut stond de blauwe vesting te slapen en kwam een dieptepass achter de verdediging terecht.
Met een bekeken lobje werd doelman Gio Huijsmans gepasseerd voor de 4 - 2 aansluitingstreffer, maar verder lieten de Blauwe Desperado's het niet meer komen.
Deze wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten wordt toch nog veilig over de streep getrokken en met 4 - 2 gewonnen.
De uitblinkers waren deze wedstrijd Joost van Tilburg, Wessel Scheepers & Annys Radwan.
Man of the match: De Stylist Annys Radwan.

Volgende week zijn de blauwe desperado's vrij omdat de wedstrijd tegen Flevo Boys ( 19-2 ) niet doorgaat.
Op zaterdag 24 september is de volgende wedstrijd als de beloften thuis in actie komen tegen Jong Steenwijkerwold ( 19-1 ).
Deze wedstrijd begint 24 september om 14:30 uur op De Ervenbos.