Verslag sc Emmeloord - Groninger Boys

sc Emmeloord  -  Groninger Boys   6  -  0  (  3  -  0  )

De Blauwe Tornado's hebben op een indrukwekkende wijze het ambitieuze Groninger Boys op een ruime 6 - 0 nederlaag getracteerd.
In het eerste kwartier zag het hier niet naar uit en leken de Groninger Boys de Emmeloorders te overrompelen, maar plotseling kantelde de wedstrijd en sloegen de Blauwe Polderboys medogenloos toe.
In deze wedstrijd gaf de teamspirit en saamhorigheid de uiteindelijke doorslag en kregen de individuele technische hoogstandjes uit Groningen de rekening gepresenteerd.
Een voetbalverhaal over een ontketende losgeslagen Blonde Torpedo en een exploderende Magic Box.
Voorafgaand aan deze wedstrijd ging de complete selectie op de jaarlijkse teamfoto waarna de pupil van de week Bryan Roos de aftrap mocht verrichten.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 75e Guido Vissers ), Mark Staal, Mart Matthijssen ( 70e Wiebe Koopmans ), Bastian Tabak, Hans Langedijk & Rik Beekman ( 80e Annys Radwan ).
Wissels: Niels Boomsma, Guido Vissers, Wiebe Koopmans, Marcel Westerhof & Annys Radwan.
Gele kaart: Mart Matthijssen
Geblesseerd: Brahim Boundati, Sander Heimens, Rik Schilder, Dylan Werkman & Denny vd Zee.
Trainers: Dick Schuurman, Jan Arjen Kooi & Arnold Roossien.
Teammanager: Klaas Huisman
Verzorger/materialen: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van Groninger Boys:
Roy Bardewee, Edwin Winter, Albert Nout, Ron Zuurt ( 75e Joey Schaaphok ), Serlou Bah, Apostel Milangelo, Gio Slijngaard, Pong Clemencia, Chris Reineta, Earl Erwin Perre ( 45e Mohamet Keita ) & Broertje Cadeau.
Wissels: Hovhannes Sarkisov, Joey Schaaphok, Mercelina Maikelangelo & Mohamet Keita.
Gele kaarten: Ear Erwin Perre & Albert Nout
Trainers: Peter Slijfer, Johnie Verhoeven & Popko Damstra
Verzorger: Cor Poort
Overige staf: Gregory Everts & Paulina Renemich
Assistent scheidsrechter: Dhr. P. Damstra

De scheidsrechter: Dhr C.A. van der Velden
Toeschouwers: 150

Er wilde op vrijdagavond niets lukken bij Rik Beekman op de training.
De ballen vlogen letterlijk alle kanten op en misten de juiste richting.
Het was om moedeloos van te worden en begon aardig aan de gemoedstoestand te knagen bij de blonde Torpedo.
Tijdens de warming up stond zijn gezicht strak en gespannen, maar plotseling was daar een glinstering in zijn ogen en deed hij een gewaagde uitspraak: als ik scoor dan maak ik meteen een hattrick!

Tijdens de warming up bleek al snel dat onze balvirtuoos Brahim Boundati wegens een hamstringblessure moest afhaken.
In het eerste kwartier waren de Groninger Boys met technisch hoogstaand voetbal de bovenliggende partij.
Met een supersnelle balcirculatie wisten de Rode Mollebonen elkaar gemakkelijk te vinden en werden de Emmeloorders teruggedrongen.
Deze blitzkrieg offensief van de Groninger Boys leverde meteen een paar kansjes op waarbij sc Emmeloord alle zeilen moest bijzetten.
Een indraaiende voorzet van Pong Clemencia op Gio Slijngaard werd ternauwernood tot corner verwerkt waarna een afvallende bal door Gio Slijngaard werd overgeschoten.
In de 2e minuut werd een Groninger doelpunt van Earl Erwin Perre wegens buitenspel afgekeurd en kort hierop was er een snelle doorbraak van Pong Clemencia te zien.
Met de nodige moeite kon Emmeloord verdediger Koen Boneschansker op het nippertje ingrijpen.
Eigenlijk zou deze noeste verdediger van sc Emmeloord niet spelen, maar gelukkig kon hij net op tijd vrij krijgen van zijn werk en toch nog in actie komen.
Een gevaarlijk schot van Gio Slijngaard zeilde rakelings naast het doel waarna de Groninger storm ging liggen.
Het werd al snel duidelijk dat de Groninger Boys het van zijn technische vaardige en supersnelle aanvallers moet hebben en in de omschakeling en verdedigend uiterst kwetsbaar zijn.
De Groningers dachten alleen maar aan aanvallen en probeerden met deze blitzkrieg een snelle voorsprong te forceren, maar raakten snel in paniek bij de tegenstoten en snelle counters van sc Emmeloord.

In de 10e minuut liet sc Emmeloord zich voor het eerst voorin zien en werd een voorzet van Bastian Tabak ternauwernood tot corner verwerkt.
Deze corner van Rik Beekman veroorzaakte een enorme scrimmage voor het Groninger doel waarbij een inzet van de hardwerkende Mark Staal op het dak van het doel belandde.
Kort hierop werd de blonde torpedo Rik Beekman met een subliem steekballetje op avontuur gestuurd en ten onrechte wegens buitenspel teruggefloten. De vlam sloeg even in de pan en de rapen waren gaar.
In de 15e minuut was de organisatie ver te zoeken bij de Groninger Boys toen Mark Staal met een slim steekballetje de blonde torpedo Rik Beekman wist te lanceren voor de 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
De manier hoe Rik Beekman deze bal in de loop meenam en vervolgens snoeihard in de korte hoek raak schoot was een lust voor het oog.
De Groninger Boys oogden nu kwetsbaar en nerveus waardoor deze wedstrijd volledig kantelde.

In de 20e minuut belandde een verre uittrap van doelman Ruben Doorn op de stropdas bij airforce Hans Langedijk die in een fractie van een seconde deze bal verlengde op de exploderende Magix Box Bastian Tabak. Met een strakke streep in de verre hoek scoorde Bastian Tabak in de 20e minuut de verlossende 2 - 0 voor sc Emmeloord.
De Groninger Boys snakten nu naar adem en hadden deze tegenslag nog niet verwerkt of Hans Langedijk glipte op volle snelheid door de Groningse verdediging recht op het doel af voor de 3 - 0 mokerslag in de 22e minuut.
De Groningers probeerden nu uit alle macht iets terug te doen, maar speelden veel te gehaast, onzuiver en rommelig.
Een kopbal van Serlou Bah ging naast het doel waarna ook pogingen van Pong Clemencia en Earl Perre niets opleverden.
Er waren wat technische hoogstandjes te zien en individueel droop de klasse er soms vanaf, maar er stond geen eenheid of team in het veld bij de Groninger Boys.

De tegenstoten en uitvallen van sc Emmeloord waren levensgevaarlijk waarbij Rik Beekman zijn schot tegen de paal zag uiteen spatten en Bastian Tabak en Hans Langedijk de Groninger doelman op hun weg vonden.
Vlak voor rust had sc Emmeloord de score moeten opvoeren toen Harm van Wieren een corner naar de tweede paal verlengde waar airforce Hans Langedijk in alle vrijheid mocht aanleggen, maar diens schot ging huizenhoog over.
Een eentweetje tussen Gokhan Pala en Rik Beekman had een beter lot verdiend, maar werd op het nippertje onderschept.
Met een 3 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

Bij de Groninger Boys waren er wat aanpassingen en omzettingen te zien en was de boomlange Mohamet Keita voor Earl Perre in de ploeg gekomen.
Emmeloord Trainer Dick Schuurman had het team een compliment gegeven voor het vertoonde spel in de eerste helft, maar waarschuwde meteen voor een ontketende Groninger Boys in de tweede helft.
In de eerste minuten trokken de Groninger Boys het initiatief naar zich toe, maar in de snelle omschakeling bleef sc Emmeloord gevaarlijk.
Nadat een poging van Bastian Tabak naast het doel ging was er in de 50e minuut een snelle doorbraak tussen Hans Langedijk en Bastian Tabak te zien. De airforce had een vrije doortocht, maar aarzelde een fractie van een seconde waarna hij werd onderschept.
In de 55e minuut ging de mijnenveger Remco Jonkman mee naar voren en was er geen houden meer aan.
De strakke voorzet van de turbo Remco Jonkman werd door Rik Beekman op zijn pantoffel genomen voor een verwoestende torpedo inslag en de 4 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
In de 58e minuut werden de Groningers volledig onder de voet gelopen waarna de exploderende Magic Box Bastian Tabak iedereen achter zich liet om vervolgens de blonde Torpedo Rik Beekman te lanceren voor zijn derde doelpunt deze middag en de 5 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.

De murf geslagen Groningers probeerden nog wat plaagstootjes uit te delen, maar doelman Ruben Doorn had geen enkele moeite om Pong Clemencia en Mercelina Maikelangelo van het scoren te houden.
Een vrije trap van Pong Clemencia werd stijlvol door Ruben Doorn onschadelijk gemaakt.
Nadat een schot van Rik Beekman rakelings voorlangs zeilde verdween een poging van Bastian Tabak in het zijnet.
Langs de kant hadden de Blauwe supporters een geweldige middag en voorspelde een diehard supporter al de verpletterende opmars van aanvoerder Aboe Harm van Wieren.
Er kwam plotseling blauwe rook uit de stoomwals van sc Emmeloord waarna Harm van Wieren zijn verdedigende stellingen achter zich liet voor een indrukwekkende opmars en solotoer richting het Groningse doel.
Kijk hem eens gaan zei de harde kern......de stoomwals is niet meer te stoppen waarna Harm van Wieren de trekker mocht overhalen voor de uiteindelijke 6 - 0 eindstand.
Trainer Dick Schuurman gunde zijn sterspelers Mart Matthijssen, Gokhan Pala en Rik Beekman nog een publiekswissel.
In de slotfase was daar nog het debuut van jeugdspeler Annys Radwan in het eerste elftal.
Deze veelbelovende en talentvolle 17 jarige jeugdspeler wist nog bijna te scoren, maar stuitte op de Groningse doelman.
De Blauwe Tornado's winnen op overtuigende en indrukwekkende wijze met maar liefst 6 - 0 van de Groninger Boys en hebben laten zien hoe teamspirit de doorslag kan geven om van een technisch superieure tegenstander te kunnen winnen.
Het bleef na afloop nog lang gezellig in het Blauwe Bastion.
Man of the Match: De Blonde Torpedo Rik Beekman.

Volgende week gaan de Blauwe Polderboys met de bus naar Leeuwarden om de degens te kruizen met het altijd lastige MKV'29.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Nylan en de bus vertrekt om 11:45 uur vanaf de Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt later komende week.

Hieronder alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
vv Ruinerwold  -  MKV'29 Leeuwarden  6  -  1
vv Roden  -  vv Lemmer   7  -  1
sv Olyphia Noordwolde  -  vv Peize   2  -  2
GAVC Grou  -  Stadspark Groningen  3  -  2
Velocitas Groningen  -  Sint Annaparochie  1  -  4
De Trije Doarpen ( DTD ) waren dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.