De voorbeschouwing FC Wolvega ( 19-1 ) - sc Emmeloord ( 19-1 )

De voorbeschouwing Jong FC Wolvega ( 19-1 ) - Jong SCE ( 19-1 )

Het is de hele week akelig stil op sportpark De Ervenbos en alle gezichten staan bloedje serieus strak en gespannen bij de blauwe beloften van sc Emmeloord.
De blauwe desperado's hebben tot nu toe met negen punten uit drie wedstrijden de volle buit binnen, maar gaan deze zaterdag in het kolkende wolvennest op bezoek bij de koploper en grote angstgegner FC Wolvega.
Zijn de Blauwen klaar voor de allereerste vuurdoop en testcase?
In deze voorbeschouwing kijken we vooruit naar deze clash en nemen wij alle voorspellingen van de eerste klasse noord onder de loep.

De Paarse Wolven uit Wolvega hebben het jachtseizoen geopend en met een imposante doelsaldo van 35 voor en 7 tegen lijkt de honger niet meer te stillen en zijn de wolven in opmars.
Vorig seizoen gingen de blauwe polderboys met 2 - 1 onderuit in het kolkende wolvennest en dus heeft sc Emmeloord wat goed te maken.

Zijn de beloften klaar voor deze allereerste vuurdoop en serieuze testcase? hoe gaat het team met de druk en grote verwachtingen om? Hoe is de stemming in het Blauwe Bastion?
De eerste drie competitiewedstrijden werden vrij eenvoudig met  3 - 0, 4 - 2 en 7 - 0 gewonnen van VHK, vv Balk & Steenwijkerwold waardoor de blauwen een doelsaldo van 14 voor en 2 tegen hebben opgebouwd.
Hoe staat het team er nu voor?

De voorbereiding op de titanenstrijd is in volle gang en trainer Frank vd Werf laat geen moment onbenut om zijn team klaar te stomen voor deze kraker.
Er stond op de training een intens partijtje handbal op het programma om de thema's handelingssnelheid, omschakelen, doorschakelen en bewegingstechnieken onder de knie te krijgen.
De blauwe desperado's zijn aan een indrukwekkende opmars bezig en staan met 9 punten uit drie wedstrijden op een 3e plek in de eerste klasse.
Het team van trainer Frank vd Werf maakt een enorme ontwikkeling door en is de grote trots en het uithangbord van onze vereniging.
Tot nu toe lijkt alles vlekkeloos te verlopen bij blauwe beloften, maar hier schuilt natuurlijk ook een stukje gevaar.
Alleen de oefenwedstrijd bij derde divisionist sv Urk ging verloren, maar alle overige wedstrijden werden eenvoudig en vaak met ruime cijfers gewonnen.

Onze tegenstander FC Wolvega is met 10 punten uit vier wedstrijden  de trotse koploper in de eerste klasse.
De Paarse Wolven wonnen met indrukwekkende grote cijfers met 16 - 2 , 9 - 2 & 8 - 1 van Dwingeloo, SVM Marknesse & FC Meppel.
Alleen thuis tegen Steenwijkerwold werden er dure punten gemorst   en bleven de paarse wolven op een 2 - 2 gelijkspel steken.
Vorige week vermorzelden de wolven het arme FC Meppel met 1 - 8.
Met een imposante doelsaldo van 35 voor en 7 tegen zijn de Emmeloordse verdedigers en vooral doelman Gio Huijsmans gewaarschuwd. Het kan weleens een drukke middag gaan worden voor het Blauwe Bastion en doelman Gio Huijsmans.

De voetbalclub FC Wolvega werd op 27 Juni 1968 uit een fusie tussen De Oude Garde ( 1928 ) & Door Inspanning Ontspanning ( 1934 ) in de clubkleuren Paars Wit opgericht.
De paarse wolven spelen hun thuiswedstrijden op sportpark De Molenwiek wat ook bekend staat als het kolkende wolvennest.
De club heeft ongeveer 600 leden waaronder maar liefst 400 jeugdleden. Het zondagteam van FC Wolvega speelt in de eerste klasse terwijl het zaterdagteam in de vierde klasse uitkomt.

Met drie zondagteams, drie zaterdagteams en een bloeiende jeugdafdeling met 27 jeugdteams en een zeer actieve vrouwen/meidenafdeling  is FC Wolvega een slapende reus op een kolkende vulkaan.
Het Frieze Wolvegea is met 13000 inwoners de hoofdstad van de gemeente Weststellingerwerf.
Het dankt zijn naam aan de vele wolven die hier ooit in het verleden rondzwierven.
De wedstrijd Jong FC Wolvega  -  Jong sc Emmeloord begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op De Molenwiek te Wolvegea.

De voorspellingen van de Eerste Klasse Noord 28:
FC Wolvega  -  sc Emmeloord tussen de koploper en de nummer drie.
Vorig seizoen gingen de blauwe beloften met 2 - 1 onderuit.
Met de juiste scherpte, concentratie, mentaliteit en instelling liggen er mogelijkheden voor de blauwe beloften, maar toch kan het weleens gaan spoken in het kolkende wolvennest. Een voorzichtige nipte overwinning zou prachtig zijn. Een 2.

vv Rouveen  -  VHK Sint Jansklooster tussen de nummers 2 en 11.
De thuisploeg ligt met tien punten uit vier wedstrijden keurig op schema en lijkt de gevaarlijke outsider voor de titel te worden.
Afgelopen weekend lieten de Green White Army dure punten liggen door met 2 - 2 gelijk te spelen bij vv Oldeholtpade.
De monnikken uit Sint Jansklooster staan met nul punten uit vier wedstrijden troosteloos onderaan en gaan een moeilijke middag tegemoet in Rouveen. Een 1.

FC Meppel  -  vv Oldeholtpade tussen de nummers 9 en 4.
De Groene Moppelts stellen teleur en werden vorige week kansloos met 1 - 8 vermorzelt en opgegeten door de paarse wolven.
Het Frieze Oldeholtpade hield Rouveen op een 2 - 2 gelijkspel en staat keurig met zeven uit drie op een vierde plek. Een 2.

SVM Marknesse  -  NOK Oudemirdum tussen de nummers 10 en 6.
Het wilde nog niet erg vlotten met de Groene Kleiduiven uit Marknesse, maar vorige week was daar dan de verlossende 8 - 1 overwinning op de rode lantaarndrager uit Dwingeloo.
De Maronesses staan met drie punten uit vier wedstrijden in de onderste regionen terwijl De Nokkers met zes punten in de middenmoot staan. Gaan de groene Kleiduiven aansluiting krijgen of ligt een gelijkspel meer voor de hand? Een 3.

vv Dwingeloo -  Steenwijkerwold tussen de nummers 12 en 7.
De Rode Dwingelers staan met nul punten troosteloos onderaan terwijl Steenwijkerwold de puntjes bij elkaar sprokkelt.
De rood zwarten oet 't Wold wisten ook heel knap met 2 -2 gelijk te spelen bij FC Wolvega, maar gingen vorige week kansloos met 7 - 0 onderuit bij SCE. De Dwingelers verloren met 8 - 1 in Marknesse en houden de rode lantaarn koortsachtig vast. Een 2.

vv Oerterp  -  vv Balk tussen de nummers 8 en 5.
De Ureterpers zijn nog maar net aan de eerste klasse toegevoegd of hebben met een 1 - 3 overwinning op N.O.K. hun visitekaartje afgegeven. De Blauwe Griene Greiders komen op het Hege Kamp in actie tegen vv Balk die met zes punten op een vijfde plek staan.
Vorige week won vv Balk met 1 - 4 bij de monniken in Klooster.
Hoe sterk is vv Oerterp? Een 3?

Verslaggever: Klaas Huisman.