Verslag sv Olyphia - sc Emmeloord

sv Olyphia Noordwolde - sc Emmeloord  1  -  0  (  0  -  0  )

In een typische engelse kick & rush wedstrijd heeft sc Emmeloord totaal onnodig met 1 - 0 verloren bij sv Olyphia.
De blauwen hadden op basis van de strijd, passie en inzet de gelijkmaker verdiend, maar het slotoffensief kwam te laat voor de polderboys.
Er lijkt wel een vloek te rusten op het sportpark De Spokedam want de laatste jaren wil het sc Emmeloord maar niet lukken om de punten mee terug naar de polder te nemen.
Bij sc Emmeloord hadden Wiebe Koopmans en Marcel Westerhof een basisplaats.
Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd niet over Bastian Tabak, Mark Staal, Rik Schilder, Dylan Werkman & Denny vd Zee beschikken, maar er stond desalniettemin toch nog een behoorlijk sterk team binnen de lijnen.
Bij sv Olyphia ontbrak de goaltjesgetter Ron Bethlehem vanwege een blessure, maar zat na een lange periode van blessureleed de allrounder Rene de Nekker weer op de bank.

De opstelling van sv Olyphia Noordwolde:
Christian vd Zande, Ruud van Erp ( 30e Mark Taede Koopmans ), Dizzy Boer ( 62e Sjim van Dinten ), Jeroen Dolstra, Joran Vrind, Dedmer Kraakman, Yvan Stroop, Kevin Capello, Marcel de Nekker ( 75e Rene de Nekker ), Tim Bethlehem & Jakko Veenstra.
Wissels: Jeffrie Jongbloed, Mark Koopmans, Sjim van Dinten & Rene de Nekker.
Rode kaart: Tim Bethlehem ( 2 keer geel )
Technische staf: Chris de Wagt & Jaap Veenstra
Verzorgster: Elaine Tolman
Assistent scheidsrechter: Dhr. B. Hulzinga

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Koen Boneschansker, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 65e Brahim Boundati ), Mart Matthijssen, Marcel Westerhof, Wiebe Koopmans, Hans Langedijk & Rik Beekman ( 70e Robin Elsinga ).
Wissels: Niels Boomsma, Brahim Boundati, Robin Elsinga & Guido Vissers.
Gele kaarten: Remco Jonkman & Koen Boneschansker
Technische staf: Dick Schuurman, Arnold Roossien & Jan Arjen Kooi.
Teammanager: Klaas Huisman
Verzorger/Materialen: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
De scheidsrechter: Dhr. M.J. Arends

Onder toeziend oog van enkele tientallen diehard supporters en de lokale TV omroep werd er afgetrapt op het knusse sportpark De Spokedam.
De blauwen hielden het speelveld klein en compact en probeerden met veel pressie, strijd en inzet de opbouw bij sv Olyphia te ontregelen.
In de 5e minuut bediende Marcel de Nekker met een bekeken steekballetje Yvan Stroop, maar in twee instanties bracht doelman Ruben Doorn redding voordat Marcel de Nekker gevaarlijk kon worden.
Kort hierop mocht de Frieze verdediger Joran Vrind heel ver opkomen, maar diens schot zeilde naast het doel.
Nadat de Frieze storm was gaan liggen kropen de Emmeloorders uit hun schulp waarbij Wiebe Koopmans in de 10e minuut de eerste corner wist te forceren.
Helaas werd deze indraaiende corner van Rik Beekman een eenvoudige prooi voor de Frieze doelman.
Beide teams hielden elkaar in evenwicht zonder grote kansen te creeeren, maar in de 17e minuut lieten de blauwen via Rik  Beekman & Wiebe Koopmans een mooie snelle aanval zien.
Helaas werd de steekbal van Wiebe Koopmans op Hans Langedijk ternauwernood onderschept.

In de 20e minuut werd een afstandsschot van Olyphia speler Dedmer Kraakman via Marcel de Nekker van richting verandert, maar op het nippertje werd deze gevaarlijke inzet tot corner verwerkt.
Met name op het middenveld werden er door Mart Matthijssen en Marcel Westerhof felle duels uitgevochten.
Halverwege de eerste helft leken de Emmeloorders het initiatief  over te nemen, maar in de snelle omschakeling kwamen de Groene Rotanboys er dreigend en razendsnel uit.
Een poging van Jakko Veenstra zeilde rakelings voorlangs terwijl Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie moest komen om Kevin Capello van het scoren te houden.

Plotseling waren er ineens tientallen loslopende kippen op en rond het hoofdveld te zien waarbij de stadionomroeper de buurman van het sportpark opriep om zijn kippen op te halen voordat er kippensoep van werd gemaakt. Deze kippen hielden de gemoederen even bezig waarna de blauwen weer kwamen opzetten.
Vlak voor rust liet sc Emmeloord weer van zich horen toen uitblinker Remco Jonkman de achterlijn haalde en een puike voorzet op het hoofd van Wiebe Koopmans afleverde, maar diens kopbal ging over.
De blauwe aanhang hield zijn hart even vast bij een te korte terugspeelbal van Harm van Wieren op zijn doelman, maar gelukkig wist Ruben Doorn net op tijd in te grijpen.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten.

Trainer Dick Schuurman zag mogelijkheden en sprak het team bemoedigend toe, maar de eerste kansen waren toch weer voor de groene rotanboys.
Een gevaarlijk schot van Tim Bethlehem zeilde rakelings over en doelman Ruben Doorn hield met een prima reflex een inzet van Dedmer Kraakman uit de korte hoek.
In de 50e minuut probeerde Wiebe Koopmans met een hoge bal de Frieze doelman te verrassen, maar met zijn vingertoppen tikte Christian vd Zande deze verraderlijke bal over de lat.
Vanaf dit moment trokken de Friezen het initiatief naar zich toe.
De blauwen hadden het moeilijk, maar met een enorme wilskracht en inzet gingen Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers en de grote uitblinkers Remco Jonkman en Mart Matthijssen voorop in de strijd.
Met name Remco Jonkman en Mart Matthijsen speelden met vuur en passie en wonnen menig duel.

De groene rotanboys kregen via Marcel de Nekker en Dedmer Kraakman twee goede mogelijkheden maar de kopbal van De Nekker ging over en het schot van Kraakman werd geblokt.
In de 62e minuut viel dan toch de 1 - 0 toen Emmeloord doelman Ruben Doorn een zwabberbal van Marcel de Nekker niet goed onder controle kreeg waarna Kevin Capello mocht afdrukken voor de 1 - 0 voor sv Olyphia.
Een ziedend schot van Tim Bethlehem zeilde rakelings over en uit een corner van Dedmer Kraakman werd een harde kopbal van Jeroen Dolstra met de nodige moeite van de doellijn gehaald.
De Emmeloorders stonden in deze fase onder zware druk en moesten diep gaan om onder deze inmense druk uit te komen.
Trainer Dick Schuurman bracht ondertussen Brahim Boundati en jeugdspeler Robin Elsinga voor Gokhan Pala en Rik Beekman in de ploeg.
Bij sv Olyphia maakte Rene de Nekker weer zijn rentree en was ook nog de jongste speler van de rotanboys Sjim van Dinten in de ploeg gekomen.

Het venijn zat hem in de staart van deze wedstrijd waar sc Emmeloord uit alle macht probeerde om op gelijke hoogte te komen.
Een venijnig schot van Mart Matthijssen zeilde rakelings naast waarna het grote jeugdtalent Robin Elsinga in stelling werd gebracht.
Met een slim steekballetje lanceerde Brahim Boundati het grote jeugdtalent, maar de hoek was te moeilijk waarna het schot van Robin Elsinga via buitenkant paal uiteen spatte.
In deze spannende en bloedstollende slotfase werd een inzet van Brahim Boundati ternauwernood gestopt waarna de rebound door Marcel Westerhof werd overgeschoten.
In alle tumult liep Olyphia aanvoerder Tim Bethlehem nog tegen zijn tweede gele kaart op, maar het mocht allemaal niet meer baten.
De blauwen hadden op basis van de strijd, passie en inzet de gelijkmaker verdiend, maar het ging wederom met 1 - 0 onderuit op De Spokedam.
Man of the match bij sv Olyphia: Kevin Capello
Man of the match bij sc Emmeloord: Mart Matthijssen

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen Sint Annaparochie uit het hoge noorden van Friesland.
Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op De Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt later.

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
Sint Annaparochie  -  GAVC Grou  1  -  3
vv Peize  -  Groninger Boys  4  -  0
vv Roden  -  Velocitas Groningen  3  -  2
Stadspark Groningen  -  MKV'29 Leeuwarden  2  -  2
DTD Jelsum  -  vv Ruinerwold   4  -  0
vv Lemmer was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.