De voorbeschouwing Jong SCE - Jong SVM Marknesse

De voorbeschouwing Jong SCE ( 19-1 ) - SVM Marknesse ( 19-1 )

Er staat deze zaterdag een regelrechte en onvervalste polderderby op het programma voor Jong sc Emmeloord als de groene buren uit Marknesse op bezoek komen op De Ervenbos.
Deze polderkraker tussen Jong sc Emmeloord en Jong SVM Marknesse begint zaterdagmiddag om 14:30 uur.
In de voorbereiding kwamen beide teams voor de beker tegen elkaar in actie en toen wisten de blauwe beloften thuis met 4 - 1 van SVM te winnen.

De blauwe polderboys staan met 10 punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van 15 voor en 3 tegen op een vierde plek in de eerste klasse.
De groene Maronesses staan met 6 punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van 22 voor en 19 tegen op een 7e plek in de eerste klasse.
Afgelopen zaterdag liep jong sc Emmeloord in en tegen FC Wolvega tegen zijn eerste puntenverlies aan, maar toch kunnen de blauwen met een tevreden gevoel op deze moeilijke wedstrijd terugkijken.
De blauwen staan keurig in de subtop en kunnen stiekem omhoog kijken omdat SC Rouveen, FC Wolvega & vv Oldeholtpade dichtbij binnen handbereik staan.
Het team van trainer Frank vd Werf speelt wekelijks met een gezonde dosis strijd, inzet, spelvreugde en passie.

De groene maronesses kenden een valse competitiestart door de eerste drie wedstrijden tegen vv Balk, SC Rouveen & FC Wolvega te verliezen.
In Balk en Wolvega gingen de groene maronesses met 5 - 3 en 9 - 2 onderuit terwijl de thuiswedstrijd tegen SC Rouveen met 2 - 3 werd verloren.
De laatste twee wedstrijden tegen vv Dwingeloo en N.O.K. Oudemirdum werden vrij eenvoudig met 8 - 1 en 7 - 1 gewonnen.
Met die laatste twee ruime overwinningen op zak reizen de Groene Maronesses vol vertrouwen af naar Emmeloord om daar de degens te kruizen met De Blauwe Desperado's van Jong sc Emmeloord.
Onderaan de voorspellingen voor alle wedstrijden in de eerste klasse.

De Omni Sport Vereniging Marknesse werd op 19 September 1945 in het oude werkkamp Marknesse opgericht en heeft naast het voetbal ook afdelingen met volleybal, korfbal, gymnastiek, seniorensport & jeu des boules.
Deze omniclub is met zijn vele zonnepanelen koploper in duurzaamheid.
De voetbalafdeling heeft ruim 600 leden onderverdeeld in vijf seniorenteams, 5 juniorenteams, 8 pupillenteams en een vrouwen/meiden afdeling.
De Groene Maronesses spelen sinds 1973 hun thuiswedstrijden op sportpark De Punt waar het de beschikking heeft over drie velden waaronder een kunstgrasveld.
Het eerste elftal van SVM schommelde jarenlang tussen de 3e en 4e klasse en maakte in 2013-2014 een kort uitstapje naar de tweede klasse.
Tegenwoordig speelt het 1e elftal in de derde klasse waar het zich vorig seizoen ternauwernood via de P/D wedstrijden wist te handhaven.

Het oude polderdorp Marknesse kreeg in 1942 gestalte met de polderpioniers, de barakken en het arbeiderskamp.
Tegenwoordig heeft Marknesse ongeveer 4000 inwoners en is het de tweede plaats van de gemeente Noordoostpolder.
In de volksmond worden de inwoners van Marknesse ook wel Maronessers genoemd.

De voorspellingen voor komende zaterdag:
sc Emmeloord  -  SVM Marknesse tussen de nummers 4 en 7.
In de beker wonnen de Emmeloorders vrij eenvoudig met 4 - 1, maar de laatste twee wedstrijden zijn ook de groene maronessers aan de winnende hand.
De blauwen moeten waken voor gemakzucht en onderschatting en zullen scherp moeten beginnen. Een driepunter in deze polderderby moet dan mogelijk zijn. Een 1.

vv Oldeholtpade  -  FC Wolvega tussen de nummers 3 en 2.
Een onvervalste Frieze topper en weststellingerderby tussen twee titelkandidaten.
De blauwe reuzen en Olpaers wonnen vorige week met 0 - 5 bij FC Meppel en doen keurig bovenin mee terwijl FC Wolvega ondanks de 1 - 1 tegen sc Emmeloord nog altijd op het vinkentouw zit.
Zijn de Paarse Wolven in staat om de Blauwe Reuzen te verslaan?
Het zal een heet middagje gaan worden op Olpae in Oldeholtpade. Een 3.

Steenwijkerwold  -  vv Oerterp tussen de nummers 6 en 9.
De rood zwarte wolders tegen de blauwe Griene Greiders uit het Frieze Ureterp.
Na de 0 - 2 winst op vv Dwingeloo hunkeren de wolders naar meer maar de Griene Greiders oet Oerterp hebben wat goed te maken na de 1 - 3 thuisnederlaag tegen vv Balk. Een 3.

vv Balk  -  SC Rouveen tussen de nummers 5 en 1.
De gaasterlanders wonnen vorige week met 1 - 3 bij Oerterp, maar krijgen nu de koploper The Green White Army oet Rouveen op bezoek.
Na de 3 - 0 winst op VHK ruiken de groene monsters bloed en zullen ze vol gas gaan geven op De Wilgen. Een lastige middag voor Balk. Een 2.

VHK Sint Jansklooster  -  vv Dwingeloo tussen de nummers 11 en 12.
Beide teams bungelen puntloos onderin waar vooral de rode Dwingelers veel tegendoelpunten ( 36 ) hebben moeten incasseren.
De monniken uut Klooster hebben nu een uitgelezen kans om de eerste punten veilig te stellen. Een 1.

N.O.K. Oudemirdum  -  FC Meppel tussen de nummers 8 en 10.
De Nokkers gingen met maar liefst 7 - 1 onderuit bij SVM en gaan voor eerherstel terwijl ook de groene Muppelts het erg moeilijk hebben.
We geven de Gaasterlanders het thuisvoordeel. Een 1.

Wij wensen iedereen een spannende zaterdag toe in de eerste klasse.
Verslaggever: Klaas Huisman.