Verslag sc Emmeloord ( 19-1 ) - NOK ( 19-1 )

Jong sc Emmeloord ( 19-1 )  -  Jong N.O.K. ( 19-1 )  5  -  4   (  2  -  2  )

Met het zweet tussen de billen hebben de beloften alles uit de kast moeten halen om de stugge taaie Nokkers uit Oudemirdum te kunnen verslaan.
In een ongekende doelpuntenfestijn wisten de blauwe desperado's uiteindelijk met bloed, zweet en tranen met 5 - 4 van N.O.K. te winnen.
Door deze zwaar bevochten overwinning en het verrassende puntenverlies van sc Rouveen en Oldeholtpade ligt de eerste periodetitel voor het oprapen voor de polderboys als de inhaalwedstrijd tegen vv Oerterp wordt gewonnen.
Volgende week staat de grote kraker tegen koploper sc Rouveen op het programma, maar dan zullen de blauwe desperado's uit een ander vaatje moeten tappen.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over een droomstart, oogstrelende wereldgoals, stugge taaie Nokkers, de inzinking, diepe dalen, de achtervolging, gemiste kansen en de excellerende doelman Meine de Jong van N.O.K.

De opstelling van Jong sc Emmeloord ( 19-1 ):
Gio Huijsmans, Roy Pettinga ( 45e Koen Kroes ), Wouter vd Velden, Justin vd Poel, Luuk Halsema ( Maric Naaktgeboren ), Joost van Tilburg, Lucas Loosman, Marc Loosman, Wessel Scheepers, Jordy Benjamins ( 70e Annys Radwan ) & Robin Elsinga.
Wissels: Koen Kroes, Maric Naaktgeboren & Annys Radwan.
Geblesseerd/afw: Rick Voskuil & Ian Koopmans.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

De opstelling van N.O.K. Oudemirdum ( 19-1 )
Meine de Jong, Hendrik Carl Hospes, Hedser Sinnema, Jan Buter, Johan Betsema, Rutger Ferdinands, Wytze de Roos, Rimmer Schippers, Hendrik Smink, Sander van Veen ( 30e Jitzen Laffra ) & Erwin de Vries ( 55e Sander Hoogland ).
Wissels: Jitzen Laffra & Sander Hoogland.
Trainer: Menno Feike Baukema
Assistent scheidsrechter: Dhr.H. Rienstra uit Oudemirdum
De scheidsrechter: Dhr. H. ten Hove.

De polderboys speelden deze wedstrijd in het blauw gele uittenue en werden fanatiek aangemoedigd door enkele tientallen diehard supporters. Er heerste een gezellig sfeertje rondom het hoofdveld.
Onze tegenstander speelde in blauwe shirts met het logo van Bokma Jenever op de shirts.
In de beginfase was er weinig aan de hand en leken de Emmeloorders een gemakkelijke middag te krijgen.
Met een enorme veldoverwicht en vloeiende aanvalsgolven werden de stugge Friezen teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
De Nokkers trokken zich terug in de Frieze loopgraven en hielden het speelveld compact kort op elkaar.
Het kostte sc Emmeloord enige moeite om de juiste openingen te vinden en de frontlinie met de aanvallers Robin Elsinga, Wessel Scheepers en Jordy Benjamins te bereiken.

In de 12e minuut viel de bevrijdende openingstreffer toen Jordy Benjamins met een splijtende steekpass Wessel Scheepers wist te bereiken.
Op randje buitenspel glipte Wessel Scheepers op volle snelheid door de Frieze verdediging om met een strakke schuiver in de korte hoek de doelman van N.O.K. te passeren voor de 1 - 0 voorsprong.
In deze fase leken de Desparado's door te stoten en de Nokkers te overrompelen, maar Lucas Loosman vond de Frieze doelman op zijn weg waarna een voorzet van Wouter vd Velden net niet bij Marc Loosman terechtkwam.
Na een overtreding op Wessel Scheepers kregen de Emmeloorders in de 16e minuut op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen.
Deze vrije trap werd stijlvol door uitblinker Joost van Tilburg strak in de hoek gekruld voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.

De fanatieke blauwe aanhang scandeerde de tien tien en het leek een eenvoudige walkover en routineklus te worden voor de Desperado's.
Plotseling sloop er iets in de ploeg waardoor de Nokkers verrassend zomaar uit het niets uit de eerste de beste aanval wisten terug te komen.
In de 22e minuut profiteerde NOK speler Erwin de Vries van een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel door vanuit de halve draai de bal via binnenkant paal achter doelman Gio Huijsmans te frommelen voor de 2 - 1 aansluitingstreffer.
Amper twee minuten later stond de hele wereld op zijn kop door een weergaloze raketinslag van NOK speler Rutger Ferdinands.
Van grote afstand verrastte Rutger Ferdinands de Emmeloordse doelman door de bal heel subtiel met een fraaie boog over alles en iedereen heen te deponeren voor de 2 - 2 gelijkmaker in de 22e minuut.

Vanaf dit moment trokken de Friezen zich weer terug in de verdedigende stellingen en werden de linies hermetisch dichtgetimmert.
De Emmeloorders probeerden uit alle macht weer op voorsprong te komen, maar sprongen slordig en onzorgvuldig met de kansen om.
Met fraaie afstandsschoten probeerden Wessel Scheepers, Lucas Loosman en Justin vd Poel de Frieze doelman te verrassen, maar NOK doelman Meine de Jong keepte een puike wedstrijd.
Een vrije trap van Wessel Scheepers zeilde rakelings naast, maar het tempo lag veel te laag en het voetbal oogde te voorspelbaar om echt door te drukken.
De Friezen loerden op de snelle counter, maar wisten net niet te profiteren van het gestuntel in de kwetsbare Emmeloordse verdediging.
Met uiterste krachtsinspanning moesten Justin vd Poel en Wouter vd Velden alle zeilen bijzetten om de tegenstoten onschadelijk te maken.
Met een 2 - 2 stand gingen we rusten op de Ervenbos.

Trainer Frank vd Werf hield zich de gehele eerste helft op de vlakte, maar zat zich te verbijten en blauw te ergeren in de dugout.
In tegenstelling tot de afgelopen weken haperde de blauwe motor en kwamen de Desperado's niet in deze wedstrijd.
De donderspeech van Frank vd Werf deed de Ervenbos op zijn grondvesten trillen en had het team wakker geschud.
Met de opkomende back Koen Kroes voor verdediger Luuk Halsema en aanvaller Maric Naaktgeboren voor verdediger Roy Pettinga probeerde trainer Frank vd Werf het team nieuwe impulsen mee te geven.

De blauwe polderboys kwamen furieus en ontketend uit de kleedkamer en leken de Nokkers volledig te overklassen.
Met name invaller Maric Naaktgeboren creeerde veel gevaar vanaf de flanken, maar zijn voorzetten werden ternauwernood geblokt en wisten Robin Elsinga en Jordy Benjamins net niet te bereiken.
Een prachtige steekbal van Marc Loosman op Jordi Benjamins had een beter lot verdiend, maar het schot van Jordy Benjamins zeilde over.
In de 52e minuut kreeg sc Emmeloord een strafschop te nemen na een overtreding bij de achterlijn op Lucas Loosman.
Deze strafschop werd door Jordy Benjamins feilloos benut voor de bevrijdende 3 - 2 voorsprong waarna de blauwen leken door te drukken.
Tot aan de 62e minuut kreeg sc Emmeloord via Joost van Tilburg, Robin Elsinga en Maric Naaktgeboren mooie kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de Frieze doelman en de paal stonden een treffer in de weg.
Een vlammend ziedend schot van invaller Koen Kroes eindigde op de vuisten van NOK doelman Meine de Jong.

In de 62e minuut sloeg plotseling zomaar uit het niets het noodlot toe en kwamen de Friezen verrassend en totaal tegen de verhouding in op gelijke hoogte.
Met een strakke schuiver in de korte hoek scoorde NOK speler Rutger Ferdinands de 3 - 3 gelijkmaker.
De Emmeloorders reageerden furieus en kwamen via Wouter vd Velden en Maric Naaktgeboren dichtbij een nieuwe voorsprong of de Nokkers sloegen in de 72e minuut opnieuw medogenloos toe voor de onthutsende 3 - 4 voor de Friezen.
Vanaf de rechterflank bediende Rimmer Schippers met een strakke voorzet de totaal vrijstaande Johan Betzema die doelman Gio Huijsmans kansloos liet voor de 3 - 4 voorsprong voor de Nokkers.

De blauwe supporters konden hun ogen niet geloven en keken elkaar verrast en totaal overrompelt en verbaast aan.
Gelukkig kreeg invaller Annys Radwan het op zijn heupen door koud in het veld toe te slaan voor de 4 - 4 gelijkmaker in de 74e minuut.
Hier ging een prachtige steekbal van Lucas Loosman aan vooraf die heel subtiel door Annys Radwan werd meegenomen en fraai werd afgerond voor de 4 - 4 gelijkmaker.
Met prachtige aanvalsgolven probeerde sc Emmeloord het duel nu op slot te gooien en tot ieders opluchting scoorde uitblinker Joost van Tilburg met een strakke schuiver in de verre hoek in de 78e minuut de beslissende 5 - 4 voor de Desperado's.
Dit doelpunt werd uitbundig gevierd door de blauwe aanhang en zette het blauwe bastion in vuur en vlam.

In de slotfase regende het kansen voor sc Emmeloord en ontpopte NOK doelman Meine de Jong zich als de grote uitblinker bij de Friezen.
Met enkele fabuleuze reddingen hield Meine de Jong de Emmeloorders Annys Radwan, Marc Loosman, Maric Naaktgeboren en Wessel Scheepers van het scoren af.
Dankzij deze doelman bleef de schade beperkt voor de Nokkers want anders had de score veel hoger uitgevallen.
Door deze zwaarbevochten 5 - 4 overwinning en het puntenverlies van koploper sc Rouveen en Oldeholtpade doen de Desperado's goede zaken, maar desondanks stonden de gezichten op onweer na afloop.
Trainer Frank vd Werf heeft nog een week de tijd om het team weer op scherp en alle neuzen dezelfde richting op te krijgen voor het beladen duel tegen koploper sc Rouveen volgende week.
Man of the match bij sc Emmeloord: Joost van Tilburg
Man of the match bij N.O.K.: doelman Meine de Jong