verslag JONG SCE - JONG SVM

Jong sc Emmeloord ( 19-1 )  -  Jong SVM ( 19-1 )   6  -  3   (  4  -  1  )

Zonder groots te spelen heeft Jong sc Emmeloord goede zaken gedaan door de polderderby met 6 - 3 te winnen van Jong SVM uit Marknesse.
De gehele week leefden de spelers van sc Emmeloord en SVM naar deze derby toe, maar toch kon trainer Frank vd Werf helaas niet over zijn sterkste elftal beschikken.
De grote smaakmaker en dribbelaar Annys Radwan kon wegens een pijnlijke nek niet in actie komen terwijl Ian Koopmans wegens familieverplichtingen ook niet van de partij was.
De wisselspelers Rick Voskuil en Marc Loosman waren verre van fit, maar zouden in de tweede helft toch nog worden ingebracht.
Onder aanmoediging van het voltallige jeugdteam van SCE JO13-2 werd er op veld twee afgetrapt en kwam deze derby tot leven.
Een voetbalverhaal over een grimmige derby met vijf gele kaarten en  een hoofdrol voor goaltjesgetter en scherpschutter Robin Elsinga, De raketinslag van wonderboy Maric Naaktgeboren, De sobere back Wouter vd Velden, Het blauwe boegbeeld Justin vd Poel & de gouden spil op het middenveld Wessel Scheepers.

De opstelling van Jong sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Wouter vd Velden, Justin vd Poel, Koen Kroes, Luuk Halsema ( 45e Roy Pettinga ), Lucas Loosman ( 65e Marc Loosman ), Joost van Tilburg, Wessel Scheepers, Maric Naaktgeboren ( 70e Rick Voskuil ), Jordy Benjamins ( 60e Mike Schuller ) & Robin Elsinga ( 60e Stefan Berendsen ).
Wissels: Roy Pettinga, Marc Loosman, Rick Voskuil, Mike Schuller & Stefan Berendsen.
Geblesseerd/afw: Annys Radwan & Ian Koopmans.
Gele kaarten: Gio Huijsmans,Wouter vd Velden & Joost van Tilburg.
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

De opstelling van Jong SVM Marknesse:
Patrick Hannema, Youri van Vilsteren, Jim Meeuwse, Jeen van Regenmortel, Kas van Egmond, Jarno de Boer, Zowie Smit, Tom Capelle, Arno vd Plas ( 62e Bjorn Hoegee ), Chris Berndsen & Mike Meijer.
Wissel: Bjorn Hoegee
Gele kaarten: Tom Capelle & Mike Meijer
Assistent scheidsrechter: Dhr. R. de Boer
De scheidsrechter: Dhr. J. vd Beek.

In een rommelige beginfase deelden de gasten uit Marknesse de eerste plaagstootjes en speldenprikjes uit.
Een venijnig schot van SVM speler Chris Berndsen werd fraai gekeerd door Emmeloord doelman Gio Huijsmans en een voorzet van Zowie Smit werd ternauwernood tot corner verwerkt.
In deze slordige beginfase was sc Emmeloord zoekende en kwam de blauwe stoommachine met horten en stoten op gang.
In de 8e minuut betekende de allereerste mogelijkheid meteen de 1 - 0 voorsprong voor de blauwen.
Het was goaltjesgetter Robin Elsinga die vanuit stand de bal snoeihard en geplaats in de korte hoek tegen de touwen schoot voor de snelle 1 - 0 voorsprong voor de Blauwe Desperado's.
Kort hierop liet diezelfde Robin Elsinga een dot van een kans liggen toen hij de bal niet goed onder controle kreeg.
Een schitterende lange rush van uitblinker Wouter vd Velden sneed de groene defensie uiteen, maar zijn voorzet kwam net niet aan bij Robin Elsinga.

Vanaf dit moment zakte het Emmeloordse spel weer in en kwamen de Groene Kleiduiven opzetten.
In de 18e minuut was daar een snelle doorbraak van SVM uitblinker Chris Berndsen te zien waarbij doelman Gio Huijsmans de hoofdrol voor zich zou opeisen door heel onbeholpen uit zijn doel te komen.
Onderweg riep Gio luid en duidelijk LOS, maar in plaats van de bal werd deze SVM speler in de val meegenomen en mocht Gio zijn handen dichtknijpen met slechts een gele kaart.
De vrije trap werd in eerste instantie geblokt waarna de rebound van Chris Berndsen stijlvol door Gio Huijsmans werd gestopt.
Met name over de flanken creeerde SVM via Zowie Smit, Mike Meijer en Tom Capelle veel gevaar en moest de verdediging van het blauwe bastion regelmatig optreden.

In de 26e minuut werd de blauwe scudraket van bommenwerper Maric Naaktgeboren in stelling gebracht en werd iedereen volledig in extase gebracht door een verwoestende raketinslag.
Met uiterste precisie nam Maric vanaf 20 meter afstand deze scudraket op zijn pantoffel die verwoestend hard diagonaal in de verre hoek belandde voor de verlossende 2 - 0 voorsprong voor de Blauwen.
De supporters en het JO13-2 jeugdteam waren nog niet bijgekomen van deze wereldgoal van Maric of Robin Elsinga scoorde in de 32e minuut met een fraai bekeken boogballetje de 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Hier ging een verre uittrap van Gio Huijsmans aan vooraf die supersnel door Robin Elsinga met een schitterende boog over de doelman werd gelepelt voor de 3 - 0 voor de Blauwe Desperado's.

Vlak voor rust lieten de Groene Kleiduiven zich weer voorin zien, maar pogingen van Chris Berndsen, Kas van Egmond & Mike Meijer leverden niets op. In de 36e minuut was doelman Gio Huijsmans met een perfecte schijnbeweging de SVM spits Mike Meijer te snel af.
In de 38e minuut viel alsnog de aansluitingstreffer voor SVM toen Tom Capelle met een slim steekballetje Mike Meijer op avontuur stuurde die vervolgens met een geplaatst schot in de korte hoek doelman Gio Huijsmans kansloos liet voor de 3 - 1 aansluitingstreffer.
Hier konden de Groene Kleiduiven niet lang van genieten want in de 40e minuut nam Robin Elsinga een afvallende bal op zijn pantoffel voor de 4 - 1 ruststand.
In de 44e minuut had Robin Elsinga nog een keertje kunnen scoren, maar hij twijfelde een fractie van een seconde waarna zijn inzet ternauwernood van de doellijn werd gehaald.
Met een 4 - 1 voorsprong voor de blauwen gingen we rusten.

De beginfase van de tweede helft ging een fel, grimmig en fanatiek  SVM  op zoek naar eerherstel.
Doelman Gio Huijsmans bracht redding op een inzet van Chris Berndsen en de Groene Maronessers kregen maar liefst drie corners te nemen.
Toch zou dit offensief niets opleveren en sloegen de Blauwe Desperado's in de counter genadeloos toe toen Joost van Tilburg werd neergelegd in het groene strafschopgebied.
Er volgde een strafschop van Jordi Benjamins die in eerste instantie werd gestopt door de doelman van SVM, maar omdat de scheidsrechter  iets had gezien moest deze strafschop overnieuw worden genomen.
Onder heftige protesten van de SVM aanhang nam Jordi Benjamins zijn aanloop en ondanks dat de doelman van SVM er dichtbij zat vloog deze bal tegen de touwen voor de 5 - 1 voorsprong in de 52e minuut.

Vanaf dit moment probeerden de Groene Kleiduiven uit alle macht terug te komen en moest doelman Gio Huijsmans in actie komen om Chris Berndsen, Zowie Smit & Mike Meijer van het scoren te houden.
Trainer Frank vd Werf deed wat omzettingen en bracht nu met Mike Schuller, Stefan Berendsen, Rick Voskuil & Marc Loosman nieuwe frisse spelers in het team.
Helaas kon ook dribbelaar Jordi Benjamins wegens een blessure niet meer verder en werd Robin Elsinga gespaard omdat hij zondag met het 1e elftal meegaat.
Het blauwe team werkte hard en vocht voor elke millimeter terwijl de Groene Maronessers onder aanvoering van Chris Berndsen op zoek gingen naar een eretreffer.

In de 70e minuut kreeg sc Emmeloord een grote kans toen Stefan Berendsen met een slim steekballetje Marc Loosman wist te bereiken, maar SVM doelman Patrick Hannema greep goed in.
In de 72e minuut kregen de Groene Kleiduiven een vrije trap te nemen die door Chris Berndsen werd genomen en via binnenkant paal binnen viel voor de 5 - 2 aansluitingstreffer.
In de 75e minuut glipte Chris Berndsen op volle snelheid door de Blauwe defensie om vervolgens met een rake schuiver in de verre hoek de spanning terug te brengen tot 5 - 3.
Nu lieten de fanatieke SVM supporters weer van zich horen en ontstond er een boeiende slotfase.

Toch mocht het wanhoopsoffensief van de Groene Kleiduiven niet meer baten en besliste sc Emmeloord in de 82e minuut deze wedstrijd.
Een strakke voorzet van Mike Schuller werd door Wessel Scheepers tegen de touwen gekopt voor de 6 - 3 eindstand.
Langs de zijlijn stond de geblesseerde Annys Radwan hem al op te wachten waarna beide spelers elkaar opzochten en met een handjeklap deze treffer vierden....je zag duidelijk de emoties loskomen bij deze bevrijdende en beslissende treffer.
Jong sc Emmeloord wint deze polderderby zonder groots te spelen met 6 - 3 van Jong SVM.
Door deze overwinning en de verrassende nederlaag van FC Wolvega zijn de Emmeloorders met 13 punten uit vijf wedstrijden naar de 2e plaats opgeklommen en doen de Blauwen volop mee in de 1e klasse.
The man of the match bij SCE: Robin Elsinga.
The man of the match bij SVM: Chris Berndsen.

Volgende week zaterdag spelen de blauwe beloften een uitwedstrijd bij de rode lantaarndrager vv Dwingeloo. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Hulsebosch te Dwingeloo.