Verslag sc Emmeloord - vv Peize

sc Emmeloord  -  vv Peize   1  -  3   (  1  -  1  )

Een mat en flets sc Emmeloord gaat in een teleurstellende wedstrijd met 1 - 3 onderuit tegen een sterk, fel en fanatiek vv Peize.
Vlak voor het begin van deze wedstrijd bleek middenvelder Mark Staal niet te kunnen beginnen waardoor Trainer Dick Schuurman genoodzaakt was om aanpassingen te doen.
Onze middenvelder raakte tijdens de warming up geblesseerd aan zijn knie waarna Brahim Boundati zijn opwachting in de basis mocht maken.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Koen Boneschansker, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 80e Wiebe Koopmans ), Mart Matthijssen, Bastian Tabak, Rik Beekman ( 62e Dylan Werkman ), Brahim Boundati & Hans Langedijk.
Wissels: Tim Schaafsma, Wiebe Koopmans, Dylan Werkman & Guido Vissers.
Geblesseerd/afw: Mark Staal, Denny vd Zee & Marcel Westerhof.
Trainers: Dick Schuurman, Jan Arjen Kooi & Arnold Roossien
Teammanager: Klaas Huisman
Materialen/Verzorger: Martin vd Jagt
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van vv Peize:
Lennart Renkema, Jarco Westerhof, Ronald Sloots, Stephan Belksma, Patrick Kosters, Frank Joosten, David Kruizenga, Danny Kregel ( 75e Tom van Leijsen ), Loran Vrielink ( 75e Yoran Cats ), Frank Darwinkel & Joppe van Leeuwen.
Wissels: Tom van Leijsen, Sjoerd Muller, Yoran Cats, Arnold vd Ploeg & Ronnie Hummel.
Trainer: Willem van Lanjouw
Overige staf: Wisse Suurd & Rob Wielink
Verzorger: Klaas vd Weide
Assistent scheidsrechter: Dhr. T. Stoker
De scheidsrechter: Dhr P. van Veen
Toeschouwers: 150

In de stromende regen werd er afgetrapt op de Ervenbos waar de meeste toeschouwers hun toevlucht op de goed gevulde gezellige tribune hadden gezocht.
De gasten uit Peize trokken onmiddelijk met een optisch veldoverwicht het initiatief naar zich toe.
Bij elke Paiser aanval sloeg de paniek toe in de Emmeloordse verdediging en oogde de organisatie onzeker en kwetsbaar.
Bij een uitglijder van aanvoerder Harm van Wieren was er een te korte terugspeelbal op doelman Ruben Doorn, maar met enig fortuin wist verdediger Remco Jonkman net op tijd in te grijpen.
Gevaarlijke schoten van de Peize aanvallers Danny Kregel, David Kruizenga & Loran Vrielink werden met de nodige moeite geblokt en weggewerkt, maar de Emmeloorders zaten niet lekker in deze wedstrijd.
Mede door het plotselinge uitvallen van middenvelder Mark Staal was het team dolende en zoekende naar de juiste spelpatronen.

In de 10e minuut ontsnapte Brahim Boundati en werd Rik Beekman gelanceert, maar de blonde torpedo kreeg de bal niet goed onder controle. Uit de directe tegenstoot glipte de snelle Peize aanvaller Joppe van Leeuwen door de blauwe defensie, maar diens voorzet werd op het nippertje door Koen Boneschansker weggewerkt.
In de 12e minuut kwam sc Emmeloord uit een vloeiende aanval op een 1 - 0 voorsprong.
Een vrije trap van architect Gokhan Pala werd heel subtiel door Harm van Wieren doorgekopt en verlengt op de inkomende Hans Langedijk die van dichtbij Peize doelman Lennart Renkema wist te passeren voor de 1 - 0 voorsprong voor de blauwen.
Kort hierop liet de opkomende back Remco Jonkman een snelle loopactie zien en belandde zijn voorzet bij Hans Langedijk, maar de doelman van Peize greep goed in.
Deze 1 - 0 voorsprong had een opsteker en stimulans voor sc Emmeloord moeten zijn, maar de blauwen speelden een moeizame, fletse en slordige wedstrijd.
Het team oogde onzeker, rommelig, onsamenhangend en voorspelbaar en grossierde in veelvuldig onnodig balverlies.

Hierna namen de in het geel zwart spelende Paisers het initiatief weer over en werd sc Emmeloord teruggedrongen en vastgezet.
In de 17e minuut glipte Joppe van Leeuwen op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging om vervolgens een perfecte voorzet richting de eerste paal af te geven op goaltjesgetter David Kruizenga.
Met een bekeken intikker scoorde David Kruizenga de 1 - 1 gelijkmaker voor de Paisers.
Bij vv Peize veroorzaakte de snel opkomende back Jarco Westerhof voor gevaarlijke situaties met zijn indraaiende voorzetten, maar ook bij elke Drentse corner was het alle hens aan dek bij de blauwen.
Nadat pogingen van de Paisers Joppe van Leeuwen, Loran Vrielink en Stephan Belksma ternauwernood onschadelijk werden gemaakt moest Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie komen om Joppe van Leeuwen van het scoren te houden.
Een afstandsschot van Stephan Belksma werd met de nodige moeite tot corner verwerkt waarna de Emmeloorders zich weer voorin lieten zien.
Vlak voor rust glipte Brahim Boundati door de Drentse verdediging, maar in een overtalsituatie verspeelde hij de bal.
Met een 1 - 1 stand gingen we rusten op De Ervenbos.

Trainer Dick Schuurman sprak zijn manschappen bemoedigend toe en hamerde op de gebrekkige organisatie en de communicatie in het veld.
Het team oogde aangeslagen en onzeker en had grote moeite in de opbouw, maar de woorden van Dick Schuurman gaf iedereen weer vertrouwen en moed.
De blauwen probeerden met scherpte en felheid het initiatief over te nemen, maar slaagden hier niet in.
Nadat een slippertje van uitblinker Remco Jonkman net niet werd afgestraft scoorde David Kruizenga in de 52e minuut met een bekeken schuiver in de verre hoek de 1 - 2 voor Peize.
Heel even leken de Emmeloorders terug te komen en ketste een harde kopbal van Hans Langedijk via de paal terug in het veld waarna Harm van Wieren in de rebound leek te scoren.
Helaas werd het doelpunt van Harm van Wieren terecht wegens buitenspel afgekeurd.
De Blauwen probeerden uit alle macht terug te komen, maar pogingen van Brahim Boundati, Bastian Tabak en een plaagstootje van Hans Langedijk leverden niets op.
De tovenaar Brahim Boundati gooide zijn trucendoos open, maar had helaas niet altijd oog voor zijn vrijstaande medespelers.
In de 62e minuut gooide Peize aanvaller Joppe van Leeuwen het duel op slot door een voorzet van Frank Darwinkel tegen de touwen te schieten voor de 1 - 3 voorsprong voor vv Peize.
Het geloof en de overtuiging was nu helemaal weg bij sc Emmeloord en de betere kansen waren voor vv Peize.

Vlak voor tijd spatte een harde kopbal van Yoran Cats uiteen op de vuisten van Emmeloord doelman Ruben Doorn waarna de rebound ternauwernood door invaller Wiebe Koopmans van de doellijn werd gehaald.
Bij een uitbraak van vv Peize stuitte Tom van Leijzen op de Emmeloordse doelman waarna de blauwen nog kleine kansjes kregen.
De doelman van vv Peize werd er niet warm of koud van en bracht redding op een puntertje van Hans Langedijk en een vlammend schot van Brahim Boundati.
Het werd een wanhopige slotoffensief zonder enige overtuiging waardoor vv Peize deze wedstrijd dikverdiend met 1 - 3 van sc Emmeloord weet te winnen.
Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen man of the match, maar na afloop was iedereen in de kantine er over eens dat onze solide verdediger Remco Jonkman tot man of the match werd uitgeroepen.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd in het Frieze Noordwolde tegen de subtopper en nummer drie sv Olyphia.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Spokedam te Noordwolde. De voorbeschouwing volgt later.

Alle overige uitslagen van de tweede klasse K:
MKV'29 Leeuwarden  -  sv Olyphia  0  -  2
GAVC Grou  -  vv Roden  3  -  1
vv Ruinerwold  -  vv Lemmer  5  -  3
Velocitas 1897 Groningen  -  DTD Jelsum  1  -  2
Groninger Boys  -  Stadspark Groningen  1  -  3
Sint Annaparochie was dit weekend vrij.

Verslaggever: Klaas Huisman.