De voorbeschouwing sc Emmeloord - Sint Annaparochie

Deze zondag komen de Blauwe Polderboys in actie tegen het stugge en taaie Sint Annaparochie.
Wij heten onze gasten uit het hoge noorden van Friesland van harte welkom op sportpark De Ervenbos.
De aftrap zal worden verricht door de pupil van de week Nassim Bazoui die als spits elke week mooie doelpunten maakt voor het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.
Twee seizoenen geleden kwamen beide teams voor het laatst tegen elkaar in actie. In het seizoen 2014-2015 kruisten de polderboys maar liefst drie keer de degens met de zwart witte waaiers uit Sint Anna en eindigde het duel drie keer in een 1 - 1 gelijkspel.

Nadat beide teams in de voorbereiding op 1 - 1 bleven steken kwamen de Frieze wadvogels in Sint Anna via Gerrit Strikwerda op een 1 - 0 voorsprong waarna Gerke Schaap de gelijkmaker aantekende.
In Emmeloord zorgden Ronald Kleiker en Timo Bijmer ervoor dat beide teams voor de derde keer in evenwicht bleven.
In 2015 degradeerde Sint Anna naar de derde klasse om vervolgens in 2016 kampioen te worden van de derde klasse A en opnieuw naar de tweede klasse te promoveren.

De Emmeloorders stelden afgelopen zondag hevig teleur door totaal onnodig met 1 - 0 te verliezen bij sv Olyphia en zijn daardoor met zeven punten uit zes wedstrijden naar de 8e plek afgezakt in de tweede klasse K. De blauwen wonnen tot nu toe twee wedstrijden, speelden 1 keer gelijk en gingen drie keer onderuit met een doelsaldo van 10 voor en 11 tegen. Iedereen is benieuwd hoe het team er nu voor staat en hoe het komende zondag voor de dag gaat komen tegen Sint Anna.

Onze gasten uit Sint Anna staan met slechts drie punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 13 tegen op een 11e plek in de tweede klasse en gingen afgelopen zondag thuis met 1 - 3 onderuit tegen koploper GAVC Grou.
De zwart witte waaiers gingen thuis drie keer onderuit door met 0 - 2, 1 - 2 en 1 - 3 van sv Olyphia, vv Roden en GAVC Grou te verliezen.
Nadat de uitwedstrijd bij het Groningse Stadspark met 5 - 4 werd verloren wonnen de Frieze wadvogels met 1 - 4 bij Velocitas 1897.
Dit was tot nu toe de enigste overwinning voor het getergde Sint Anna.

De hoofdtrainer van de waaiers Arnold Haanstra is aan zijn vierde seizoen bezig in Sint Annaparochie en was hiervoor actief bij C.A.B. en de amateurs van vv Heerenveen. De beide trainers Arnold Haanstra en Dick Schuurman zijn oude bekenden van elkaar en zullen zondag ongetwijfeld gebrand zijn juist tegen elkaar de punten te pakken.
Met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar heeft Sint Annaparochie een goede mix van routine, ervaring en jeugdig elan.
De dertigplussers Klaas Jan Bijlsma, Germ Bouma, Jan Dirk Faber, Sytse Jorritsma en Geert Scheer nemen de jongkies Jari Braaksma, Jorre Brouwer, Johannes de Haan, Luc Meenderink, Erwin Riemersma, Jorn de Jong en Gideon Swanson op sleeptouw.
De 17 jarige Jorn de Jong is de jongste speler bij Sint Annaparochie.
Vorig seizoen was Pieter Jan Plat met 30 doelpunten de topscorer in de derde klasse A. terwijl dit seizoen bij Pieter Jan Plat, Jan Dirk Faber en Jurre Brouwer de teller op slechts twee doelpunten blijft steken.

De voetbalclub Sint Annaparochie werd op 22 Mei 1931 als vv Quick in de clubkleuren Zwart Wit opgericht.
Doordat meerdere clubs in die tijd als Quick door het leven gingen werd de naam in 1933 verandert in vv Sint Annaparochie afgekort Sint Anna.
De Zwart Witte Waaiers spelen hun thuiswedstrijden op het gezellige en knusse sportpark De Waaier in Sint Annaparochie.
De club heeft ongeveer 400 leden onderverdeeld in vier seniorenteams op de zondag, een zaterdagteam, zes juniorenteams, 12 pupillenteams en een bloeiende vrouwen en meidenafdeling.
Nadat de oude kantine in 2009 door dieven in brand werd gestoken verrees er op sportpark De Waaier een fonkelnieuwe prachtige ruime kantine in de vorm van een schip.
De club kent zijn oorsprong in de Frieze voetbalbond ( FVB ) en schommelde vervolgens jarenlang tussen de derde en vierde klasse.
Nadat de Frieze Wadvogels in 2008 naar de tweede klasse promoveerden volgde er in 2009 degradatie om vervolgens in 2010 opnieuw naar de tweede klasse te promoveren.
Vanaf 2010 t/m 2015 kwamen de Zwart Witte Waaiers in de tweede klasse uit om weer voor 1 seizoen naar de derde klasse terug te keren.
Vorig seizoen werden de wadvogels kampioen van de derde klasse A en promoveerde het opnieuw naar de tweede klasse.

Het gemoedelijke Frieze waddorp Sint Annaparochie heeft ongeveer 4000 inwoners en ligt onder de Bildtdijken in de gemeente Het Bildt.
Het dorp werd gebouwd op de ruines van de oude nederzetting Altena en werd door schipbreukelingen naar de heilige Anna ( de moeder van Maria ) genoemd.
Sint Anna kreeg ook naamsbekendheid vanwege Saskia Uylenburgh de vrouw van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn.
De wedstrijd sc Emmeloord - Sint Annaparochie begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Alle voorspellingen voor de tweede klasse K:
sc Emmeloord - Sint Annaparochie tussen de nummers 8 en 11.
Van oudsher en traditioneel is Sint Anna altijd een lastige tegenstander, maar de blauwen zullen tot het bot gemotiveerd zijn. Een 1.

GAVC Grou  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 1 en 3.
Beide teams ontlopen elkaar niet veel en staan bovenin in de tweede klasse. De geel zwarte Tsisferdunsers wonnen met 1 - 3 bij Sint Anna terwijl de groene rotanboys na de winst op Emmeloord op de derde plek zijn terechtgekomen.
Toch hebben de Grouwsters thuis op Meinga de beste papieren. Een 1.

Groninger Boys  -  vv Lemmer tussen de nummers 12 en 13.
Een staartduel in de onderste regionen van de tweede klasse.
Gaan de Rode Mollebonen zich tegen de groen zwarte spanvissers herstellen? of houden beide teams elkaar in evenwicht? Een 3.

MKV'29 Leeuwarden  -  vv Peize tussen de nummers 9 en 4.
De rode parels uit Leeuwarden speelden verrassend gelijk bij Stadspark en sprokkelen hun puntjes moeizaam bij elkaar.
De blauw zwarte Paiser Aalkoppen doen na de 4 - 0 overwinning op Groninger Boys met 12 punten keurig mee in de subtop en willen aansluiting met de top. Een 2.

vv Ruinerwold  -  Velocitas 1897 Groningen tussen de nummers 6 en 10.
Nadat de Drentse Red Bulls met 4 - 0 onderuit gingen bij DTD Jelsum gaan de spekbraanders tegen Velocitas op zoek naar eerherstel.
De groen witte zebra's uit Groningen gingen in Roden met 3 - 2 onderuit en hebben de punten ook hard nodig, maar gaat dit ook lukken op sportpark De Corner? De rood witten zijn thuis nog altijd ongeslagen.
Een 1.

Stadspark Groningen  -  DTD Jelsum tussen de nummers 5 en 7.
Een duel in de middenmoot tussen twee ambitieuze ploegen die graag hogerop willen.
De Groninger Stadsvogels morsten tegen MKV'29 dure punten terwijl de groen gele Toffe Duvels met 4 - 0 over de Red Bulls heen walsten.
Hoe sterk zijn de Rood Groene Stadjers? zijn de Groen Gele Duvels in staat om een puntje mee te nemen oet Grunning. Een 3.
De nummer twee vv Roden is dit weekend vrij.

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe  in de tweede klasse K.

Verslaggever: Klaas Huisman.