SC Emmeloord E1 - Nagele E1

03/12/11 - E1 mist geluk tegen Nagele.Afgelopen zaterdag moesten de bikkels van E1 afreizen naar Nagele voor hun duel tegen het altijd moeilijke Nagele E1. Zonder verdediger Christian beloofde het voor de defensie in ieder geval lastig te worden. Daarnaast leek het zaterdagmorgen wel herfst, want regen en wind teisterden de bikkels op het veld. In de eerste helft begon E1 met windkracht 7 vol tegen en dat viel niet mee. Hoewel…….E1 kwam als een speer uit de startblokken en binnen de eerste minuut was het Melle die solo voor de Nageler keeper opdook, maar zijn schot werd gekeerd. Vanaf dit moment liep E1 achter de feiten aan. De Nagelezen legden de SCE-verdediging van Daan, Michael en Bas op de pijnbank en keeper Robert kreeg een spervuur van schoten te verwerken. Aanvallers Gijs, Noah, Thijs en Melle deden, net zoals de
verdedigers, hun uiterste best maar konden geen openingen creëren in de Nageler defensie. Toen na een kwartier de eerste kruitdampen opgetrokken waren (en het SCE-doel omgewaaid was) stond er 5-0 op het bord…….tja, dan weet iedereen dat het een moeilijke ochtend gaat worden. Coaches André en Eddy pepten hun mannen weer op en E1 begon te herstellen van deze knock-out van Nagele. Michael rondde allereerst een pass van Melle mooi af (5-1), Nagele scoorde direct de 6-1, en Melle rond een mooie solo
prachtig af met een diagonale poeier:6-2. SCE trok het initiatief volledig naar zich toe en drong Nagele terug op de eigen helft. E1 kreeg meerdere doelkansen, maar was ongelukkig in de afwerking. Net voor de rustpauze was het Noah die het derde SCE-doelpunt intikte en mochten beide ploegen gaan rusten. Rusten met een achterstand van 6-3, teruggekomen van een 5-0 achterstand, tweede helft wind in de rug……..dat biedt voldoende perspectief om te spelen voor minimaal een punt. De SCE-aanhang had alle vertrouwen in de tweede helft! Maar wie nu verwachtte dat E1 na het fluitsignaal alle registers opentrok, kwam bedrogen uit. Nagele deelde, ondanks de straffe tegenwind, binnen acht minuten de definitieve knockout uit! Na acht minuten stond er 10-3 op het scorebord……en was het duidelijk dat de drie punten in Nagele zouden blijven. Hierna ging E1 weer voetballen en werden mooie doelkansen gecreëerd die werden afgerond door Melle, Noah, Thijs en Michael. Ondertussen hielden Daan, Bas en Michael de deur naar Robert gesloten, maar konden ze niet verhinderen dat Nagele, ondanks prima keeperswerk van Robert, nog twee doelpunten
meepikte en was het Noah die de eindstand uiteindelijk bepaalde op 12-8. De eindstand deed meer denken aan een korfbal- dan een voetbalwedstrijd. Met een beetje meer geluk had E1 Nagele in de wedstrijd beter partij kunnen bieden zodat het een spannende wedstrijd had kunnen worden.