SC Emmeloord E2 – SC Emmeloord E3 8-0

Vandaag de topper in de 2e klasse 02 tussen de beide Emmeloorder ploegen Voor de statistici onder ons, voor aanvang van deze wedstrijd stond E2 2e met 24 punten uit 9 en de E3 3e met 21 punten uit 9 wedstrijden. De koploper in deze competitie DESZ is helaas niet meer te achterhalen dus was alles op de tweede plek gericht. Leider Gert was al de hele week met deze wedstrijd bezig en was dan ook tot aan het bot zenuwachtig. Gelukkig en volgens mij hebben de spelers dit niet in de gaten gehad of deden ze alsof….??? Ik zal het nooit weten! We begonnen met Mike op doel, achter Dylan en Hielke, midden Wail, Eelke en Julia en in de spits Achraf. Joy begon vanaf de kant. In het begin twee ploegen die aftastend begonnen met een licht veldoverwicht voor ons. Na enkele goede aanvallen was het uiteindelijk Achraf die de bevrijdende 1-0 binnenschiet. Vlak daarna maakt Eelke er 2-0 van, Sander en Gert worden al wat rustiger en hun hartslag daalt weer naar normale waarden, zeker nadat Wail en Julia de ruststand op 5-0 hebben gebracht. In de rust alleen maar lovende kritiek op het team en naar de woorden "ga zo door" hebben ze goed geluisterd. De tweede helft wordt er super over gespeeld steeds weer vinden we de vrije man en onze snelle buitenspelers weten keer op keer de achterlijn te vinden en de ballen mooi voor te geven. Uit deze vele aanvallen weten Achraf 1x en Wail 2x nog te scoren wat de eindstand op 8-0 heeft gebracht. Mike, Dylan en Hielke super verdedigd en de nul gehouden. Kampioen kunnen we helaas niet meer worden maar we zijn wel 2e geworden en ook dat is een mooie prestatie. Volgende week de laatste wedstrijd van deze competitie uit tegen SVM. Jongens en meid we zijn trots op jullie en genieten elke week weer langs de lijn van jullie inzet en spelplezier wat jullie uitstralen tijdens de wedstrijden, ga zo door! Jullie trotse (nu wel aanwezige leider) Gert. NB Mourad bedankt voor het fluiten, en Robbert…..het komt allemaal goed.