Geel Wit 1 - SC Emmeloord 1

04/12/2011 - Deze wedstrijd op Ameland had een voorbereiding van een heel weekeind. Kwartiermakers J Boxum en R Nugter waren al vrijdag middag naar Ameland gegaan om de voorbereidingen te treffen voor de selectie die met de boot van half vijf en half zeven kwamen binnendruppelen.Zaterdag morgen werd er een training ingelast in de vorm van mountainbike in een storm van windkracht zeven en veel regen. 's Avonds een ontspanningsavond waar allerlei spellen werden verzonnen waar het meubilair niet helemaal tegen bestand was. Supporters die al op het eiland waren en supporters die al vroeg op zondag deze kant opkwamen hadden er veel voor over om deze wedstrijd te zien. Een wandeling van ongeveer zeven kilometer naar het voetbalveld werd genomen met de wind in de rug. De wedstrijd tegen Geel Wit werd serieus genomen daar er ook vijf wisselspelers op de bank hadden plaatsgenomen. Ik weet niet wat een voordeel is om eerst met de wind mee of tegen de wind in te spelen maar tijdens de wedstrijd hebben wij dit wel gemerkt. De start was goed want al na twee minuten scoorde H v Wieren het eerste doelpunt maar deze werd na vermeend buitenspel afgekeurd. Tegen de wind in voetbalde sc Emmeloord goed en probeerde de bal laag over de grond te houden wat de nodige kansen opleverde. Vijfde min een passes van D Lanters op H v Wieren die naast schiet. 18de Minuut een schot van D Lanters die geblokt werd. Dan toch in de 23ste minuut een aanval over links waar Jordy Fiere H v Wieren aan het werk zet die de sprintende D v/d Zee de bal in de loop meegeeft en de 0-1 was gemaakt. Hierna volgde er wat tegenstoten van Geel Wit maar verdedigend stond het goed . St v/d Werf redde met een verre uitloop, J Fiere gleed de bal nog voor de lijn uit het doel dus konden we gaan rusten met deze voorsprong. Ook met de wind in de rug wist Emmeloord goed om te gaan en met een diepte passes van Ibo Pala op H v Wieren die op snelheid de laatste man passeerde en de keeper kansloos liet. 0-2 en de klus was geklaard werd er gedacht maar niets is minder waar. Met twee wissels vanwege blessures van J Fiere en D Lanters viel niet alleen het spel weg maar ook de wind .Hiervan profiteerde Geel Wit beter dan Emmeloord en kwamen dan ook op 1-2 door een panalty veroorzaakt door invaller A v Ham die zijn tegenstander haakte in de zestien meter. Dat sportclub daarna de wedstrijd had moeten beslissen door kansen van G Pala R Kleiker en H v Wieren gaf Geel Wit vleugels. Veel strijdend werd er in de 90ste minuut een vrije trap genomen die keurig werd ingekopt en een teleurstellende 2-2 stond op het bord. Dat we nog steeds ongeslagen zijn kwam door goed keepers werk van St v/d Werf die in de 94ste minuut de bal nog uit de hoek wist te tikken. Om half zeven supporters spelers en begeleiders teleurstellend met de boot weer richting huis maar met de gedachte dat a.s zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de deur staat tegen Harlingen.