Oldeholtpade 1 – SC Emmeloord 7

11/12/12 - Zondag 11/12 stond de laatste wedstrijd voor de winterstop gepland tegen Oldeholtpade. Dit is alweer de return-wedstrijd, wat een unicum is. We lopen nog steeds op schema, dat hebben we niet vaker meegemaakt. De eerste wedstrijd eindigde in een 9 – 3 overwinning, maar daarna heeft Oldeholtpade nog maar 1 wedstrijd verloren. Deze ploeg staat dan op een 4e plaats. We waren voorbereid op een lastige wedstrijd. Onze voorbereiding werd enigzins verstoord door het maken van foto’s voor het plakboek. Dus met enige vertraging kwamen , omgekleed en al, aan op het sportpark. Het veld was slecht en de bal nog slechter. Wij zijn natuurlijk het kunstgras in Emmeloord gewend en de eerste kans was dan voor de gastheren. Gelukkig herpakten we ons snel en binnen 10 minuten stond het 0-2 door doelpunten van Gert en Stephan. Oldeholtpade kwam er niet vaak uit Maar als ze bij ons doel waren, was het direct gevaarlijk. 1 Maal stond Bernd goed in de weg en de andere de doellat. Toch hadden we de controle over de wedstrijd, maar hadden moeite om het net te vinden. Met behulp van een speler van Oldeholtpade werd het 0-3. We namen wat gas terug. Niet omdat de moeheid optrad, maar meer om de tackles van die gasten te ontwijken. Dit fysieke spel leverde al snel een doelpunt op voor de Oldeholtpaden. Lang konden ze er niet van genieten, want binnen de minuut was de marge alweer 3 goals door wederom een doelpunt van Stephan. Een opstootje was voor de scheids de reden om voor de eerste helft af te blazen. We konden dus rusten met een 1-4 voorsprong en een tegenstander die weinig kon hebben. De tweede helft begon voor ons goed, Gert scoorde al vrij snel de 1-5. Kat in het bakkie dachten we, maar dat was een vergissing. De tegenstander begon, waar het de eerste helft mee was geeindigd met fysiek spel. Met lange ballen naar voren kwamen we steeds meer onder druk te staan. Dit leidde tot 4 goals van Oldeholtpade, 5-5. Ondanks dat we zelf ook nog wat kansen hadden, zat er voor ons niet meer in dan dit gelijkspel. We gaan in ieder geval als ongeslagen koploper de winterstop in. Ergens in februari kunnen we ons dan opmaken voor de 2e helft van de competitie. We hopen dan dat de langdurige geblesseerden ook dan langzaam kunnen instromen. Doelstelling is en blijft het kampioenschap en daar gaan we voor.
Iedereen fijne feestdagen en tot volgend jaar.