SC Emmeloord 7 - Zandhuizen 1

04-12-2011 - Vandaag op het blauwe gedeelte van het sportpark Ervenbos stond er 1 wedstrijd op het programma. Een topper in de competitie, namelijk de nummer 1 Emmeloord tegen de nummer 4 Zandhuizen. Het leek een zware pot te worden, want de jongens zagen er fit uit en de gemiddelde leeftijd was ruim onder de 30 jaar. Maar niets bleek minder waar. Op het prachtige hoofdveld, wat er weer als een biljartlaken bij lag, stond het al binnen 5 minuten 2-0 voor Emmeloord, door goals van Gert en Stefan. De score kon hoger uitvallen ware het niet dat Split al onze aanvallen ten onrechte afvlagde. Bij ons wil hij niet vlaggen, maar hij zei direct ja toen de tegenstander hem vroeg om aan hun te kant te vlaggen. Sportief Split. Het kunstgras was een beetje vochtig, wat ideaal is voor ons vlot tikkietakkie voetbal. Met name op het middenveld lag heel veel ruimte, die door Emmeloord goed werd benut. Een schot van Bram werd door een speler van Zandhuizen verlengd en schoot hem dus pardoes in eigen doel, 3-0. Stefan was voor rust erg trefzeker, want hij zorgde ook voor de 4-0. De jongens van Zandhuizen werden tureluurs getikt door Emmeloord. Een aanval met one-touch voetbal door het hart van verdediging leidde tot een doelpunt van Peter S. Ook konden we in deze wedstrijd de eerste goal van Ivor noteren na voorbereidend werk van Gert. We gingen rusten met een comfortabele 6-0 voorsprong, maar we waren er niet gerust op. Zandhuizen had namelijk nog enkele versterkingen van het eerste opgetrommeld. Al snel bleek onze angst ongegrond, want binnen 10 minuten had Stefan minstens 3 kansen verprutst. We begonnen wat slechter te voetballen en we verloren de controle over de wedstrijd. Zandhuizen kwam terug tot 6-2. Toen was de maat vol voor Split. Hij had de eerste helft goede gekeken naar de spitsen van Emmeloord. Stefan ging er weer eens vandoor aan de linkerkant. Op een of andere manier kon Split hem bijhouden en stond klaar in het 16- metergebied om de bal van Stefan beheerst in het lege doel te schieten. Het verzet van Zandhuizen was gebroken. We pakten het spelletje van de eerste helft weer op en via goals van Bram, Stefan en Gert liep de score op naar 10-2. Helaas was het slotakkoord voor Zandhuizen, 10-3. Als het weer meezit hebben we volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop uit naar Oldeholtpade, als Herbstmeister. Want door deze uitslag hebben we deze titel alvast binnen. 't 7e